Тристранната среща: Мигрантската и всяка друга криза - с мир!

Фон дер Лайен: Българският опит е от стратегическо значение за региона!
Обновена: 3 мар 2020 21:22 | 3 мар 2020 20:46, Веселина Йорданова
158

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължаваме с цялата си воля да се борим за добросъседство, разбирателство, мирно и приятелско решение на конфликтите, които има в нашия регион.

Убедени сме, че само по този начин може да разрешим не само мигрантската, но и всяка друга криза.

Още по темата
Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Преди това двамата лидери на евроинституции бяха в Гърция.

Тримата разговаряха в София, след като по-рано прелетяха над част от южната ни граница с хеликоптер.

Урсула фон дер Лайен отбеляза, че Борисов не е само добър приятел, а и истински европеец. Говорихме как да работим с Турция в региона. За нас беше важно да се получим от огромния опит, който премиерът има тук и добросъседските отношения, които има със съседните страни, каза още тя.

Според нея българският опит е от стратегическо значение за региона.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел също отбеляза отличното сътрудничество на българското правителство с Европейския съюз.

Днес успяхме да се убедим колко ангажирани сте в това да опазвате границата, а това е важно не само за България, но и за бъдещето на ЕС. Виждаме всички усилия, които до момента сте положили и продължавате да полагате, каза Шарл Мишел, който ще остане до утре в София.

Той отбеляза, че България може да разчита на европейската солидарност, ако има нужда.

По думите му днешната среща е помогнала да разберат общите предизвикателства, пред които страните-членки са изправени.

"Благодаря, че на днешния тържествен за България ден най-висшите ръководители на ЕС дойдоха да споделят с българите този наш национален празник, закичиха ръцете си с мартеници“, каза министър-председателят Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честит четвърти март,дами и господа. Нека от тук нататък всеки ден е празник. Ако не за друго,затуй,че сме все още живи.m.focus-news.net/?action=opinion&id=16046
97
1
 
9
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Секишлар не се кахърете! Толкова ви е капацитета! Ставайте ,че работа ви чака.Само 10 000 тарамбуки ша дойдат.Издръжката ще им струва 1600 левчета на човек.Така се говори.Дали е вярно незнам.Нац. празник мина,много софра патриоти. Трябва да бачкате,че ония на границата идат.Кой ще ги издържа?Партии те ли?
96
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая среща на гейпарад мяза.
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българската авиокомпания Балкан тогава 14 - ТУ 154 ,20 самолета Ан-24 - цената на само 1 ,повтарям един самолет ТУ - 154 .Един милион и четеристонин холяди долара.Балкан бе продадена ,на Израелска глупост за без пари ..
94
2
 
6
 
! Отговори
До 105 преди 4 години
От 1944 тази държава се управлява все от плебеи. Горди потомци на свинепаса Иванко
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се кой от двамата е по-големия ***: агента Буда или пРезидента. Но и двамата са големи селски хитреци: как ги избрахме още се чудя. Те имат капацитет максимум за селски кмет. Сега и чалгаря-патриот загрява край сртаничната линия...
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълно с платени агитатори, по-зле са от Работтническо дело от едно време
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алекс Алексиев: Ислямистите гледат на България като на плацдарм за проникване в Европа. На Балканите те отдавна са проникнали"Фокус", 07 октомври 2010 | 10:04m.focus-news.net/?action=opinion&id=16046
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАко за теб терора над населението и убийствата са "промяна",то народа,който страда от диктатурата не мисли така!
89
2
 
4
 
! Отговори
Папаригото преди 4 години
Дали с тая плешевейка с катенарчето не и бодат тройка? На извратеняци ми приличат.
88
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
обяснявам като за селяниКаквото и да пишете Бойко ще побеждава пак и пак, защото българския народ се промени в последните 15 години ... от народ на селски комунисти-неудачници, българския народ постепенно се превръща в народ на работещи, амбициозни собственици, а тези не обичат русия и комунизма.Имаше огромен вакуум за дясна партия когато СДС се разпадна - Бойко зае това пространство и оттогава само побеждава за ужас на селските комунисти.Българския народ доказа, че е десен !
87
3
 
5
 
! Отговори
Коки преди 4 години
Не е вещица, аз бих я издрънчал!
86
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да пуснат поне няколко хиляди у нас.Имаме нужда от подобряване на генофонда на останалото овчо население на територията.
85
2
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
За Гърция - 700 000 000 евро.За Тиквата - на Ердоган *** салам.Никой не харесва наведените.Факт !
84
4
 
3
 
! Отговори
Баронеса Урсула преди 4 години
е истинска Комунистическа Вещица!
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Гърция, и България трябва да засилят мерките срещу недопускане на мигранти, но Гърция ще получи 160 млн. евро за целта от ЕС, а България - потупване по рамото и благодарности че сме добри европейци.
82
3
 
12
 
! Отговори
Ива преди 4 години
Па пуснете ги да минат хората... Като се изсипят в западна Европа и имя няма за няколко седмици ще паднат тези лево-либерлани-*** правителствата и Меркел и ЕС-то и то...По-добре ужасен край, отколкото ужас без край.
81
0
 
2
 
! Отговори
из една песен преди 4 години
аз не съм пасифист и никога няма да бъда!
80
3
 
15
 
! Отговори
срам преди 4 години
След 10 годин управление на Бойко Борисов--България е на първо място по СМЪРТНОСТ В ЕВРОПА.БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТО, НО...ПО БЕДНОСТ.нА 111 МЯСТО В СВЕТА ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО...
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Урсула на мен ми аресва .