Радев: Разум, самодисциплина, но и пакет от социални мерки!

Президентът призова за покрепа за медиците и гражданска отговорност
Обновена: 13 мар 2020 19:59 | 13 мар 2020 19:13, Веселина Йорданова
300
Радев: Разум, самодисциплина, но и пакет от социални мерки!
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев призова за разум и самодисциплина във връзка с обявеноото извънредно положение у нас.

"Пандемията от коронавирус подлага на изпитание обществото ни. Строгите мерки са необходими, за да се гарантира най-висшата ценност – здравето и живота на българските граждани.

Още по темата
Но от тяхната адекватност, законосъобразност и начин на приемане и прилагане зависи не само ефективното преодоляването на кризата, а и развитието ни като демократична и просперираща държава", подчертава Радев в позицията си.

По думите му ограничаването на права трябва да е ясно мотивирано и пропорционално на заплахата и да изключва управленско своеволие.

Редом със строгите ограничения е необходим и пакет от икономически и социални мерки. Без тях здравната криза бързо ще прерасне в икономическа и ще засегне най-силно социално слабите и малкия и среден бизнес, осигуряващ работа на огромна част от българите, посочва държавният глава.

Вярвам, че българските граждани ще проявят разум и самодисциплина в тази критична ситуация и няма да се поддадат на паниката. От тяхната гражданска отговорност зависи бързото справяне с проблема.

Нека всички подкрепим нашите лекари и медицински работници в тяхната нелека и отговорна обществена мисия, заявява още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Призрак броди, коварно наближава Коронавирус има в нашата държаваЩаб от вирулози карантина препоръчваПациенти и медици, всеки маска си поръчаКабинета извъредно положение обяви Млади, стари, болни, здрави - всички да спасиПровокация ! - Президентът от високото извикаНародът смаян му отвърна: Ти си за дръвника !
222
1
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Разум, самодисциплина"Разум в много малко,а самодисциплина почти не.Та когато българина види табелка с надпис "Влизането забранено",тя го привлича като магнит и обикновено следва репликата"Ба,он,че ми каже".Някой да е видял по бяла Европа някой да кара насрещно в платното за направо.Или с артистичен замах,да мята от колата ***.Ако ги има почти сигурно това са българи.Може да се каже,че българина обича дисциплината и реда,но те да се отнасят за другите,а за него персонално- не.
221
1
 
0
 
! Отговори
istina преди 4 години
nema kade da se kriem. virusa pomita vsichki nared.. taka che da ne lagat poveche .. vigte kvo stava po-sveta. chaka ni ugasna i sigurna smart.. gotvete se bratia.. presidenta sachto .... nikoi ne moge da isbiaga ot virusa... locho ste plachtame za delata siii.... xaide bog da ni paziiii...
220
7
 
7
 
! Отговори
Националист преди 4 години
Както писах руските вестници, поканата за Радеф на 9-и май била , за да подпира едната от колоните на трибуната за Путин. Все пак да има за какво да е платен билета му до Москва.
219
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дългото носене на зелен потник не може да се забрави никога
218
4
 
13
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Що за идиотизъм е в толкова крити1ен и важен момент за българите да се публикуват изцепки на Радеф и Корнелия Нинова ????!!!! Та тези са най-маловажните ,никому нужните хора , нищоправци и от които нищо не зависи в дътжавата !!!!! За чих хей ни навирате изцепките им за щяло и нещяло ?? Каква е Корнелия Нинова , да не е новия Далай лама ? Я, всеки в дупката си ! Има кой и защо да говори и казва !
217
5
 
11
 
! Отговори
Дон Парайпан преди 4 години
Скрил се е зад българския флаг, но руския му отива много повече.
216
6
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
До Анонимен''два милиона българи му дадоха власт,неграмотен ***!''-и сега се хапят по ***,че останаха излъгани от тая руска ***!
215
5
 
13
 
! Отговори
Курти Вълев преди 4 години
В момента е по-добре да слушаме генерал Мутафчийски и генерал Боко. А генерал радеф да замълчи, защото в последно време изръси доста *** простотии. Очеваден е напъна на радеф да настройва хората срещу Боко, но с короната шега не бива.
214
1
 
8
 
! Отговори
до 237 преди 4 години
Подкрепям. Нека си дари заплатата за социално слабите и теиз, които не могат да работят. Но ако сравнително бедния РР си дари заплатата, то какво да поискаме от доволно оядените други ***? Да дарят по 50-60 млн би било съответен жест.
213
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори американците, чиито средни зпалати стигат за добро съществуване без социалн причилегии, гласуваха специален фонд за платен отпуск на тези, които не могат да годят на работа.На нашия тук първата му идея беше "болнични не плащам"....Как да спазва карантина някой човек, на когото не му е осигурен поне минимума - жилище, храна, електричество, лекасртва?
212
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоЗапочнахте да се усещате, че се е компрометирал ли? Или новите инструкции казват полека лека да "напускате кораба "Радев""?
211
2
 
17
 
! Отговори
Анабел преди 4 години
Що не го каза това от връх Шипка на хилядите хора дето дойдоха да та.. е..ва.. Тогава дрънкаше че било вирус на манупулацията и страха
210
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Радев,дай личен пример!Дари заплатата си на социално слабите хора!Стига с тези комунистически призиви ,,Дайте да дадете!"
209
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая фуражка освен да повтаря клишета друго не може. От цялата му реторика лъха на фалш. Вчера се подиграваше на хората които предупреждаваха за вируса и се държеше нагло и безотговорно, днес призовава към отговорност. Радев, човек не става отговорен за една седмица.
208
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След "вожда" Г.Д. този е най-продажният русофил.Да носи коронавируса в Москва на 9 май !
207
2
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
По добре е Радев да си почива и да не говори общи приказки.
206
1
 
19
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Този *** по-добре сега да мълчи! Нека да си припомним какви ги бръщолевеше на Шипка на 3 март. Да оставим правителството да действа спокойно и целесъобразно. Не ни трябват разединители съскащи злоба и омраза!
205
0
 
6
 
! Отговори
JSC преди 4 години
До ПРОСВЕТЕНСтой си там където си и хич да не ти пука на йуха!
204
3
 
24
 
! Отговори
Snorky преди 4 години
Тоя бaстун отиде на Шипка точно преди да регистрират двамата заразени в Габрово, а сега тръгнал да се тревожи за хората...