Борисов и министрите му даряват по 1000 лв. от заплати

С парите ще бъдат подпомогнати социално слаби семейства
187
Борисов и министрите му даряват по 1000 лв. от заплати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов и членовете на правителството решиха да дарят по 1000 лева от заплатите си за подпомагане на социално слаби семейства по време на извънредното положение.

Сумата ще бъде преведена на Фонд "Социална закрила", в който ще се създаде целева програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти, съобщиха от правителствената пресслужба.

До момента през оперативната програма за храни Министерството на труда и социалната политика е раздало 241 395 пакета с 16 най-необходими продукта на 457 000 нуждаещи се и техните семейства. Това се равнява на 6000 тона.

В момента се правят разчети да бъдат раздадени още 1500 тона храни на близо 40 000 души. С дарението на министър-председателя, заместниците му и министрите ще бъдат подпомогнати още близо 300 семейства.

Междувременно Фонд "Социална закрила" ще открие дарителска сметка, парите от която също ще отидат за закупуване и предоставяне на храни.

Предстои фондът да раздаде помощни технически средства - компютри, видеоувеличители и специализиран софтуер за хора с увредено зрение и с други увреждания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
1
 
! Отговори
ИЗТРИТ КОМЕНТАР?!! преди 4 години
Има безработни без право на помощи от бюрото по труда. Без възможност за работа. Защо си трае тоя... Какво му пречеше да им отпусне по 5 лева на ден за храна, докато трае забраната да упражняват професиите си, които са работили дълги години? Премии раздава на тия от бюрото по труда, които им уреждат среща след ЦЕЛИ ТРИ МЕСЕЦА??! А социалните си чешат езика че можело да дават храна чак след три седмици?! Няма ли кой да ги пита в ефир за тези хора??! Нали сте уж солидарни и не сте като тия от статията, които явно са се уплашили като оня пеевски да не ги погледне народа накриво? ИМА ХОРА ДЕТО ГЛА
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докажи го буда
132
0
 
1
 
! Отговори
Аптито преди 4 години
Дебелия премиер пак замазва със дарения
131
0
 
2
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааТо трябва само да прочетеш новините и ще разбереш! Радев е дарил ЦЯЛАТА си заплата за община Видин, която преди дни отправи призив за помощ за борба с коронавируса. Община Видин е най-бедната община в България. Да не мислите обаче, че Борисов им е дал 20 млн., както на другите? Нее! Защото кметът НЕ е от ГЕРБ. Знаете, че ГЕРБ раздаде по списък на своите кметове по 20 млн. от 6,5 млрд. народни пари. Те пък раздават тези пари из си ганските маали във вид на помощи.
130
2
 
4
 
! Отговори
Сергеев преди 4 години
Дали ще спят тази вечер от притеснение че са дарили по 1000 лева
129
4
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
БСП--ПАРИ НЕ ДАВА!ДАВАТ САМО ЦЕННИ СЪВЕТИ , КАК СЕ ОБИРАТ ЗАКОННО ПАРТИЙНИ КАСИ , ДЪРЖАВНИ БЮДЖЕТИ И БАНКИ!!!!!ВЪЗОСНОВА НА "БРАТСКИЯ РУСКИ И *** ОПИТ"....!!!
128
4
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
А , ГУМЕН РАДЕВ И БСП...КОЛКО ДАДОХА....??!
127
4
 
7
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
СЛАВИ ТРИФОНОВ сам даде 100 000 ! Слави е човек от народа,мисли за народа и не купува къщи в Барселона на любовниците си ! Гласувайте за Слави Трифонов ! Той е спасителят на българският народ !!!
126
0
 
1
 
! Отговори
До141 преди 4 години
Много филми гледаш момче,определено не ти отразяват добре!
125
4
 
2
 
! Отговори
Ставри преди 4 години
Браво все пак.
124
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да пази Бог от такъв народ. Ни се води, ни се кара!
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Абе...Цецо вече не е в ГЕРБ,но може да се върне,ако ГЕРБ падне от власт.
122
2
 
12
 
! Отговори
Абе... преди 4 години
То само от бойкопровода за Перник...нама заха 10 млн!!..върнете гиОт саниране - милиард , от магистрали 30% комисия.Цецо да дари 3 от 7-те апартамментаКато подсети бизнеса да продвал коли , то Бб да продаде къщата в барса
121
2
 
15
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Боко и милиард ще дари...- ама как да докаже дарението. Не щем да даряават , а да не кр адат!!! Сега комисиони пт всичко.., само комисионите да върнат..ето 5 милиарда!!!Чертежите за ф- ките- още 3 млрдКъщите за гости - веднага да върнат парите ето още 1 млрд.. А сега?? Дарили те по пакетче семкиГьонове
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До @к.142Опааа,грешно ти натиснах минус,вместо плюс.
119
2
 
6
 
! Отговори
@к.142 преди 4 години
До АнонименНе искам тези три партии да ги няма, а на депутатите от тях да не им се свиди да дадат по 4 хил.лв във фонда за помощ на заболелите от коронавирус, а на министрите от кабинета - да подарят по 5 хил., зер ГЕРБ 10 години управлява.Ей, засрамете се бе, хора близки до ГЕРБ подариха по 100, 500, 169 и т.н. хил лв, а тези се стискат, гаче ще ги носят някъде... Рано е!
118
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До срамотаДари тогава ти 1000 или повече лева,бе злобар!Каквото и добро да направи Бойко,все ви пречи и намирате махна,ами направете вие нещо по-добро тогава,вместо да мрънкате!
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 131Контролират докато светът им вярва,че "зеленото"е"незаменимо",как ще се развият нещата след това Чудо,даже и те не знаят!Паниката и там е тотална,изпуснат ли нещата с"вярата"във Зеленото,няма нещо което може да ги спре в пропадането!----------------------------------Като дойде тяхната армия и ще видиш какво е "пропадане".Те владеят и Космоса и Земята.
116
2
 
11
 
! Отговори
срамота преди 4 години
Прилича ми на подигравка.Вярно че хумора на Лойко е странен ,но с тези смешни 1000 лева направо се оакаа ,че чак до глезените .Смърди на герберска пропаганда ,че чак не се трае.
115
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Та вие сте сестриНе ти се струва, така е,защото искате ГЕРБ,ДПС и БСП да ги няма,та нацяло да заграбите България и я разорите и я превърнете в гладна и *** пустиня ето това ви е целта!