Пенсиите ще се плащат от 7 до 23 април в пощенските станции

Над 1 млн. пенсионери ще получат и по 40,00 лв. за Великден
Обновена: 31 мар 2020 09:39 | 31 мар 2020 09:37, Анисия Иванова
32
Пенсиите ще се плащат от 7 до 23 април в пощенските станции
Снимка: БГНЕС

Предвид въведеното извънредното положение, изплащането на пенсиите за месец април в пощенските станции ще ще започне на 7 април (вторник) и ще приключи на 23 април (четвъртък).

Графикът  за изплащане на пенсиите обхваща периода до 16 април. На пенсионерите, които не са успели да си получат парите до 16 април, е осигурена възможност за получаване на пенсиите между 21 и 23 април включително, съобщиха от Български пощи.

В изпълнение на Постановление на Министерския съвет, заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна допълнителна сума в размер на 40,00 лв. на 1 246 000 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за април 2020 г., е в размер до 363,00 лв. включително. За тази цел правителството ще отпусне допълнителни 49 840 000 лв. лева на бюджета на държавното обществено осигуряване.

Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

Във връзка с предстоящия пенсионен период от 7 до 23 април и с цел опазване на здравето както на клиентите, така и на служителите на дружеството ръководството на "Български пощи" ЕАД  уведомява:

- стриктно да се спазват изготвените графици за изплащане на пенсии. Графиците са налични във всяка пощенска станция;
- да се спазва наложеният ред при влизането в салоните на пощенските станции за изплащане на пенсии;
- да се спазва безопасно разстояние един от друг (мин. 2 метра);
- да се носят предпазни средства – маски и ръкавици.

В случай, че клиентът е възпрепятстван да посети пощенската станция за получаване на месечната си пенсия, "Български пощи" ЕАД за периода на въведеното извънредно положение може да:

- изплати пенсията в дома на пенсионери над 68 години, съгласно Наредбата за пенсии на НОИ, след подадено заявление в пощенската станция, където пенсионера получава личната си пенсия;
- изплати пенсия на упълномощен представител на пенсионера, след предоставяне на  еднократно изрично пълномощно или нотариално заверено такова;
- изплати срещу подпис пенсия и добавките към нея до двукратния размер от социалната пенсия за старост, без пълномощно, на съпруг (съпруга), на пълнолетни деца или на родители на пенсионера, които следва да докажат това свое качество като представят документите за самоличност на получателя и на пенсионера.

Във връзка с обявеното извънредно положение, за периода на изплащане на пенсиите в пощенските станции ще бъде създадена организация за приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работното време до 12:00 часа, съгласно приложените графици.

Клиентите под тази възраст, както и тези, на които се налага да бъдат обслужвани извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските станции извън този времеви диапазон.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
много за умиране преди 2 месеца
До пенисите?

и малко за живеене!
29
0
 
2
 
! Отговори
когато ни няма преди 2 месеца
До пенисите?

Когато всички измрем - тогава високи пенсии ще се отчитат
28
0
 
3
 
! Отговори
Въпрос за банкомати преди 2 месеца
Как да си получем пенсеете ат банкоматите? Какви мерки да взимаме? Никой не знае!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
30 години демокрация и пазарна икономика, 30 години геноцид над пенсионерите в България.
Сега тези 40 лева ще се дадат на пенсионерите с пенсия под 363 лева месечно. Колко са тези пенсионери? 1,4 милиона, 1,6 милиона, 1,8 милиона, 2 милиона,... Как се живее с пенсия под 363 лева?
26
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Не завиждам на никого, стига с тези гл.упости! Е, какво ще им променят живота еднократни 40 лв? Не ми е ясно вие мислите ли изобщо че деца няма, че работят 1 - 2 млн макс? Я стига сте лицемерничели колко сте загрижени?! Вие помогнахте ли на вашите родители?! Аз помогнах!
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 23
Това е "величието" на държавата *** и българите турбо-клошарци обитаващи в нея! :)))))))))))))))))
24
3
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
До 20
Само ти ли не разбра, че държавната администрация най-много от всички искат сами да си плащат техният дял от осигуровките, както всички останали?! От сегашното положение те губят най-много. Ако не се сещаш защо, попитай някой да ти обясни. Тях ги прецакват и с така наречените бонуси, но това вече за теб ще е недостижимо за разбиране.
23
1
 
4
 
! Отговори
Един преди 2 месеца
Никой не споменава работещите в пощите ,нито щаба,нито "министеро"',Важен е митрополити какво ще каже!
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До анонимен 18
Не можете да сдържите завистта си. И това за 20€!!!
Докъде се докарахте.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До анонимен 20
Да спестяват! Като се хранят с хляб и мляко, понякога с маргарин и ти живей така, вместо да им завиждаш на спестяванията. И спестяват, за да заделят за погребение даже си купуват място за гроб до починали си съпруг или съпруга. Да не са в тежест на децата. Що не живееш ти техния мизерен живот, а само парите им дебнеш? Вместо да ги очерняш по форумите, ги остави намира да си доизживеят последните година- две или три от живота им.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До анонимен 16
Айде стига с тоя бизнес! Бизнесът малко спестявания ли натрупа от неплащане на извънреден труд, работа през почивни и празнични дни, най- ниската МРЗ в целия ЕС, вече позволеният извънреден труд е 300 часа годишно, болничните разбутаха, майчинските и отпуските- също и какво ли още не. Налазили сте тука да хейтите срещу най- бедните и онеправданите,защото няма кой да ги защити. Те нямат нет, не могат да прочетат как ги оплювате.
19
8
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Наистина трябва да намали държавната администрация и да се накара да си плаща сама осигуровките. Но специално за пенсионерите наистина много хленчат. В блока , дето живея, се хвалят как спестявали едната пенсия, и в същото време не спряха да искат още......
18
3
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 2 месеца
От заглавието излиза, че няма да има банкови преводи. Статията потвърждава заглавието. Ако греша, то на език какъв в заглавието словоредът е?
17
14
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
По-добре държавата да ги беше дала на работещите, не са по-важни пенсионерите, всички в една държава са важни!
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До анонимна 12
Налазихте платените тролoве да плюете по пенсионерите за мизерните 20€, които ще им дадат. Нещо за многохилядната държавна администрацийка да кажеш?
Нямам предвид лекарите, мед. сестри и полицаите, които днес са на първа линия. Пиша за държавните хрантутници на бюро, които нямат грам полезност. Колко милиона са разходите за техните заплати, премии и бонуси? Оптимизира ли числеността им и разходите по тях?
15
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
За ваше сведение не съм завидял на никого, аз пари имам колкото ми трябват за нормален живот, а не за глезотии. Вие не сте наясно с много неща, че наистина може да се помогне на бизнеса, но вероятно освен да плюете наред нямате кой знае каква представа за нещата. Между другото, аз също съм пенсионер и точно съм свидетел на криенето на доходите и на подигравките към нормално осигуряващите се какви глу.паци са.
14
6
 
3
 
! Отговори
един преди 2 месеца
Какво сте наш.ляпали минуси на коментара, че 40 лв няма да им променят нищо, да не би да им го променят? И кой ще им плаща пенсиите особено в тези тежки времена? И като защитавате толкова, защо не се поинтересувате по-подробно какъв живот на мижитурки са водили и наистина какво са внесли, че реват за голими пенсии? По социализма знете ли колко се скатаваха и викаха как ли не ще работя, то все тая, дали работиш или не?
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До анонимен 8
Колко милиарди се дават на "бизнеса" ежегодно? Колко техни задължения бяха опростени, колко данъци от бизнеса не са събрани? Как не те е срам да посягаш на мизерните 40 лв. на най- бедните хора? До там ли си оскотял, че завидя на едноокия за едното му око?
Да не си мислиш, че бизнесът ще вземе тия 40 лв. от пенсионерите и ще ги даде на работниците? Докога държавата ще налива милиони в алчните гуши на "бизнеса"? Никакъв "бизнес" няма в Бг. "Бизнесът" е на държавна хранилка.
12
7
 
7
 
! Отговори
анонимна преди 2 месеца
Аз също смятам, че много от пенсионерите прекаляват с хленченето. Стискат до последно, карат на една супа по два дни, не се къпят и перат, кълнат младите и пр. На мен ми правеха забележки какво било това къпане, това пране, да не съм жънела и тем подобни. Не знам доколко е от възрастта, доколко е от самия човек. Има и свестни, които се мъчат да помогнат напр. с гледане на деца, но не изобщо да ги гледат, защото ги възпитават не както трябва.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ги развявайте тия 40 лв. като хвалба, щото са позор.