Кърджали и Хасково са новите градове с пациенти, случаите 264

Оздравелите са 8, двама военнослужещи са с положителни проби
Обновена: 26 мар 2020 17:23 | 26 мар 2020 17:03, Веселина Йорданова
204
Кърджали и Хасково са новите градове с пациенти, случаите 264
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на коронавирус у нас вече са 264.

Новите от днес са 21, съобщи на редовния брифинг шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Двата нови града, които се добавят, са Кърджали и Хасково с по един пациент. 14 души са в София, в Смолян двама, в Плевен един, във Велико Търново един и във Варна един.

Още по темата
От новите случаи двама души са в по-тежко състояние.

Изписани като оздравели досега са общо 8 души, утре предстои изписване на още една пациентка.

Двама военнослужещи са с положителни проби. Единият е старши лейтенант евакуиран от Косово, другият е в Румъния и е настанен в Инфекциозна болница там.

В Инфекциозна болница в София също вече има пациент с положителна проба - 33-годишен мъж.

В Пета градска болница до момента са установени 4 пациенти с положителни проби в 4 отделения, които са карантинирани. Това практически е прекратило работата на болницата, освен за пациенти на диализа.

До момента са тествани над 6 хил. души, информира Мутафчийски. За една седмица пътуващи от чужбина са били проверени два пъти от личния си лекар и три пъти от полиция. Значи системата работи, обобщи той.

По-добре да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове, каза той в отговор на въпрос за струпвания на превозни средства заради проверките.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: заразакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай Киро паникатаИ двата вида статистика се прави. При тази (в която не са извадени оздравелите и умрелите), искаме да спре да расте (0 нови случаи на ден). Другата - брой активни случаи (в която са извадени оздравелите и умрелите) ще я последва, като след спирането на появата на нови случаи ще има спад на болните (повечето ще оздравеят, но някои ще умрат, за съжаление).
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми супер, мерките значи дават резултат - нарастването вече стабилно е под 10% на ден.
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е от около 350 теста на ден около 7% положителни,това не е пандемия.Създават излишна истерия!
27
15
 
22
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
В България се взеха много на време и адекватни мерки, за разлика от много западни държави!
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майтапчийски говори в момента по БТВ.
25
2
 
29
 
! Отговори
българка преди 4 години
Новите болни НЕ са от контактните лица ! Това са от "българите", които правителството събира оттук-оттам. Ние седим вкъщи и се пазим, те ни внасят заразени отвън !!!! ДОКОГА ТАКА ?!?!?
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НормалноНаистиа никой не каза кога в БГ се е появил корона вируса. Полковник Марков миналата седмица каза,че нашето разузнаване знаело за този вирус от 2 години.Дали е вярно не знам,при положение,че първите подозрения за него са от септември 2019 в сащ.
23
8
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Грозен си вече с глупостите дето ръсиш.ще стане хубаво време и ще видим,как ще накарате хората да седят,като домашни любимци затворени.да не говорим за мизерията дето ни докарате.плехххаррр неееедоооклааатен.
22
9
 
13
 
! Отговори
Грую преди 4 години
Отивайте в Италия и Испания да работите, там може би си щадят икономиките за сметка на здравето, а ?
21
17
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Всички Комунисти - Доброволно да се заразят и да се лекуват Вкъщи ,Защото болестта била лека според Тях,Този Вирус - вече има над 40 мутации,Хайде заразявайте се *** - да ви видим ,Половината ще гушнете букетаХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До zeusКакво ти помагат тестовете,уминк?
19
7
 
9
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Всеки ден по 20, струва ми се, че тестовете нещо свършиха...
18
3
 
10
 
! Отговори
Хахах преди 4 години
Как пък в Източна Европа мерките са ви еднакви като при военните, а в Западна различни,това не ми е ясно!?Това натовско учение ли е?
17
9
 
36
 
! Отговори
Нормално преди 4 години
Стига ни занимава! В София се караше масово вирус с подобни симптоми още преди да го обявите официално че е тук, на крак.Само за това заслужава да си подадете оставката.
16
21
 
40
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 4 години
Вирусът е силно заразен, но е безопасен за здравите хора под 60 годишна възраст.Безопасен е и за бременните жени и бебетата им.Вирусът е опасен само за възрастните и хронично болните хора или тези с множество заболявания.Управляващите целят да спасят здравната система, защото в случай на рязко покачване на броя на заразените болниците няма да се справят.Те обаче не могат да преценят с милиционерското си мислене, че спасявайки здравната система ще унищожат всичко останало.
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МайнаИ какво като правиш или не правиш тестове? Хората си боледуавт, някои изграждат антитела,други отиват в болницата,а трети умират. Така или иначе си има време през,което трае дадена епидемия,има си пик,после спад,и изчезване на вируса. При всички положения до края на април сме под карантина,май месец вече като се затопли и са минали 2 месеца ще вървим към вдигане на карантината.
14
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Букурещ всеки ден по 2000 теста. Тук е цялата държава всеки ден по 100 теста. Не става така господин Годжи!
13
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин Майтапчийски, намирисва ми на карантина в Централния софийски затвор, както казваше един популярен филмов герой.
12
14
 
41
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
За да спасят здравната система ще съсипят всички останали.Милиционери, сър !
11
4
 
19
 
! Отговори
Бай Киро паниката преди 4 години
Ае добре де, тия дет са изписани що не ги вадят от бройката или тряя стадото да се плаши яко,да не пита де са париците и кво правим след тая боза.....