Бизнесът недоволен от мярката 60/40, иска промяна

Аргументът: Не работела, едва 1% щели да се възползват
Обновена: 4 апр 2020 23:13 | 4 апр 2020 20:57, Веселина Йорданова
174
Бизнесът недоволен от мярката 60/40, иска промяна
Снимка: Dnes.bg

Според бизнеса, мярката 60/40 не работи, не запазва работните места и дори ги натоварва с допълнителни разходи.

Затова Асоциацията на работодателите иска да се промени Законът за извънредното положение.

Още по темата
Предложението за промяна вече е внесено при председателя на парламента Цвета Караянчева.

От мярката са поискали да се възползват само малко над 200 предприятия, което е едва един процент.

От Асоциацията пледлагат НОИ да превежда на работника обезщетение в размер на 60% от осигурителния доход за януари.

Така ще отпадне задължението работодателят да изплаща 40 на сто от заплатата на работника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
7
 
! Отговори
Работник преди 4 години
Аз след карантината ще каня работодателите на интервю да чакат по 3 часа и който не даде заплата поне 4 хил евро - отсвирвам го! Уволнявам го и отивам на Запад в Италия или Германия или във Франция да правя интервюта на чуждестранни бизнесмени!
89
12
 
3
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 години
Ами много ви здраве, продължавайте да уволнявате бизнеса и не 2 милиона, ами 6 милиона заминавайте на Запад да рабоите на чужд бизнес да ви дава чуждия бизнес на Запад много пари. Гууд лък, там ви чака чуждестранния бизнес да ви дават големи заплати, очакват ви!
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това и правим2 милиона трудоспособни го уволниха и взеха друг, чуждестраненОт останалите други 2 милиона трудоспособни 60% не знаят, че 'не знам' се пише разделно. Весел подбор на кадри като потръгнат пак нещата след карантината
87
6
 
5
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 години
До РаботникИ ние не сме особено доволни от бизнеса..Ами игнорирайте го, уволнете го бизбеса, отсвирете го. Стойте си в къщи и си почивайте, не работете за бизнеса, кой ви кара насила. Аз като не съм доволен от работник начаса го уволнявам без церемонии, уволнете и вие бизнеса, сега сте свободни при демокрацията.
86
2
 
7
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 години
До АнонименГЛАДНИ СМЕГЛАДНИ СМЕГЛАДНИ СМЕАми излезте на улиците всички да пляската с ръчички като на Запад, за по големи заплати, да не сте гладни, да се наситите. Защо не излезете на улицата?
85
3
 
11
 
! Отговори
Работник преди 4 години
И ние не сме особено доволни от бизнеса..
84
4
 
14
 
! Отговори
Асана преди 4 години
А какво значи бизнесът в България?Отговор:.....не почтенни хора с много власт и пари да ли си в Родопите или Враца или Русе примерно......На тези хора им дpeмe caмо за едно.....да ти вземат и животеца пак ша ти начисляват лихви.....за живейте на село гледайте си кокошки овце лозе посейте два домата и три краставици това не значи че бягаш а чакаш ....всички да се събудят от дълбокоя набит ви сън от един неграмотен пожарникар дето да же и майка си не знае....
83
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом не сте достатъчно недоволни, слагайте си чипа и работете за къшей хляб, като огладнеете.
82
2
 
16
 
! Отговори
реалист преди 4 години
От тези пари ще се възползват единствено Домусчиевци и Златевци ,т.е. само близки до Боку Барселоната ,които така или иначе няма да затворят.
81
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
200-300 лева помощ на месец само ако безработен се задължи да обработва 1 декар нива и предаде продукцията на държавата през есента. Фирмите на помощи се национализират за да си върне държавата парите след като падне блокадата. Както беше преди 1989 г.
80
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И без това заплатите са ниски и най-добре е да затворят бизнесите а държавата ще си върне цялата собственост както преди 1989 г.
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнеса и ГЕРБ са едно цяло ! Когато те съкратят по взаимно съгласие , човек взема борса 4 месеца ,а това облагодетелства и държавата! При съкращение поради намаляне обема на работа имаш право на 12 месеца борса ! В тази държава обикновеният човек винаги е прецакан ! Над половината бизнес в България е на приближени до ГЕРБ ,лица !
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошото на целия този театър е, че все още много мамуни не се усещат и не разбират, че всички сме на един клон. Те границите пак ще ги отворят, щото и там им трябват роби да бачкат....
77
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнесът въобще не е в час и иска да си я кара все така. Качество, отчетност - под нулата. Морал пък е тема табу повсеместно. Та, като как ще се върви напред? Неспособни са, но не спират да искат и да искат и да искат... да намерят под вола теле.
76
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за кой бизнес говорим ? за този който за шепа жълти стотинки изхвърли дългогодишните си служителите на улицата или за този, който има пари за скъпи екскурзии,лимузини,имоти,но не и да плаща, когато не изкарва,знаете ли какво в тези хора няма капка човечност за тях всичко е пари
75
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не давате на работниците, на хората, какъв е тоя бизнес, крадци и мошеници, роднини,
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой бизнес? Големият ли? Средният и малкият вече ги няма!
73
6
 
9
 
! Отговори
V преди 4 години
Е това което ще стане ясно е че мерките на герб няма да сработят. Когато идва герб на власт цената на златото е била 340 $ сега над 1500$ а герб са държали резерва ни в евро. Като така сме станали пет пъти по бедни заради герб. Този резерв е използван да се вземат заеми по които се плащат лихви за неща от които нямаме нужда ;) За какво са и на държавата пари ? Като не може да ги управлява .Парите трябва да се въртят в икономиката ,а не в некадърните ръце на дебелогъзия ***.
72
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога бизнеса ще почне да плаща осигуровките върху истинските заплати, ще плаща също така нормални заплати, да спазва кодекса на труда. Дори сега, когато хората са притиснати в ъгъла пак се гаврят с тях. Изнудват ги да ги съкратят по взаимно съгласие, за да не плащат 1 заплата обезщетение. Ака не си съгласен отиваш в неплатен отпуск за 1 месец. Така гориш на борсата - вместо 10 месеца, ще взимаш 4 месеца. Масово не се спазва работното време и като не си съгласен ти търсят цаката да те уволнят.
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четете Маркс и се върнете към него, съветваше един далновиден американски политик. Кой ще ти чете обачееее.Прочее, светът ще намери своя път и безненаситните гърла. Впрочем, каква е ползата от тях? Полезни са само на себе си, поне досега. Но плюсът става минуспри изестни обстоятелства. Интересно, Уотсън.