Ананиев нареди: Всички с маски на обществени места

Целта е да се ограничи разпространението на COVID-19
Обновена: 30 мар 2020 17:14 | 30 мар 2020 17:10, Красимир Ангелов
814
Ананиев нареди: Всички с маски на обществени места
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или открити обществени места. Това разпореди здравният министър Кирил Ананиев със заповед от днес.

Още по темата
"Всички лица, когато се намират в закрити или открити обществени места са длъжни да имат поставена защитна маска за лице", се чете в заповедта.

Дали тя се спазва ще контролират органите на МВР, както и областните управители, които трябва да създадат организация за изпълнение на разпоредените мерки.

Целта на новата заповед е да се ограничи разпространението на епидемията от COVID-19, която представлява тежка извънредна ситуация. 

Покупката на маски у нас обаче често е трудна задача, а цените им скочиха значително от кризата с коронавируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


814
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
601
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вадете чаршафите от гардероба и запичвайте да шиете!!!!! Няма така държава. Все отлагах да го призная, но в факт. Най-бедната и мизерна държава, със заплати от 300 евро глобяват гражданите с пъти по -високи глоби, за данъците да не говорим също от най-високите. За мутрите никога не е достатъчно.
600
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е че дайте на хората 2 дена да се подготвят поне де
599
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста страни забраниха и продажбата на алкохол по време на пандемията, доказано е че замъглява съзнанието и хората стават неразумни и предприемат действия, с които могат да навредят на близките си и обществото.За съжаление ние скоро ще плачем и опяваме трупове, както обикновено закъсняваме с мерките.
598
0
 
23
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Тоест, едно кисело мляко може да ти струва 5000,90 лв.?
597
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде да фалира държавата по-бързо и да ни оставят всеки да се спасява както може. Тоя здравен министър да подава оставка , а тия еничари куките от МВР да го карат малко по - спокойно
596
4
 
24
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Аз съм ЗА маските, при условие че държавата осигури БЕЗПЛАТНО маски на всички граждани Другото е тормоз и репресия
595
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пак че е пет хиляди само пак като не затвор добре
594
7
 
23
 
! Отговори
Да преди 4 години
Аз ще я нося в джоба.Никъде не пише къде да я нося!
593
11
 
4
 
! Отговори
Стиго преди 4 години
Стига сме коментирали, а дайте да видим всеки с какво може да допринесе и помогне за да се преборим с това нещо! Действайте!
592
1
 
17
 
! Отговори
Бай гъньо преди 4 години
ВСЕКИ ДЕН НОВО 20
591
0
 
30
 
! Отговори
ЖороПърви преди 4 години
отново:Съветът на СЗО е ясен- маски носят само два типа хора- тези, които са болни или имат симптоми, и и тези, които се грижат за хора, за които се подозира, че са заразени с коронавирус.От СЗОподчертават ,че обикновените памучни маски са неподходящи за защита от коронавирус.Способна да ни предпази от бактерии и вируси е единствено маската с най-голяма защита по стандартите : N95 или FFP3.Маски в аптеките НЯМА!Глобата за излизане без маска е 5000 лв. Да живее ГЕРБ!
590
0
 
17
 
! Отговори
Съвестен гробаджия преди 4 години
по последните новости маскат задъжа най-дълго вируса и трябва да се сменя или обеззаразява всеки път. КОЙ ще го следи това тогава? Да пращаме СМС всеки път като я варим ли що ли?
589
0
 
7
 
! Отговори
ЖороПърви преди 4 години
До Анонимен622- прав си, както е прав и проф. Иво Христов за 80-те процента!
588
0
 
20
 
! Отговори
Котарак преди 4 години
От утре ще трябва да ходя на пазар с прибежки и пълзене. :)
587
34
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да плюете - народът пак ще избере Бойко На всички избори го показа - БСП не е алтернатива на ГЕРБ А пишете сега минуси , само това ви остана ...
586
0
 
17
 
! Отговори
ХА ХА! преди 4 години
Подсети ме по-долу перничанина - кукерски маски броят ли се ?
585
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май това е нарочно - знаят че маски няма и така хората ще стоят в къщи Само че утре как ще отида за продукти без маска ?
584
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По некадърно правителство не е имало в цялата човешка история. Глобяват те за нещо ,което НЯМА от месеци. И то за безумна сума непосилна за 90% от населението.Смъртността ще се покачи до тавана не от вируса, а от вашия терор над населението 24?07. Гледайте днес сутрешното шоу на БТВ за живота в Япония!! Живеят милиони и няма такива мерки отнемащи основните права на всеки. Техният живот по-малко ли струва?
583
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ооо, миналата седмица Мутафчиев каза не просто, че е безполезно да се носят маски. Заяви, че да сложиш маска на възрастен човек означава да го убиеш. Да го видим утре какви ще ги суче, ако някой се сети да го пита де. Бива ли така, дженерале, искат да убият нашите родители, нашите баби и дядовци, хората, които са ни отгледали, радват се на успехите ни и квибяхаощетамлиготии ..чак ти повярвахме!И ти късопаметен като Вожда, а?
582
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най- добре преди да се излезе от вкъщи прегледайте последните новини все излизат нови закони а глобите са солени