Нетаняху казал на Борисов, че засега нямат надежден бърз тест

Двамата премиери обсъдили коя страна какви мерки е въвела
Обновена: 4 апр 2020 19:27 | 4 апр 2020 19:27, Веселина Йорданова
321
Нетаняху казал на Борисов, че засега нямат надежден бърз тест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Израелските учени засега не успяват да разработят достатъчно надежден бърз тест. До момента Израел масово прилага PCR тестовете като единствено средство, доказващо заразяване с коронавирус. Това е заявил премиерът на Държавата Израел Бенямин Нетаняху в телефонен разговор с премиера Бойко Борисов.

Двамата лидери, които разговарят за пореден път само в рамките на месец, обсъдиха актуалната информация за разпространението на COVID-19 и мерки за справяне със заболяването, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Във фокуса на разговора е била значимостта на надеждните диагностични методи и начините на лечение, водещи до положителни резултати при пациентите с коронавирус.

По думите на Нетаняху здравната система на Израел полага големи усилия да осигури необходимото количество бройки за тестване за населението, но при оглед на наличностите, ако има възможност, такива ще бъдат изпратени на България.

"COVID-19 е безпрецедентно предизвикателство за света. Затова настоящият период изисква единство, солидарност и силна отдаденост за спасяването на живота и здравето на гражданите, както и за преодоляване на социално-икономическите последици от пандемията", заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът запозна израелския си колега с извършващата се реорганизация в българската икономика в условията на пандемия. "Наши фирми произвеждат защитни облекла, които покриват изключително високи изисквания за сигурност и надеждност. Те вече са при българските лекари, сестри, лаборанти и служителите, застанали на първа линия в борбата срещу COVID-19", каза премиерът Борисов.

Министър-председателят отбеляза, че вследствие на съвместните усилия на българската наука и бизнес за броени дни у нас бяха създадени защитни очила и шлемове от най-висок клас.

"Капацитетът само в едно от предприятията е от по 200 000 броя месечно. Щом задоволим нуждите от важните предпазни средства в България, ще можем да помогнем и на други страни", категоричен бе Борисов. По думите му на базата на заявения от фирмите капацитет у нас има възможност за производство на около 1 милион маски седмично.

В хода на разговора двамата лидери изразиха надежда, че мобилизацията на световната медицина скоро ще даде резултат и COVID-19 ще се превърне в преодолимо заболяване.

Друг акцент в разговора на Борисов и Нетаняху бе важността на приложените ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19.

"Само така можем да опазим здравето на гражданите ни, колкото и трудно да ни е в момента", изтъкна българският премиер. Пред Нетаняху Борисов подчерта, че паралелно с действията по отношение на здравеопазването, правителството активно работи за подпомагане на най-засегнатите сектори за преодоляване на социално-икономическите последици.

"Тук ще ни е нужен много силен отговор, за да може да си върнем предишния начин на живот", посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега когато САЩ е под карантина как ще излязт хората да гласуват ,ами няма да гласуват и служебния победител е ,неговото име е фалиращия милиардер молещ се на Дойче банк за разсрочването на 300 милиона евра задължения президента Тръмп
218
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес с минималната раб. заплата можеш да си купиш нисък клас: хладилник,телевизор 24 inch и микровълнова.Така,както никога до сега не е можело.На какви основания ще ми твърдите,че стандарта и покупателната способност на българина някога е била по-висока!Борисов е виновник не за това,че сте *** некадърни,безотговорни и мързеливи,а затова,че даде възможност на трудещите се и можещите да се чувстват добре !Борисов ни извде през 2008,ще ни изведе и сега!Най-успешният премиер и най-голям държавник
217
4
 
16
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Още ли има някой ,който да вярва на ***?Съмнявам се.Друг е въпроса ,че именно от Израел посочиха Банско като развъдник на заразата.Нашия скопен "Щаб" ни убеждава че ваксини не ни трябват ,ама в Германия правят по 200 000 теста на ден!И имат най-ниската смъртност в Света.факт.Главната Тиква в държавата защо не пита Меркел ,нали си бяха близки?Хем ще му обясни какви тестове правят ,хем *** ще се похвали с нашите успехи.
216
2
 
6
 
! Отговори
бг преди 4 години
да не би да сме колония на израел че тия изказвания ги чувам често на последък в бг нямали кадърни учени че да се изказват техните мнения а не мнения на ционисти
215
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаИ като мине карантината друго освен китайско няма да намериш - и гледай как отново ще разцъвти!
214
0
 
9
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Тонкааааа,хапчетатаааа.
213
5
 
14
 
! Отговори
Съвестен гробаджия преди 4 години
Срам го е да пита Путин. Рашките вече обявиха сигурен тест и почват да го произвеждат.
212
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес се обажда и дрънка с Помпео,урте с Ердоган после с Наханяху.Досаден телефонист.Не знам защо му вдигат телефоните си като видат кой ги търси.
211
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И затова Боко Тиквата няма да дава пари за някви си тестове. Кратуна, хората отдавна не те слушат и не вярват на лъжите ти. 70% е надеждността на тестовете,. 30% да изпусне 70 % са изследвани и регистрирани. Хората четат западни и новини на други езици,а ти на български знаеш само "да ьба" както се изразяваш. Твоя измислен щаб само съобщава заразените а онищо не прави да намалеят, щото ти не даваш пари, за тестове, с кво ще си купуваш гласове
210
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В израел ако ни си булдог,не ходи там.Хазарите натровиха Св.Кирил, за да нямаме писменост,мисирека се навежда за помощ.Виж ние ,ако откриемнещо,което ни прави по добри от еврейте,те ще минат през огън и вода, зада ни го вземат или задушат.
209
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да поиска от американците бреи без това им сурна 3 милиардаама как да поиска като днес са гепили самолет смаски от германците оня ден самолетът за франция а миналата седмица военните им гепиха самолет с тестове на италианцитете краварите освен да крадът от другите друго не знаятаааа занефтаднес Фейсал бен Фархан Аль Сауд заявил, че именно Русия е искала да свали цената на нефта- защо ли
208
1
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Пробваи боко в Симитли му казал Натаняху
207
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъдещето е на водородните двигатели, а в Черно море сероводород, колкото искаш.Проблемът е какво ще правим със сярата?
206
0
 
6
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Да, и те американските еврей ако имат ще ти ги дадът точно на теб
205
2
 
14
 
! Отговори
ИкономКАТА преди 4 години
Буда ДС агент със съветник агент на ДС Николай във коалиция със агент Иван от ДС под патронажа на агент Сава от ДС
204
0
 
7
 
! Отговори
Стрезов преди 4 години
Тоя ББ е най- големия пиар . Даже и Израел повика за помощ
203
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да си върнем предишния живот. В същия този Worldometers, в който следим COVID 19 има данни за човешката популация, кривата е същата като за коронавирус- право нагоре, ако 1965г сме били 3,5 милиарда, сега сме близо 8 милиарда.Виетнамските градове са по 8-3-1 милион човека, за китайските да не говорим.Малките женички на Дълечния изток удариха в земята джихадистките.Апропо, петролът свързва след по- малко от 50 години така, че който фъркак-фъркал.
202
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа на България извади невероятен късмет с управлението на страната от Бойко Борисов в такъв тежък момент...Жив и здрав да е още много години!
201
0
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
тончо по това време бочето плюе и пяна тече от екрана , на живо .
200
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно пък на корумпето Нетаняху намерил да се обади? Ще купува от евреите тестове?