КЕВР предлага по-ниски цени на парното, а на тока?

Омбудсманът настоя, че намалението на газа трябва да се отрази и там
16
КЕВР предлага по-ниски цени на парното, а на тока?
Снимка: Dnes.bg

Да се понижат цените на парното и топлата вода в страната с между 8 и 25% от 1 април. Това предлага Комисията за енергийно и водно регулиране поради предвиденото намаление на цената на природния газ с 40,49% от тази дата.

Още по темата
В сградата на КЕВР днес се състоя открито заседание, на което бяха допуснати единствено представители на дружествата от сектора "Топлоенергетика" заради ограничаването на разпространението на COVID-19. Заседанието беше предавано онлайн на страницата на КЕВР.

Предложението на КЕВР е цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14%. В Пловдив се предлага намаление на цената с 14,8%, в Бургас - с 16,4%, във Варна - със 7,8%, във Враца - с 21,3%, във Велико Търново - с 16,6%, в Разград - с 16%.

Изпълнителният директор на "Топлофикация-София" Александър Александров, каза, че не възразява срещу предложението на регулатора цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14%, предаде БТА. Същото казаха и шефовете на дружествата в Бургас и Разград.

В съобщение до медиите омбудсманът Диана Ковачева заяви обаче, че не подкрепя проекта за решение на КЕВР, с който цената на тока се запазва същата, въпреки намалението на природния газ. Становището й е и писмено изпратено до комисията, освен устно изразено.

Според нея отказът да се намали цената на тока е трудно обясним, още повече, че извънредната ситуация, в която се намираме, не предполага вземането на подобно решение.

Омбудсманът бе категорична, че гражданите имат абсолютно легитимно и справедливо очакване сметките им за ток и парно да намалеят, което при пандемия ще е глътка въздух за домакинствата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу Мутрата!
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз парно нямам ...но не разбирам парното ще работи и май месец или лято,април 15- 20 спират ,защо не го намалиха декември?
11
0
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
От първи април ли? Че то тогава може и да са спряли парното. След дъжд качулка.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропаднала държава и простовчинарод
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е момента да се приватизират ерп -та гадовете печелят милиарди на нашия гръб,тия пари може да влизат в държавата и ще се отрази положително ,а не благотворително да ,събират пари и бюджета ще се увеличи
8
1
 
18
 
! Отговори
Alo Alo преди 4 години
Няма как да свалят цената на ТОКА!Тока е на Маджо,Пашата и Боко.Техни са Американските фирми който ни доведоха до просешка тояга.
7
1
 
16
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Цената на парното е обвързана с тази на тока, обаче ел. енергия ползва цяла България, а парно има основно в София и няколко други града. Ако намалят цената на ел. енергията, промяната почти няма да се усети от потребителите, но ще изяде до голяма степен размера на намелението на цената на топлинната енергия. Властта се намира в София, където е и основното потребление на топлинна енергия, така че е добре да зарадваме електората преди избори! Цялото нещо се прави от политически подбуди.
6
1
 
18
 
! Отговори
Борис преди 4 години
Сваляйте цените цените на ток, парно и горива...За държавни предатели като вас трябва бесило да има!
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 4 - нещо се обърках!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нищо не давам!!! нали има и излишък?! да го ползват за здраве, а не да го харчат ударно!! пък това е работа на държавата!
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ай стига бе,сериозно ли кевр го предлага,това е като касапин да превързва порязано прасе,толкова е необичайно
2
1
 
15
 
! Отговори
мак преди 4 години
Стига с това парно и топла вода. България не е само София, Бургас, Варна. Има и други ползватели на газ, за тях предвиждате ли нещо?
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрахте ли че дори и да не плащат нищо -0 лева за източници на енергия пак ще ревът че цените трябва да се покачват защото работят на загуба.