Телефонните измами зачестяват, никоя институция не работи по телефон!

Спамът и заразените с вируси имейли също са увеличили броя си
25 мар 2020 19:50,
11

Ситуацията става изключително благодатна за всички онлайн и телефонни измами. Изобретателността на тези измамници е безкрайна. Когато се появи възможността за нов сюжет, както е сега, хората трябва да очакват всевъзможни обаждания, които може да имитират властите, агенции и търговци. Трябва да знаем, че никоя институция в България не работи по телефон.
Още по темата

Това алармира изпълнителният директор на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов за зрителите на "България сутрин". И подчерта, че имейлите и социалните мрежи може да съдържат различни линкове с вируси, чиято основна цел е да откраднат личната ви информация.

"Основно се обаждат хора, които не искат да пътуват или чиито резервации са отменени. Трябва да знаят, че има разлика между организирано пътуване през турагенция и самостоятелно организирано. При колективните пътувания човек получава папка с подробен договор и на хората им е по-ясна ситуацията", обясни Николов за Bulgaria ON AIR.

От "Активни потребители" помагат със съвети за изясняване на ситуацията, но Николов отбеляза, че всичко зависи от волята на двете страни. Връщането на парите при отмяна е безусловно.

Процъфтяващ се оказа бизнесът с маските и дори Интерпол предупреди за възможни злоупотреби с цените на предпазното средство.

"Сигналите са малко, повечето сигнали казват "защо няма маски". Много скоро ще ни залеят с маски, друг е въпросът какво е тяхното качество. Далеч съм от идеята, че към този момент ще видим маски с всички сертификати и одобрения", коментира темата  Богомил Николов.

И припомни "златното" правило, че когато нещо звучи прекалено хубаво, за да бъде истина, то най-вероятно не е истина. За финал той посочи, че е възможна липса на някои стоки или големи закъснения на доставките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 4 години
обществена тайна е,че кметчета и администратори търгуват с лични данни,Нап бе ***.ан,ползват го политиците събиращи мъртви души за изборите,цялата мъка,кражби и нещастия идват от това продажно племе политиците,изплуваха неграмотни и алчни...взеха власт и медии,назначиха бизнесмени и държат хората в робство...от алчност и за власт,надявам се брата на короната да е по-справедлив...неизбежно е..има си Господ
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друг пример -Изключвам си тока ,като изваждам бушона на таблото и подавам молба за спране на тока до енергото(ЕВН),да го спрат от таблото,връщам се след около 8 месеца и заварвам голяма сметка за плащане от близо 900 лева,питам защо ми е пуснат тока и как някой го е пуснал,при положение,че таблото е заключено и не е разбивано и къде ми е молбата за спиране на тока(имам и копие),а молбата просто липсваше,но някой все пак е трябвало да пусне тока от таблото и да свие молбата,кой се пита в задачат
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знаеш номера,нито той(тя) знае номера,а ти казва,разговарях с Вас и те убеждава,че е така,дори вярва,следователно някой е звънил на нея от мой номер,но аз дори и не знам телефона и и няма как да се обадя,по простата причина,че не знам този телефон,нито намерение да разговарям.Също се случва ,звъниш на някой в България,а след това се оказва,че не са свършили работа,просто защото някой отговаря на телефона от името на лицето,което търсиш.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е недопустимо по време на криза,да се гаврят с телефоните!Имайте в предвид,че може дори да разговаряте с някой,а да се окаже,че не сте говорили с когото си мислите и с представилия се на телефона,а да имитират гласа му(и).На мен ми се случи в хотел,жената от рецепцията ми каза,че е разговаряла с мен,а аз даже телефона не знаех,че да се обаждам,няколко пъти ми се е случвало и когато разговарям до България,оказва се,че не фирмата на която звъня,а някой друг разговаря вместо човека,който тъ
5
0
 
3
 
! Отговори
всеки е професор преди 4 години
До SHEFAКой ти каза и по какво сме най-защитени не се разбира?
4
0
 
7
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
A всичко започна с едни невинни лични данни за предплатена карта...
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Службите и държавата много добре знаят как да спрат това нещо, както виждате сега с короновируса се взимат мерки. Но дъжравата няма интерес хората и да са богати, затова не спира престъпниците да кълват по старите и изплашените и изиграни хора. Това са простите факти. А дали коронавируса е върха на една скрита световна война, и дали марионетките тук действапо под заплаха да си изгубат здравето, сами мислете.
2
1
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Целият ресурс на МВР е ангажиран да събира бележки по импровизираните КПП-та.Престъпниците са с развързани ръце.От друга страна телевизиите така побъркаха народа, че той не знае на кой свят се намира.Звъни бай Мангоу по тИлИфона и казва: "Доктор Иванов от "Софиямед" се обажда, синът ви е приет с коронавирус. Трябва да дадете спешно 10 000 лева, за да го спасим"И пенсионерката хвърля парата през терасата ....Нали е карантина ... Няма да излиза навън я ?!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая интернет изманиците ще ги пипнат полицаите с това идванредно положение и събирането на декларациите по кпп-тата ден за ден