МЕС спира работа, изпълнил мисията си

Официална заповед от премиера засега няма
Обновена: 4 апр 2020 18:32 | 4 апр 2020 18:31, Веселина Йорданова
189
МЕС спира работа, изпълнил мисията си
Снимка: БГНЕС

Медицинският експертен съвет към Министерския съвет прекратява дейност. Това заяви по-рано днес председателят на органа проф. Коста Костов. Информацията потвърждават за bTV и други членове на съвета.

Той беше създаден преди две седмици, за да помага на медиците ни в лечението на пациенти с COVID-19. За това време те изготвиха комплексен документ, който да служи за наръчник.

Още по темата
Причината да спре дейността на съвета от експерти е, че ангажиментите им вече са приключили.

На първата пресконференция обаче проф. Костов заяви, че такива ще има два пъти седмично, презентира и портал, който трябваше да информира широката общественост.

Мнението на доц. Атанас Мангъров за маските и тестовете, който е член на Медицинския експертен съвет, предизвика спорове с Националния оперативен щаб.

Вчера премиерът Бойко Борисов призова доц. Мангъров да спре да говори за облекчаване на мерките.

На този етап обаче министър-председателят не е разписвал заповед за разпускането на органа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
32
 
28
 
! Отговори
КоронаШипка преди 4 години
Мангъров и шайката от Токуда тъкмо да станат милионерчета от бързите тестове и Баце им дръпна килимчето из под краката.
83
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези бяха големи ***, но поне научихме нещо за световното изобразително изкуство. А тоя в средата изглеждаше като да защитава изпитна работа за 3-ка. Много ме забавляваха, но от друга страна ми стана мъчно, колко жалки са хората начело
82
11
 
31
 
! Отговори
ресто преди 4 години
Коста Костов и компания бързо разкриха Боко истерията. Тоя толуп не приема чуждо мнение. И другото което е сега му падна да вземе заем за да не се разбере,че хазната е празна. Боко хората скоро ще излезнат и ще трябва да си ходищ в Барселона.
81
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
предатели!
80
4
 
10
 
! Отговори
степан преди 4 години
Защо никой не си направи труда да направи статистика с миналогодишна дата за починалите през същия месец и ги съпостави за да сме наясно с цифрите без жертвите от автомобилните произшествията и средната им възраст.
79
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
#Оставка ! ***!и си вземи калинките аналиев, тъпислав дончев, владко с мозъчето гладко...
78
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съветът просто доказа думите на Дянков,че БАН са едни феодални старчета .Тези хора наука никога не са правели и няма да правят.
77
16
 
32
 
! Отговори
Ашколсун ! преди 4 години
Академик Бойко Борисов - главен вирусолог на Републиката !На него не му трябват учени. Той ги разбира тия работи по-добре от професорите.Стига му генерал Годжи да съобщава всяка сутрин бройката, който Бойко му дава ...От другите файда няма. Той Боко може и хирургически операции да прави, но не се е оптивал.Иначе е сигурен, че може ... Хора, усещате ли какъв човек си играе с живота ни ? Със съдбите ни ? На нас, на нашите семейства, на децата ни ?Докога, хораааа ????
76
5
 
14
 
! Отговори
До. 76 преди 4 години
Б.Б не е генералисимус а е пожаникар.Въобще е хубаво всеки да върши това за което има компетентност. Но и това положение е по добро отколкото чекистите от БСП,ДПС и другите партий управлявани от ДС да изплуват отново както всъщност е било от 89 г. насам !
75
4
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Бойче, защо разпускаш тоя щаб толкова бързо ?Да не би, да са отказали учените глави, да участват в цирка, който правите с броя на заразените ?
74
5
 
27
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ДРУГАРЯТ" БОРИСОВ ОБВИНИ ДОЦ. МАНГЪРОВ ЧЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ!КРАДЕЦЪТ ВИКА: "ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!"ДОКОГА?!НАРОДЕ!!!!!
73
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди няколко дни, когато Бойко се беше за обиколил с българските светила в медицината и ги прекъсваше арогантно се отвратих от дъното на душата си. Исках да чуя тези умни хора, но не би. Бат ви Бойко е генералисимус във всички човешки области.
72
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък у нас, освен най-тежките случаи, изследват Боко - ежедневно, и така трябва!, както и депутатите и техните семейства, затова процентът на смъртност е нисък, а грижата за българския пациент - една от най-добрите в Европа.
71
7
 
13
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
МЕСарите щели да бъдат назначени в Президентството!!!
70
11
 
6
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Ей разгеле една добра алгоритмична новина!!!Айде юруш на минусите !!!
69
9
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво ни е Медицински съвет, като имаме доктор на пожарникарските науки, който разбира от всичко и лекува всичко, като селска врачка, даже още повече.
68
7
 
49
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Що толкова скоростно ги прекратиха бе, щото изобличават тежкото малоум и е на щаба ли?
67
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия изследват само най - тежките случаи, затова е висока смъртността. Също всеки който има коронавирус, го пишат умрял от коронавирус. Като при нас вчера човек с раково заболяване получи мозъчен инсулт и после се оказа че имал и коронавирус. Писаха по умрял от коронавирус. Реално смъртността е доста под 1%.
66
3
 
4
 
! Отговори
до 63 преди 4 години
Даже и да го хване, ще го пусне. Той да не пада по долу от Чък Норис?
65
0
 
21
 
! Отговори
Nokia преди 4 години
Тия бяха специалисти, а в НОЩ какви са?