Официално: Удължават срока на мерките срещу COVID-19 у нас до 12 април

Това става със заповед на здравния министър Кирил Ананиев
Обновена: 26 мар 2020 11:45 | 26 мар 2020 11:45, Анисия Иванова
124
Официално: Удължават срока на мерките срещу COVID-19 у нас до 12 април
Снимка: БГНЕС

Във връзка с обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на въведените противоепидемични мерки до 12 април, включително.

Още по темата

Тази сутрин началникът на Националния щаб проф. Венцислав Мутафчийски каза, че ще препоръча на здравния министър да издаде заповед, с която да удължи строгите мерки и забрана за събиране на хора до 12 април.

От Министерството на здравеопазването съобщават, че се допуска в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
14
 
! Отговори
"тъпите" Ш преди 4 години
Знаете ли че България и Швеция до преди време бяха с еднакво по брой население. Но разликата е, че в България правителствата винаги са корумпирани и 3 милиона българи се изселиха.
80
0
 
12
 
! Отговори
До 63 преди 4 години
Провери смъртността в Италия от началото на годината и за същия период миналата година. Провери и по колко на ден са починалите за тази година и за предната. Ще се удивиш от резултата. :)
79
2
 
14
 
! Отговори
зомби медии преди 4 години
В Италия имаше чиста манипулация със статистиката .
78
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щабът веднага да даде препоръки на Тиквата и Каскета да премахнат КПП-тата.
77
4
 
30
 
! Отговори
Заложници преди 4 години
С какви пари да платим сметките и наема/ипотеката на 1.04?ГЕРБ държи народа за заложници, само и само да източват евро фондове.Отделете рисковите групи хора и болните в изолация. Другите трябва да работят. Ние сме заложници на една хунта от амтьори.На 1.04 изтичат трите седмци изолация. Повече от това е безмислено.
76
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин Тиква, не се прави така транспортна карантина. Ако се спира транспорта то се прави за цялата държава, спират се всички производства които не са от жизнено значение и хората се пускат в двуседмичен платен отпуск. Дава се срок от 48 часа на хората да изберат къде да прекарат карантината и едва след това се слагат КПП-тата. В България се направи точно обратното транспортна карантина за част от населението и поставяне на КПП-та спешно по среднощ. Типична милиционерска акция.
75
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ПО СЕЛАТА КЪДЕТО НЯМА АПТЕКИ,А ТОВА Е В 80% ОТ МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА СА ОСТАВЕНИ БЕЗ КАКВИТО И ДА Е ЛЕКАРСТВА И БЕЗ ВЪЗМОЖНОСТ ТЕХНИТЕ РОДНИНИ ДА ИМ ГИ НАБАВЯТ.ЧЕСТИТА НИ ТИКВЕНА И ГЕРБАВА ДИКТАТУРА. И ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА,ЧЕ СЛЕД КАТО НАРОДА СПРАВЕДЛИВО ЗАПОЧНА ДА НЕГОДУВА СРЕЩУ ВЪВЕДЕНОТО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ И АБСУРДА С КППтата ВЛАСТТА СЕГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ПЛАШИ ХОРАТА С ДАННИ ЗА(УМРЕЛИ) ОТ КОРИОНАВИРУСА.
74
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИКВА, махай КПП-тата!
73
3
 
37
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Наистина тези КПП-та са напълно излишни със сегашната им форма. Създават излишно впечатление, че сме под диктатура.Не правят добра услуга на властта.Отделно напълно възможно е да допринасят за разпространението на заразата.Ползите от тях са по-малки от загубите.Създава се реална опасност и за здравето на служителите на МВР.Ако все пак ще ги има, то нека полицаите да стоят на задна линия.Отпред да застанат медицински лица, които от разстояние да мерят температурата на хората и да изолират.
72
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поръчах си крем супа от тиква по интернет.
71
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера майка ми се обади от село,че там вече в магазина няма хляб,олио ,захар,брашно и други продукти от първа необходимост име помоли поне хляб да и закарам,е как да стане това като Пловдив е блокиран.Не съм сигурен дали възрастната ми майка ще я хване коронавируса и дали ще умре от това,ама от глад и липса на медицинска помощ със сигурно ще умре.
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оран до Гутана,мила моя майно льо,фростак до г***упака...
69
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на правителството.Забраната за събиране на повече от 2-*** на едно място е с цел да не се организират протести.КПП са най-лошата идея водеща до забавяне при пътуване.
68
2
 
13
 
! Отговори
Важно преди 4 години
Внимавайте за ***, които ще станат приказно богати по време на чума.Гледайте под лупа как се харчат държавните пари, защото и дефицита вече не се селеди и за заемите никой не връзва кусур, облигации ще пуснат със сигурност....Който разбрал, разбрал. Другите да си пияр рикията и да си гледат риалитито.
67
6
 
42
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 4 години
Махнете КПП-тата !Заразяват нас, заразяват полицаите.Закъсняваме за работа. Напълно безсмислени са, за да не казвам, че са тотална глупост !Нищо не ограничават, а само допринасят за разпространение на болестта.
66
0
 
14
 
! Отговори
zlatena преди 4 години
Заради алчния бизнесмен шеф аптекар мъж в Пловдив майка ми е с високо кръвно този човек го интересува само да печели пари нищо друго.Ако нещо недай боже стане с майка давам под съд алчния аптекар шеф мъж на майка и ще направя така аптеката му в Пловдив да бъде завинаги затворена тези алчни бизнесмени само така си научават урока и ще им дойде акъла в празните им алчни безсъвестни безотговорни безмозъчни глави
65
0
 
9
 
! Отговори
zlatena преди 4 години
Заради алчния бизнесмен шеф аптекар мъж в Пловдив майка ми е с високо кръвно този човек го интересува само да печели пари нищо друго.Ако нещо недай боже стане с майка давам под съд алчния аптекар шеф мъж на майка и ще направя така аптеката му в Пловдив да бъде завинаги затворени тези алчни бизнесмени само така си научават урока и ще им дойде акъла в празните им алчни безсъвестни безотговорни безмозъчни глави
64
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свобода за областните градове! Долу диктатурата!
63
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще забранят на всички тези журналисти да се събират на тези брифинги? Няма смисъл от тях и без това не могат да отсеят и да задават адекватни въпроси. Да си позиционират камерите там. И не виждам смисъл по два пъти на ден да слушаме, един път е достатъчен вечер. Телевизиите са *** и по цял ден повтарят като папагали едно и също в някакви измислени извънредни емисии и се получават комични ситуации.
62
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КПП-тата са живо безумие! Бавят време, изнервят хората, полицаите също са изнервени... И за капак ще събират по 1000-2000 декларации, дето всеки е кихал и кашлял по тях, те ще ги събират... Това не е ли възможност за разпространение на вируса??? И те са хора, зорлем да се разболеят и те ли? Ама диктатурата не мисли, тя иска контрол! Незабавно махане на блокадата на Областните градове!!!