Опасност от нови измами, възрастните да бъдат бдителни

Доставките се правят с позвъняване и няма пряк досег със служителите
Обновена: 17 мар 2020 11:19 | 17 мар 2020 11:04, Красимир Ангелов
11

Кризата дава възможност на измамниците за нови и невиждани методи за злоупотреби. Прокуратурата и МВР призоваха хората да подават сигнали за всичко съмнително. Дори за спекулативно завишени цени.

Още по темата
"Пред измамниците няма никакви пречки, доста са изобретателни. В последните дни в "Банкя" се случи мъже със защитни облекла, носили пръскачка, да искат да влязат в дома на възрастна жена. Казали, че трябва да дезинфекцират имота, но дъщерята ги е изгонила", каза за "България сутрин" криминалистът Иван Савов.

По думите му, ако днес някой дойде и чукне на вратата ви, това е измамник. Редът за тези дейности е, че който и да дойде, трябва да каже от коя служба е. Доставките се правят с позвъняване и няма пряк досег със служителите. Не се предвиждат никакви влизания в дома.

"Апелирам възрастните хора да бъдат бдителни. Проверявайте информацията, пълно е с фалшиви новини, ситуацията е извънредна, но запазете спокойствие. У дома сме си в момента, имаме защитата на домовете си", посочи още Савов за Bulgaria ON AIR.

Oтносителна опасност от набези има, стана ясно още от думите му.

"По-голям проблем има за затворените търговските обекти, важно е да не се вижда стоката, да няма пари в касата, ценности. Не е нужно да разполагаме с пари в брой, които са разносител на зарази така или иначе", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мамицата имДа се смамичиш, та да се не видиш!Пенсионерите така и така си стоят вкъщи, защото нямат пари да щъкат по молове и заведения.Стоенето у дома се налага заради тарикатите, които си направиха кефа да ходят на ски в чужбина, на екскурзия в Италия и заради гурбетчиите, които се върнаха в България от държави, в които вирусът вилнее и решиха да организират роднински гуляи.Ти, като се мислиш за недосегаем от вируси и не ти се стои у дома, *** доброволецда помагаш в някоя болница.
2
1
 
7
 
! Отговори
ВДИТЕЛЕН преди 4 години
ВДИТЕЛНИ? Тоест да вдяват.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те, генералите толкова много са загрижени за възрастните хора че всеки път гласуват закони про-престъпниците, и последните 30 години оставиха престъпниците с повече права. ТОВА Е ПУБЛИЧНАТА "ТАЙНА" А ТОВА ЗА ВИРУСА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСРТИ СРАВНИМИ С АНТИ ЕВРВЙСКИТЕ ЛЪЖИ И "НАУПНАТА" ПРОПАГАНДА ЧЕ ЧЕРНИТЕ СА ПО НИШИ