ЕК предлага: Без несъществени пътувания за 30 дни!

Очаква се спад на икономиката на ЕС с 1% заради пандемията
Обновена: 16 мар 2020 19:33 | 16 мар 2020 19:31, Веселина Йорданова
57
ЕК предлага: Без несъществени пътувания за 30 дни!
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия предложи да се ограничат несъществените пътувания до ЕС за първоначален период от 30 дни, след като Европа се превърна в новия епицентър на пандемията от новия коронавирус, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Още по темата
"Колкото по-малко са пътуванията, толкова повече можем да удържим вируса. Затова предлагам на държавните и правителствени ръководители да въведат временни ограничения върху несъществените пътувания до ЕС.

Тези ограничения трябва да са в сила за първоначален период от 30 дни, който може да бъде удължен при необходимост", обясни председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Туитър.

Изключения ще се правят за дългосрочно пребиваващи в ЕС, роднини на граждани на ЕС, дипломати, доктори и научни работници, които участват в борбата с епидемията.

Възможно е да се направи изключение и за транспортните работници, за да продължат доставките на стоки.

Очаква се спад на икономиката на ЕС с 1 процент през 2020 година заради коронавируса, според прогноза на Европейската комисия, цитирана от Ройтерс и ТАСС.

В средата на февруари в зимните си прогнози комисията очакваше растеж от 1,4 процента в ЕС.

Според източници на Ройтерс Брюксел разглежда и сценарий за икономически спад от 2,5 на сто. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: транспортек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
до пецата преди 4 години
Тези, които неглижираха проблема и се правеха на много смели - змалъкнаха.Някои са разбрали колко са обратното на остри.Други вероятно наистина са били ***.Интересно е ДАНС да разследва кой е имал полза да успива гражданите, та е плащал за съответн ият спам!
47
1
 
4
 
! Отговори
Били преди 4 години
Европа трябнва да мисли за времето след вируса. Да прекрати политиката на "отворени врати", която е продукт на алчността и други низи страсти, а не на хуманизма.Да прекрати зависимостта си от Азия за продукти и услуги, които сама може да си произведе и то по-качествено.Да създаде механизми за превенция. До тук с неглижирането на треската и прочее заразни състояния.
46
1
 
3
 
! Отговори
Били преди 4 години
ЕС закъсня фатално със затварянето на граници, училища, спортни събития.Политиката на отворените врати и всичко в името на борсовият индекс ще ни излезе през носа.Дори подкрепеният от мен Джонсън закъсня с мерките и сега Британия ще загуби трилиони, акакто и ЕС - Германия, Франция, Испания, Италия - на всякъде, където подцениха ситуацията ще платят тежка цена.Но, мислете положително - и по-зле можеше да е. Особено ако "смелите"(простите) бяха спечелили дебата.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
to ne e za patuvaniata tolko, ami mnogo zeha da sa gushkat i machkat posledno vreme liderite v eu i ek...zatui sega se butat s lakti...ili se ritat s krak vmesto pozdrav s rakostiskane...:-)...ami voina e vse pak...i mrasnia vazduh s virusi e za vsichki hora na planetata...niakoi si jiveiat s virusite happy, drugi...ne tolkova zarad mrasnoto...
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 46Хващай я де, я колко красиви планини емаме, а пък и идва пролет и лято и ще си живееш добре там
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе като не сте доволни,хващайте гората бе ! Пуууу,все ще се намери философ,който да съждава кое,какво,как ! Айде,марш в планината и там си господарствайте и определяйте режима ! Има правила и ще ги спазвате ! Ако всеки започне да си прави каквото иска,нали ще стане анархия.Аз решавам ,че си ми противен и те смачквам от бой.Това ли искате ? Затваряйте границите,после пък защо ще ме карате да стоя в България ....Аман !
42
4
 
11
 
! Отговори
Дх преди 4 години
Макрон е казал че затварят границите на ЕС! Искам да видя как нашите плашоци ще спрат турските тирове да влизат и преминават през България! ?
41
2
 
3
 
! Отговори
пецата преди 4 години
забелязвате ли спада на коментарите в сайта, явно на троловете са им спряли парите
40
2
 
8
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Анонимен 19, за тестовете в Швейцария.Швейцария има достатъчно тестове, но не изследват. Тестове НЕ се правят на лица под 60 г. При това тестовете са срещу заплащане! И да искаш да се тестваш ти отказват, ако си под 60 г. Причината е простичка: швейцарският капиталист дои кравите-работници докато умрат. 1/3 от работниците в Швейцария са от Северна Италия. Ако ги отнесе вируса, ще наемат албанци. Не им дреме, важно е фирмата да работи. Затова Швейцария е на 3-то място по зараза и смъртност.
39
1
 
3
 
! Отговори
f преди 4 години
Забранете на гугъла да влиза в България! Краде ужасно много!!!Краде логиката на търсене, оставяйки добрите бг логисти без работа, не е спрял да преснима книги и учебници, и скайпът е собственост на гугъл, така че и съдържанието на чатовете крадат! Нападнете гугъла, възвеличаващ сащ и разни богаташчета чрез кражба!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 30Че то кой *** прави деца като стане на 50 и отгоре? А да те попитам дали знаеш какво е фиброза на бял дроб и дали си чел някои статистики на китайските лекари за пушачите? Явно не си, защото не знаеш китайски, ама аз знам и чета всеки ден.
37
0
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
30 дни? А защо Не 6 месеца? Ще пукне ли някой ако не напусне България 6 месеца? Разбира се че Не!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ся е моментоВече се взеха, старо ти е инфото
35
4
 
4
 
! Отговори
Ся е моменто преди 4 години
Обява за запознанство:Млад и красив мъж със запаси от брашно и макарони, търси да срещне момиче със запаси от тоалетна хартия!
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е да се лапнат парите за борба с вируса,които няма да са никАк малко
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АА..да не пътуваме,ама да работим??????ей про.д.а.ж.н.и.ци..продадохте си народа за едните пари бе..
32
4
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 4 години
това, което удобно си пропуснал е, че Оцелелите Мъже са с Увредени Тестиси, а Всички са с Фиброза на Дробовете и Инвалиди за Цял Живот! Съжалявам наивните, сложили ти Плюсове - трябва Грам Английски да не говорят за да са толкова Зле Информирани!
31
0
 
6
 
! Отговори
Ще ти кажа преди 4 години
До Анонимен31В държави където въжрасните над 40 години са поне три пъти по малко от работещите роби.И друго е важно!Няма такава държава оцеляла в която един бачка,а 5 милиционера го вардят да не крадне и да им изкарва заплатите.
30
3
 
7
 
! Отговори
Щази преди 4 години
Другари,само да ви кажа ,че във Русия не е по розово положението
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не бъде пусната една статистика в кои държави няма вирус? Сигурно ще се окаже, че няма в тези в които е сложен режима на влизане в тях. Куба, Венецуела, Виетнам, за цяла Африка нищоне се пише и т.н.