100 хил. души ще получат обезщетение 60% от дохода си

Това показват сметките на КНСБ
24 мар 2020 12:54,
19
100 хил. души ще получат обезщетение 60% от дохода си
Снимка: БГНЕС

Близо 100 000 работещи ще могат да получат подкрепа от държавата в размер на 60 процента от дохода си с цел запазване на работните места - това сочат изчисленията на КНСБ. Предвидено е средствата да се вземат от фонд „Безработица“ в Националния осигурителен институт, в който има около 430 милиона лева, съобщава БНР.

Още по темата


Президентът на КНСБ Пламен Димитров обаче посочи, че нуждаещите се са много повече. И в никакъв случай не се изчерпват всички лица, които ще бъдат в нужда от тази криза. Никой не може да даде прогноза колко са в момента.

„Нека да не забравяме, че много от държавите членки на ЕС, освен, че затвориха границите, започнаха да затварят и предприятията, и не само Италия, които са основни наши партньори", каза Пламен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо бизнеса не си съкращава персонала поради недостиг на работа и не ги изпраща на борсата със 60% обещетение? Айде стига със тези схеми хем работят хем държавата да плаща! Бизнеса да ги освободи пък след три месеца я да видим дали няма да назначават работници на двойно по-високи заплати?
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Ко се пъче,а безработните какво ще получат,а ромите са най добре и вирус и без вироса пак получават
15
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономии е държавната администрация ? Кога? Форми фалират, съкращават персонал, а държавната Администрация си седи вкъщи, не прави нищо и получва заплата. Тяхното не се губи. А нали се сещате, че парите в държавата идват единствено и само чрез данъци от частния сектор. Та кога и държавата ще постъпи солидарно и ще намали заплатите или ще съкрати някакъв процент хрантутници? Кога?
14
2
 
11
 
! Отговори
vanko1 преди 4 години
А останалите?????????? Кучета ги яли.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие си избрахте ГЕРБ, ВМРО и НФСБ, като гласувахте за тях или не гласувахте за никой, така че сега не пискайте, че ни е зле. Ваша е вината.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Д-р ИсняПо паметните народи отдавна си оправиха държавите.По глупавите си живеят зле ,а сега и ще измрат доста .Жалко за по-умните,щото глупаците им избират управниците.Да си *** и *** и да не се усещаш това е най-ниското ниво.
11
0
 
5
 
! Отговори
Lilith преди 4 години
До АнонименАко е вярно, че "При размер на линията на бедност от 363 лв. средномесечно на човек от домакинство, под прага на бедност са 1 663 668 души", а нетна минималнаработна заплата е 473,35 лв., за колко време се събират доходи за 2 месеца? И как?
10
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре не разбирам как може да нямаш спестени пари за 2 месеца напред що за *** требва да си. Дори с минимална заплата ако не плащаш наем и заеми пак може да спестиш. За пишман бизнесмените да не говорим да имаш бизнес които за 2 месеца без приходи фалира значи да си заминават по-добре.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Бг. са се нау4или да усвояват не да изкарват пари затова няма
8
4
 
2
 
! Отговори
До5 преди 4 години
Поемай я(България)и отпускай не 38 ами 76 милиарда Евро!Пита се в задачата от къде?
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това няма да работи ,....освен при наши фирми, те тяхното са си взели и сега ще дадат другите 40 да се имитира 4е нещо се прави от правителството
6
2
 
29
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
И какво са 60 от минималната заплата, защото всеки втори е официално на минимална заплата, а остатъка в пликче. Сега вече ще се сетят хората, че са прецакани от работодателите. Но и да плащаш данъци на тази крадлива пасмина, която оглозгва всичко и таксува бетонен бордюр като за черен мрамор, си е същата тъпотия! Ни така, ни иначе. Наляво те чака потен афро, на дясно мазен индо, а по средата - дебелия!
5
13
 
3
 
! Отговори
Лицемер богаташ преди 4 години
*** къде ще ходите бе яжте трохите и се молете да оцелеете ... а шавнете и ше заразя родата ви до 10 коляно неблагодарни *** , ше се редуцира материала а дотогава ще храним маймуните с фъстъци .
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалка държава. Авсрия отпуска 38 млрд. евро за обезщетение. Няма грешка - млрд.
3
4
 
14
 
! Отговори
wtf преди 4 години
голям рев беше 10 дни, дано сега се успокоят.
2
6
 
25
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ТАКА ТАКА ДА ИМАТ ЗА ЦИГАРИ И КАФЕТА
1
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоест края на месеца, хората като свършат парите и банките като започнат да чукат на вратата с ЧСИ-тата да не се чуди защо всички тръгват към парламента с бухалките.