Деси Радева за коронавируса, без музика

Жената до президента зададе онлайн своите въпроси
15 мар 2020 10:39, Александър Попов
242
Деси Радева за коронавируса, без музика
Снимка: БГНЕС

Жената до президента Румен Радев - Десислава, взе отношение след въведеното извънредно положение и отправи редица въпроси към част от министрите. Както се е изразила тя във Facebook - "сериозно, без музика".

Ето и нейният пост, в който са включени въпросите, "които  не й дават мира":

Няколко седмици преди да се появи първият случай у нас бяхме свидетели на едни "говорещи глави" в националните медии, които разясняваха, поясняваха и, да речем, предупреждаваха. Тайно се надявах, че паралелно с това едни умни глави работят върху план за действие, ако (когато) засегне и нас. Уви! Имаме извънредно положение, гласувано от Народното Събрание без уточнение какво включва то. Появи се разпореждане на Министъра на здравеопазването, което внесе малко яснота относно извънредността. Въпросите, които не ми дават мира, са много. И включват:

1. Колко средства е отделила държавата за справяне с проблема, в т.ч. подпомагане на бизнеса? Който в близко бъдеще няма как да функционира пълнокръвно. И да плаща заплати, данъци, осигуровки. (това към министър Горанов и премиера)

2. Ще има ли банкова, НОИ, НАП ваканция, докато трае извънредното положение, като не пропускаме и бързите кредити? Защото много хора имат кредити - ипотечни, бизнес, потребителски, а икономиката ще е в колапс не само в национален, но и в световен мащаб. (пак към министър Горанов и премиера)

3. Какво правим с възрастните хора, чиито деца са в чужбина? Кой им помага, пазарува и наглежда? (към министър Сачева и премиера)

4. Има ли телефон (национален), на който хора със съмнения за зараза да се обаждат и да получат помощ и указания? (към министър Ананиев и премиера)

5. Този е един от най-важните - как е гарантиран животът и здравето на хората, които са на фронтовата линия - здравните служители (адекватна екипировка и оборудване)? Без тях бройката легла няма никакво значение. За заплатите им няма да повдигам въпрос.(пак към министър Ананиев и премиера)

Ситуацията е кризисна. Не само у нас, но и в световен мащаб. Крути мерки към хората без адекватна намеса на държавата няма да свършат работа, мисля.

Господа управляващи, поемете персонална отговорност, за да сме наясно кой не си е свършил работата, и вместо да паникьосвате населението, покажете, че сте помислили за неговото оцеляване. Ако изобщо сте".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
7
 
28
 
! Отговори
некадърен поет преди 4 години
Където Деси се намеси само земетреси и потреси
169
9
 
23
 
! Отговори
Веднага преди 4 години
Марш всички равнис и мирно да отговарят пред госпожата!!!!
168
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъвто и да е ген. Радев не заслужава тази жена. За съжаление, това което човек сам си направи и най-големият му враг няма да успее.
167
7
 
15
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
радев да и забрани на деси поетеси никаквицата с НСО гащите да се показва и да приказва. глеж си манджите деси до колкото ти се отдават и не се бъркаж в държавните дела. тиквеника че е неадекватник неадекватник е, че фалира държавата, фалира я ама деси си има мъжленце което ако имаше малко кохонец щеше да провесил тиквата и червенотиквеничетата вече с кафъта на доле на некож виадукт.
166
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-неадекватната позиция в държавата беше на президента,подигравателно( софийски щам и шипченски щам??).Опита се да използва ситуацията за евтин пиар и критика към правителството.Когато правителството действа и то адекватно, президентът и жена му продължават да плюят.Най-слабият президент,който България е имала.
165
3
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Тази жена не се научи, че трябва да бъде сянка на президента на България! В семейството може да има власт колкото си иска, но в президентството трябва да е невидима! Мандатът на Радев вече мина, а тя продължава да му руши имиджа!
164
3
 
44
 
! Отговори
aqsw преди 4 години
Много неприятна жена.
163
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То в президенството само кусури да търсят на работещите за друго не стават.Има една песен на Емил Димитров Ако си дал.Вие от президенството кво дадохте?
162
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Омразата и простотията на някои хора нямат граници, само КОВИД 19 може би ще им затвори устите!
161
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормална реакция на човек, който не разбира за какво става дума е просто да мълчи! Тази жена така и не разбра, че е позор за президента!
160
3
 
43
 
! Отговори
Потресен преди 4 години
Г-жа Радева вече пресоли мандата, то бива хейт, но мисля, че най-малко съпругата на Президентът, който се скри по време на криза и негов ПР, има право да задава тези въпроси, на част, от които, всъщност отговори има. И каква персонална отговорност? Не е ли по-важно как да се справим със ситуацията в момента, а след това да търсим такава? И на кой? На Си Дзипин ли? Щото оттам тръгна заразата. Г-жо Радева, за малко се спрете и поне веднъж, откакто съпругът ви заема този пост, бъдете градивна.
159
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще я призная ако мине по улиците гола на бяла кобила.
158
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*аси надутата и неадекватна ***
157
4
 
48
 
! Отговори
Ganjo преди 4 години
Незнам какъв ПР е била тази госпожа,но ми се струва,че най малко разбира от това. Засега е доказала ,а и продължава да доказва ,че нито веднъж не се е изказвала нито на време,нито подготвена.
156
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Замълчи, *** !! ЗАМЪЛЧИ!!!
155
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоЗапочнал съм да си строя kлозет в двора и не знам дали мога да го довърша.абе акай тук бе, така и така го правиш редовно. Тъкмо ще ползваш рублите по предназначение :)
154
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал Деси се намеси !
153
7
 
48
 
! Отговори
Гилберт преди 4 години
Превод: Аз съм Деса и съм много важна! Ако някой е забравил за меме, е сега е момента да си спомни! Защото аз съм Деса и съм много, много важна клечка! Много!
152
21
 
9
 
! Отговори
КОМЕНТАР преди 4 години
До АнонименНеудобните въпроси едва сега започват.Преди два дни мин. Захариева , обяви пред Народното събрание че:МИГРАНТСКИТЕ НИ ЦЕНТРОВЕ за ПРАЗНИ и може да приемеме такива?И то след посещение в БЕРЛИН.Та не идели реч за 300 мил. евра , който ние получихме от ЕС , и които отидоха за ??????Да му мисли Борисов
151
6
 
40
 
! Отговори
щом е магаре преди 4 години
Чели ли сте приказката за магарето на Хитър Петър дето започвало да реве на мегдана, където имало най много хора. Когато го попитали защо магарето му реве точно там, той отговорил:" Е, ако не си покаже магарията точно там, където има най-много хора, защо е магаре?" Случаят е абсолютно единтичен.