Борисов: Бензиностанции, транспорт ще работят, 7 нови случая днес

Премиерът призова за десоциализация
Обновена: 13 мар 2020 19:58 | 13 мар 2020 18:45, Веселина Йорданова
228
Борисов: Бензиностанции, транспорт ще работят, 7 нови случая днес
Снимка: БГНЕС

Седем нови случая на коронавирус има у нас днес. Това обяви премиерът Бойко Борисов след извънредното заседание на МС.

Бензиностанциите, транспортът, банките, аптеките ще продължат да функционират, подчерта той във връзка с приетите противоепидемични мерки до 29 март.

Още по темата
Борисов призна, че е имало дискусия за моловете, но финално ще се съобрази с препоръките на щаба. Причината е, че и там има филиали на банки, хранителни магазини.

Десоциализация е основната мярка срещу вируса, акцентира той.

Всяка държава да има гише, където ТИР-овете да минават по границити, за да не спира стопанският живот, предлага България на ЕС. За това премиерът е разговарял по рано днес с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Затварянето на граници на Словения, Хърватия, Унгария, Румъния създават огромен проблем за вноса и износа, дава отражения, аргументира се той.

Премиерът нареди да се създаде техническа възможност заседанията на МС да се провеждат от кабинетите на министрите. Ще се създаде възможност от вторник за видеообучение на учениците през канали на националната телевизия БНТ.

Нищо не налага да се купуват 40-50 бутилки олио. Слънчоглед имаме, колкото искате, подчерта Борисов, като призова да няма презапасяване.

От думите му стана ясно, че доставките по домовете от заведения за обществено хранене може да се осъществяват.

Шефът на Националния оперативен щаб за коноравируса ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че най-разнообразен е профилът на пациентите с новия вирус. Сред тях е семейство, пътувало в Австрия за ски – и двамата са с коронавирус.

Във ВМА се намира една 40-годишна пациентка, контактна на пациент, установен вчера. "Другите – още един контактен, свързан с първата колежка лекарка, също на лечение във ВМА, пътувал за конференция в Брюксел – 62-годишен пациент. Всичките заболели са над 40-годишна възраст", обясни по-късно Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До TIKWOНикви проблеми.Само да намериш балъци да ти идват в "ресторантите".Къв ти е проблемът?Първите двама били в твои ресторанти и после завършили жизнения си път с изгнили бели дробове ще са една прекрасна РЕКЛАМА за твоите ресторанти.
151
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Oфчият народ изпразн хранителните магазини днес. Лош е материалът, ЛОШ!
150
1
 
18
 
! Отговори
1234 преди 4 години
"Германия обеща неограничени кредити на компаниите. Финансовият министър Олаф Шолц обяви, че банката за развитие ще отпусне кредити без горна граница на германския бизнес. Той обеща и отсрочка за милиарди евро данъци"Предполагам ,ние като страна с една от най-бързорастящите икономики в ЕС / според Вожда/ , ще предприемем подобни мерки Но по-вероятно е да лъснат измамите и манипулациите с докладите , и да чакаме Брюксел да ни даде някое евро . Но за какво ще стигне то .....
149
1
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Идеята е, че другите държави ще приложат същите мерки като нас и при тях цифрите ще тръгнат надолу.---аха. добре.Благодаря.
148
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 76гА кво да каже 103 годишния излекуван китаец?
147
3
 
1
 
! Отговори
Ангел Кунчев преди 4 години
До аз-ътИдеята е, че другите държави ще приложат същите мерки като нас и при тях цифрите ще тръгнат надолу.
146
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега може да очаквате следващите 10 години поредната БГ икономическа криза със пици с кашкавал и увеличение на заплатите към 2030 когато се излезем от рецесия, но важното е, че определен кръг ще си осигури за десет живота напред финансовото състояние !
145
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътАбсолютно си прав.Не съм доктор.Друг е въпросът, че точно сега никъде няма да те искат та да отидеш.
144
5
 
17
 
! Отговори
КАЖИ БЕ ТИКВО преди 4 години
Кажи бе тиквар,какво става с наще кредити,заеми,наеми,ток,вода,и тн ако не излизаме 1 месец и не работим??????????????????????????
143
2
 
16
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
както написах - за мен правилно решение, но имам само един въпрос и ако има лекари във форума ще се радвам да отговорят...Добре...правим карантина. 1 месец, ако трябва още един след това. И в един момент новите случаи стават 0. Така. Добре. А после? Ще затворим границите на държавата и ще станем като Северна Корея ли ? Защото за КЪВ Ч*П ми е тая карантина, ако в другите държави има болни и те могат пак да вкарат вируса у нас?питам сериозно, моля сериозни отговори, аз ли изпускам нещо или ?
142
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Бе гето работят около 800 000 души , останалите са пенсионери,телк, безработни, роми, затворници, държавни служители, деца, бежанци, болници и др. които само взимат от бюджета , а не дават нищо и сега като спрем и последните работещи просто не ми е ясно как ще издържи икономиката.
141
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все повече държави затварят границите си , или ограничават влизането на чужденциА ние продължаваме да държим "вратите " широооооооооооко отворени
140
8
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
учудващо как този страхливец посмя да вземе драстично и радикално решение. Той по принцип бяга по тъчлинията. Явно на дърти години му поникнаха...кохонес... Лично за мен правителството действа в този случай така както трябва да се действа .
139
11
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
covid 19-биологично оръжие създадено в лаборатория в КитайАнтидот ще се появи след 1год,за да има съмнение и неяснота кои е виновен за пандемията..Веднъж заразени с covid 19,дори и излекувани ,хората умират до 10год
138
3
 
18
 
! Отговори
Хотелиер от Слънчака преди 4 години
Това лято ще стоим гладни. Видяло се е!
137
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво извънредно положение- кви карантини вее.Пълно е с клошари които ровят в кофите, плюят , духат си ноовете по улиците.УЖАС!!!
136
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казват, че и на коронавируса му писнало вече, да гледа Бойко Ганьос през пет минути на екрана.
135
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работя при Сименс в Германия, пенсионера. Стегна ли новите дрехи?
134
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 141 Гастербайтерю, бегом към Милано като не ти харесва тук!
133
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив, гастарбайтерите гледаме да напуснем по-скоро кочинката. Кой е луд да седи тука на извънредно положение??? Пак ли партизани в гората? Аре стига бе!