Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"

313 са общо заразените в страната
Обновена: 28 мар 2020 08:56 | 28 мар 2020 08:04, Елка Василева
365
Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Коронавирусът взе още една жертва в България. Мъж, настанен в "Пирогов", болен от COVID-19, е починал в "Пирогов". Той е бил в тежко състояние.

Това беше съобщено на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

37 са новите случаи на болни от COVID-19 в страната. Така общият брой на заразените в страната стана 313.

Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият е 3-годишен.

Броят на заразените в София е 200, за нощта 11 са новите случаи, информира Мутафчийски. Четирима са от УМБАЛ "Св.Анна", една лекарка от Пета градска болница, мъж от "Токуда", мъж от Медицинския институт на МВР и четирима са амбулаторни пациенти.

Във Варна има един нов случай, два - в Пловдив в УМБАЛ "Св.Георги" /мъж и жена/, в Бургас са четирима - семейство с две деца. Те са под домашна карантина.

В Кърджали новите случаи са два.

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни председателят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

Според него антибиотиците не влияят на вирусна инфекция, а само на усложненията.

От началото на епидемията у нас починалият днес мъж е четвъртата жертва. Първите двама починали бяха семейство – на 66 г. и на 74 г. Третата жертва беше възрастна, над 80-годишна жена с инсулт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
!? преди 4 години
До Ивя Има разбивка да - ето я https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Bulgaria
63
2
 
3
 
! Отговори
до 80 преди 4 години
Може да пиеш 1 студена вода на зелената полянка, която си купил :) Колко балъци има на тая земя
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До !?Математици ! бройката е за денонощието общо със това което казаха вчера след обед и сега
61
12
 
22
 
! Отговори
Винету преди 4 години
По време на комунизма си живяхме по-добре. Границите бяха затворени, почти невъзможно да се заразиш с нещо. Сега някой кихнал в Китай и след две седмици епидемия в София. Е вярно, нямаше банани и турски сериали, но пък гледахме филми от ГДР и Чехословакия и не бяха лоши, например Арабела, Винету, Летящия Честмир. Изаура. Живеехме нормално и дори на море ходихме. А с тази демокрация лягаш нормално събуждаш се във филм на ужасите, пускаш телевизора и слушаш главния пожарникар да ръси глупости.
60
7
 
13
 
! Отговори
Ферол преди 4 години
До Шенол 74Ще ти плаща правителството ипотеката ... айде хващай долината на широките *** и не се връщай
59
0
 
4
 
! Отговори
Ивя преди 4 години
Има ли някъде информация и разбивка ден по ден за България?
58
0
 
11
 
! Отговори
? преди 4 години
Слушам по темата доста време и стигнах до извода , че като се спре вноса ще се сетим за нашата продукция , може и да е за добре ! Ще правим пак компоти ! Този вирус показва че няма хора - Над - всички папкат и тропкат !
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твойте, мойте - се тая, ваш'та м... ;-)Нина, спести си всички тези разходи, за да не ревеш юни месец, че местата в гробищния парк свършили.
56
0
 
5
 
! Отговори
!? преди 4 години
Колега Българин 1Случайте са 313 не 330!
55
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да питам аз какво се случва с тези хора, където сме купили жилища на зелено. 50000 евра съм дал за апартамент в Изток, още 30000 имам да давам след акт 16. Нашия строител заряза от 10 дена строежа на 2 Ра плоча. Звънях му. Казва, че бил пред фалит. Сега кой ще ни връща парите????
54
2
 
0
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Колега !?293+37=330!
53
1
 
4
 
! Отговори
!? преди 4 години
Вчера бяха 293 - как като добавите 37 ще станат 313?
52
16
 
16
 
! Отговори
Шенол преди 4 години
Не стига че им бачкам за 1000 лв ам сега и работата падна, шефа вика на 4 часа, демек 500 лв. Кредит имаме 30 г. ипотека, по 500 лв месечно за двустаен в Младост. Очаквам правителството да реши да плаща ипотеките за нас закъсалите. Така ще е справедливо
51
6
 
14
 
! Отговори
При толкова калинки преди 4 години
при Боко, не може ли някоя да прави това което прави този специалист, да чете статистиката? Защо той не е на предната линия и да лекува болни, а играе ролята на ЗКПЧ в шайката на Бойко? Навремето това правеше ЗКПЧ-то на поделението, ние сме още на плаца, а той четеше мълнии, че сме разбили врага!? Това прави и този генерал!
50
1
 
8
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
В снощните новинарски емисий цифрата на заразените беше 293,като се прибавят и 37 до този момент се получава 330!А се съобщава за 313!!Кое е вярното???
49
1
 
6
 
! Отговори
До мислете преди 4 години
как и с какво да мислят нали в либералната демокрация на всички им се втълпява че са равни и те си повярваха че като са се накичили с евтини азиатски парцали са равни на умните и образованите и възпитаните но не е така и се стигна до пандемията
48
2
 
34
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
След месец два когато свършат парите в домакинствата - ще пристигне "ГЛАДНИЯТ" ВИРУС- а ТОЙ без да съм специалист е много страшен -агресивен е към магазини банки полиция политици богати минувачи и хора с скъпи коли- Той е безобразно агресивен към ЕРПта Топлофикации и ВИК - особенно агресивен е към фирми с бързи кредити и пощальони-Вирусът напада складове и магазини с брашно ориз и месо-Вирусът ще бъде траен и всякакви антибиотици гелове спирт не му действат !
47
24
 
8
 
! Отговори
Нина преди 4 години
Спирайте са. Щерката ша има бал. На нас със моя ни орязват заплатите. Айфон съм и купила за 4000 лв на изплащане. Роклята обувките и таржеството с родата още 3 бона. Трябва и за почивка в Гърция да спастрим. Как да стане.
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Колю гладнияПитай си чорбаджията ,защо не ти остават пари от заплатата, които да спестиш за черни дни като тези.А и по кошовете има доста "храна "... Може да провериш ,ако не вярваш
45
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАко карантина има до юни ще сме измряли от глад!