Радев: Разум, самодисциплина, но и пакет от социални мерки!

Президентът призова за покрепа за медиците и гражданска отговорност
Обновена: 13 мар 2020 19:59 | 13 мар 2020 19:13, Веселина Йорданова
300
Радев: Разум, самодисциплина, но и пакет от социални мерки!
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев призова за разум и самодисциплина във връзка с обявеноото извънредно положение у нас.

"Пандемията от коронавирус подлага на изпитание обществото ни. Строгите мерки са необходими, за да се гарантира най-висшата ценност – здравето и живота на българските граждани.

Още по темата
Но от тяхната адекватност, законосъобразност и начин на приемане и прилагане зависи не само ефективното преодоляването на кризата, а и развитието ни като демократична и просперираща държава", подчертава Радев в позицията си.

По думите му ограничаването на права трябва да е ясно мотивирано и пропорционално на заплахата и да изключва управленско своеволие.

Редом със строгите ограничения е необходим и пакет от икономически и социални мерки. Без тях здравната криза бързо ще прерасне в икономическа и ще засегне най-силно социално слабите и малкия и среден бизнес, осигуряващ работа на огромна част от българите, посочва държавният глава.

Вярвам, че българските граждани ще проявят разум и самодисциплина в тази критична ситуация и няма да се поддадат на паниката. От тяхната гражданска отговорност зависи бързото справяне с проблема.

Нека всички подкрепим нашите лекари и медицински работници в тяхната нелека и отговорна обществена мисия, заявява още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
5
 
7
 
! Отговори
ББ преди 4 години
при всяка чума...политическата класа е най-застрашена...лъсва тяхната безпомощност и кражби,продажната им природа...надявам се да е чума,без значение дали ще дочакам края им,Народа и децата ми ще доживеят едно по-добро бъдеще...Справедлив свят в които ще се усмихваме а не да се псуваме,Свобода или Смърт и Бог да ви пази...Моят Народ...Моята България
182
10
 
5
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Моята и на Народа ни партия е България,Дома на децата ни,опитвате се да го рушите от 30 години еничари с власт и пари,крадете,нарушавате законите,вменявате ни,че не сме народ,че сме фили и фоби,правите го за пари,обслужват ви "магистрати" с големи комисионни които им плащате от нашите данъци,за образование,армия,здраве...нямате,просите от султани маски,докато наши предприятия фалират...Анатема
181
9
 
4
 
! Отговори
ББ преди 4 години
сме надживели та някакви евтини его болни с пари
180
13
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Братя,хора обичащи България,ние сме милиони,това е сайт на олигарх и плющят минуси заради интереса,питам ако извънредното не ми позволи да изкарвам пари кой ще ми плати тока и водата,та и на свободният пазар за ел.енергия ще ни изкарат за да могат да крадат,Менда ограничава достъпа на информация в тъмното,Горанов удобно не виждал как Божков не плаща данъци за стотици милиони,гробарите водят война с честен българин какъвто е Президента ни...а не се сетиха да купят маски,ще ги надживеем...империи
179
9
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Анонимен 195: Да, разбира се, Бойко няма алтернатива в корумпираното и некадърно управление. Но той не е виновен. Виновни са тези, които очакват повече от бивш полицай и охранител с пожарникарско образование.
178
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов няма алтернатива.
177
1
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До PRASETO-KMETA: О неразумний и юроде. Поради що се срамиш да пишеш на български?
176
9
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До izh: Ако мислиш, че да си военен пилот е по-лесно (и по безопасно) отколкото да си стругар, напразно си плюскал държавни пари за образованието си. Но от гербаджийски ***, коййто пише по опорна точка повече не може да се очаква.Чудя се откъде се въдите такива "коментатори". Все си мисля, че е само един с подготвени отпреди г'лупости за постване.
175
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нищо новоТи май помниш до вчера следобед.
174
7
 
23
 
! Отговори
izh преди 4 години
Човек който цял живот е плюскал на държавна ясла да дава акъл на тези дето му плащат заплатата - просто е обида. Без "фуражката" държавата може - без стругари не може !!!
173
13
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Астронавта: Това, което си написал ми припомня един стар лозунг от бай Тошово време: " Да приберем хляба на народа".Коронавируса им дойде дюшеш на гербаджиите. Каквото и да правят и да не прявят Бойко и дружинката му, да ги подкрепяме.Коко, подкрепяш ли?
172
11
 
6
 
! Отговори
ББ преди 4 години
опорките се пускат от гробарите,власта и парите са в тях и те само крадат и убиват Народа ни,отклоняват вниманието с опорките БСП,ДПС,Москва,Марсианците и всекви гадинки,убийците на Народа ни са партия Гроб обслужваща олигарси които ни крадат и ни лъжат да търкаме билетчета,Мендо що опитваш да ограничиш достъпа до информация?Горанов как така не видя че Божков не плаща данъци и краде отчаяни хора?..Шипка..О Шипка..символ на свободата на България..ама вие бяхте при султана наведени "герои"
171
10
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 180: Нещо си се объркал, и не само с правописа. Точно ДПС е скритата патерица на ГЕРБ. Винаги, когато патриотите нещо се опънат ДПС гласува с гербаджиите, винаги гласува за бюджета, предлаган от ГЕРБ. Няма такава опозиция по света, която да гласува винаги с управляващите. Но Доган получи ТЕЦ Варна.А Георги Гергов - 43 милиона държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която не струва и една десета от това. И за какво - да мъти водата в БСП. Това е Бойко - банкянски тарикат.
170
3
 
7
 
! Отговори
Коко преди 4 години
184 ме кара да съм жив! Така трябва! Подкрепям!
169
6
 
9
 
! Отговори
Астронавта преди 4 години
*** *** и прЪЦидента да спрат с популистките си призиви и коментари! Кризата е световна и никакви мерки не ще я спрат. Малоумно е да се харчат народни пари за социални дейности. Извънредното положение е адекватно. Да проявим съзнателност и дисциплина!
168
0
 
6
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Докато се лаеме така ще е! Единни трябва да сме вие пишете за партии и дразните. Проклети бездарни интернет ***
167
5
 
8
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Жал ми е за поклонниците на Радев!Маски Н95 аз продавам идиоте, ти имаш ли си? Лошото е, че имам възможност да избирам на кой да продавам. Искаш ли? Нямаме :)
166
14
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Коко: Проблема е в това, което Бойко прави. С това негово правене вече трети мандат сме на последно място в ЕС. По времето на Тройната коалиция бяхме на едно ниво с Румъния, ддаже ни поставяха и преди тях, а сега те са далеч напред.Те се движат напред като костенурка, а ние - като ***. Още един мандат на Бойко и никога няма да ги стигнем.Десет години вече се оправдава със Станишев и Орешарски, сега ще се оправдава с епидемията. Дойде му дюшеш с коронавируса.
165
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бешипету бе отритнато от депесето и се присламчи към Радев. Не е ли така или и това е опорна точка?
164
9
 
5
 
! Отговори
ББ преди 4 години
хаха тая песен сме я слушали,няма алтернатива на Султана,няма алтернатива на фашизма,няма алтернатива на комунизма...и така ако се погледнеш в огледалото ще се ужасиш в какво са те превърнали,Родината ми ражда и образова децата си,мафията ги прогонва за да ви внушава,че няма алтернатива...та какво е направил бойко...*** си купи маски бе...елементарно...маски..Коко