Официално: Удължават срока на мерките срещу COVID-19 у нас до 12 април

Това става със заповед на здравния министър Кирил Ананиев
Обновена: 26 мар 2020 11:45 | 26 мар 2020 11:45, Анисия Иванова
124
Официално: Удължават срока на мерките срещу COVID-19 у нас до 12 април
Снимка: БГНЕС

Във връзка с обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на въведените противоепидемични мерки до 12 април, включително.

Още по темата

Тази сутрин началникът на Националния щаб проф. Венцислав Мутафчийски каза, че ще препоръча на здравния министър да издаде заповед, с която да удължи строгите мерки и забрана за събиране на хора до 12 април.

От Министерството на здравеопазването съобщават, че се допуска в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
16
 
! Отговори
Елемаг преди 3 месеца
Доматите в момента са 6,50 :) Ма не можем снимки да качваме :)
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 12 април включително ли? 12 април е ден на космонавтиката, пък и се навършват точно 6 години от паметния полет на старичкия Су-24 над палубата на Дончо Кук в
Черно море.
6
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Телвизионите ли мерки?
Според СЗО вируса трябва да се атакува, това означава тотална дезинфекция на всичко, тестване, мерене на температура и при положителен резултат карантина. Някой да е видял такава у нас? По КПП-тата вместо да правят това, те събират служебни бележки и проверяват документи, което при епидемологична зараза е смешно, вместо да ограничават заразата, те я разпространяват още повече. КПП за контрол на температура и бързи тестове на входове на Метрото, летища, гари, пътища трябват
5
4
 
41
 
! Отговори
Freeman преди 3 месеца
КПП-тата остават ли ве? Имам да сея картофи на село, а не ме пускат. Не било неотложно. Кого ще заразя, докато сея картофи ве?
4
10
 
36
 
! Отговори
Елемаг преди 3 месеца
Няма да е само до 12-ти.Много има още бунтари.Докато не се изглади цялото племе ,да е послушно,ще продължават!!!Сега както на Дбелец,навсякъде ще ви затворят с бетонни панели по пътищата!!въпрос на време.телефони вече се следят и подслушват нон стоп!!Докато не хванете кирките ,ще е мачкане ежедневно!!!
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
***. Корона настинката за 3 месеца неможе да избие колкото комарите убиват за 3 дена по света.
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Важното е на първи май да можем да излезем на манифестация
1
3
 
14
 
! Отговори
Шойгу преди 3 месеца
Един месец аааааа