Кърджали и Хасково са новите градове с пациенти, случаите 264

Оздравелите са 8, двама военнослужещи са с положителни проби
Обновена: 26 мар 2020 17:23 | 26 мар 2020 17:03, Веселина Йорданова
204
Кърджали и Хасково са новите градове с пациенти, случаите 264
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на коронавирус у нас вече са 264.

Новите от днес са 21, съобщи на редовния брифинг шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Двата нови града, които се добавят, са Кърджали и Хасково с по един пациент. 14 души са в София, в Смолян двама, в Плевен един, във Велико Търново един и във Варна един.

Още по темата
От новите случаи двама души са в по-тежко състояние.

Изписани като оздравели досега са общо 8 души, утре предстои изписване на още една пациентка.

Двама военнослужещи са с положителни проби. Единият е старши лейтенант евакуиран от Косово, другият е в Румъния и е настанен в Инфекциозна болница там.

В Инфекциозна болница в София също вече има пациент с положителна проба - 33-годишен мъж.

В Пета градска болница до момента са установени 4 пациенти с положителни проби в 4 отделения, които са карантинирани. Това практически е прекратило работата на болницата, освен за пациенти на диализа.

До момента са тествани над 6 хил. души, информира Мутафчийски. За една седмица пътуващи от чужбина са били проверени два пъти от личния си лекар и три пъти от полиция. Значи системата работи, обобщи той.

По-добре да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове, каза той в отговор на въпрос за струпвания на превозни средства заради проверките.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: заразакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
0
 
! Отговори
До генерала преди 4 години
Този "***" миналия месец , куп лъжи в национален ефир , 2седмици по-късно , полицейска блокада на страната ,извънредни закони , извънредни глоби и присъди за лъжливи новини , значи какво той може да лъже цял един народ ненаказано , след това ще ми вкарва наказания за същото разбираш ли пак към тях , че чак ги затвори по градовете Да Не Се Събере Цял Народ Да Го Изнесе , полицейщина до гроб , то си е като затвор направо и полицаите - надзорници
129
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България всеки ден умират по около 300 човека - кой с вирус, кой-без? Всичко ще се замете с катафалките. То се видя ,че вируса няма да го борим ,а ще правим статистика и ще пазим скъпоценната здравна система, че от нея падат яки кинти.
128
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не мога да разбера ген.Мутафчийски.До няма и 2-3 часа ни убеждаваше,че бързите тестове са търговско решение,а не медицинско.А сега си подви опашката под давлението най-вече на Борисов.Достойнството,а и офицерската чест изисква да хвърлиш оставка.Всички признават,че заслугата за ниската заразеност е негова и на щаба за избраната стратегия.Ако това не е твоята игра излез от нея с вдигната глава.
127
0
 
0
 
! Отговори
Шумен преди 4 години
Или то туй са само новите , не знам , дните лошо не минават тук , кой ден сме , коя година ?
126
1
 
0
 
! Отговори
Шумен преди 4 години
За шумен защо не пише , имаме и ние звезда , , нали преизбран кмет бивш полицейски началник , герб ги е срам да го сложат в статията ли , или то в малките градове вирусът различен , няма страшно , както преди 3 седмици :)
125
3
 
5
 
! Отговори
? преди 4 години
колко от вас биха правили и казвали каквото му казват за 20 хиляди лева месечно? двадесет хиляди лева на месец !! Представихте ли си го ? Сега осъзнавате ли колко е лесно да ви манипулират?
124
3
 
4
 
! Отговори
Слънце, въздух преди 4 години
И кашизъм,Здрав и Бодър Организъм.Ей Мутафчийски, дайте на хората достъп до прясна храна, слънце и въздух. Да се хванст за зелено им дсйте. Другото е световна конспирация дето никога няма да излезе и вътрешна конспирация която ще се изясни до дни.
123
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо вече не споменавате как са се заразили?Това гастарбайтери ли са или местни?С кого са контактували?Имаме право да знаем.
122
5
 
10
 
! Отговори
Valeri преди 4 години
Дано късмета и чудото ни спасят . Генел Мугафчийски е приет в ВМА с връзки и по същият начин стана доц и професор , а официалната му заплата е 25 хиляди лева без допълнителните боноси. Незнам дали осъзнавате как ги вършат в академичните среди всеки професор помага на детето или племеника си да се издигне до титли доц. и проф., обявават формално конкурси и конкурса бъде спечелен от "правлиният" кандидат , има много умни и достойни българи които биват мачкани и не им се дава път за развитие
121
0
 
6
 
! Отговори
мт преди 4 години
По-лесно е да заблудиш хората, отколкото да ги убедиш, че вече са се заблудили .... Марк Твен
120
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен 20 на ден новозаболели, 3 мата умрели (лека им пръст) от вируса, искаме статсистика за:новооткритите с високо кръвно сърдечно съдови заболяванияновоотрктите с диабетновоотркитите с чернодробни заболяванияне че нещо ама от диария умират повече хора за времето за което пиша тоя коментар от колкото за цялата карантина от тоя вирус. Защо тоя статистик не чете и тези данни с тъжна физиономия?!?!
119
4
 
3
 
! Отговори
о, да ..! преди 4 години
В нашето село на гробища също всичко се лекува; така например, ако някои почина далеч, то го карат при нас на село ...Селските ни гробища са чудодейни, те са лековити ..!Това, че човек ще умре, голяма работа, нали ще го докарат при нас на село ..А гробарите, те как са доволни от тези констатации ...Ами при нас едно хубаво погребение струва едва 980 лева ..Моля, нашето гробище е лековито ...
118
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕНЕРАЛЕ СТИГА . ВИЕ НИ ПРАВИТЕ КАТО ПО ВРЕМЕ НА ЧЕРНОБИЛ .ТОГАВА КАЗВАХА ЧЕ САЛАТАТА НЕ Е ЗАРАЗЕНА. СЕГА КАТО НЯМА МАСКИ .МАСКИТЕ СА ЗА БОЛНИТЕ ТОЕСТ ТЕЗИ 260 ЧОВЕКА .НЕ ТРЯБВАШЕ ЛИ ЗА ТЯХ КИСЛОРОД.ЗАЩО ТОГАВА ДОКТОРИ И СЕСТРИ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ БЕЗ ТЯХ. КАЧЕСТВЕНАТА МАСКА Е ДА ПРЕДПАЗИШ СЕБЕ СИ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДА НЕ ПРЕДАДЕШ ЗАРАЗАТА НА ДРУГИ АКО СИ ЗАРАЗЕН И НЕ ЗНАЕШ. ЗАЩО ЯПОНИЯ, КИТАЙ ВСИЧКИ ХОДЯТ С ТЯХ.ПО ВАЖНО КАЖИ КОГА ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ . ИМАМЕ ХИЛЯДИ ШИВАШКИ ЦЕХОВЕ.
117
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КНИГА МОГА ДА НАПИША.
116
3
 
5
 
! Отговори
шъ дигнат бариерата преди 4 години
кат паднат паричките.Тогава да му мислим!Пак шъ мрем, но в друга статистика.
115
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде вече да се маха това вирусче!
114
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сервират ни по 20 души на ден,а заболелите са сигурно много повече.На някои места,особено в гетата се разхождат свободно/например в с.Буковлак и никой не ги санкционира.
113
3
 
11
 
! Отговори
Приоритети преди 4 години
Да имаше кой да се грижи и за болните с други болести, умиращи с хиляди всеки ден.. да имаше кой да се грижи и за другите - нездравословни проблеми на хората... сега нищо друго няма значение, освен това къде и колко имат положителен тест..
112
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дженералчето бърбори, стадото блее, вирусът си върви...
111
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И няма смъртни случаи? Че ние сме някакво чудо тогава. Най ниските проценти на смъртност са около 2%, САЩ, Англия. Италия е рекордьор с близо 10%. В световен мащаб процентът е около 4-5. Ние - нула. Да не би българското кисело мляко нещо ... ? Или българската гроздова?