Нетаняху казал на Борисов, че засега нямат надежден бърз тест

Двамата премиери обсъдили коя страна какви мерки е въвела
Обновена: 4 апр 2020 19:27 | 4 апр 2020 19:27, Веселина Йорданова
321
Нетаняху казал на Борисов, че засега нямат надежден бърз тест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Израелските учени засега не успяват да разработят достатъчно надежден бърз тест. До момента Израел масово прилага PCR тестовете като единствено средство, доказващо заразяване с коронавирус. Това е заявил премиерът на Държавата Израел Бенямин Нетаняху в телефонен разговор с премиера Бойко Борисов.

Двамата лидери, които разговарят за пореден път само в рамките на месец, обсъдиха актуалната информация за разпространението на COVID-19 и мерки за справяне със заболяването, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Във фокуса на разговора е била значимостта на надеждните диагностични методи и начините на лечение, водещи до положителни резултати при пациентите с коронавирус.

По думите на Нетаняху здравната система на Израел полага големи усилия да осигури необходимото количество бройки за тестване за населението, но при оглед на наличностите, ако има възможност, такива ще бъдат изпратени на България.

"COVID-19 е безпрецедентно предизвикателство за света. Затова настоящият период изисква единство, солидарност и силна отдаденост за спасяването на живота и здравето на гражданите, както и за преодоляване на социално-икономическите последици от пандемията", заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът запозна израелския си колега с извършващата се реорганизация в българската икономика в условията на пандемия. "Наши фирми произвеждат защитни облекла, които покриват изключително високи изисквания за сигурност и надеждност. Те вече са при българските лекари, сестри, лаборанти и служителите, застанали на първа линия в борбата срещу COVID-19", каза премиерът Борисов.

Министър-председателят отбеляза, че вследствие на съвместните усилия на българската наука и бизнес за броени дни у нас бяха създадени защитни очила и шлемове от най-висок клас.

"Капацитетът само в едно от предприятията е от по 200 000 броя месечно. Щом задоволим нуждите от важните предпазни средства в България, ще можем да помогнем и на други страни", категоричен бе Борисов. По думите му на базата на заявения от фирмите капацитет у нас има възможност за производство на около 1 милион маски седмично.

В хода на разговора двамата лидери изразиха надежда, че мобилизацията на световната медицина скоро ще даде резултат и COVID-19 ще се превърне в преодолимо заболяване.

Друг акцент в разговора на Борисов и Нетаняху бе важността на приложените ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19.

"Само така можем да опазим здравето на гражданите ни, колкото и трудно да ни е в момента", изтъкна българският премиер. Пред Нетаняху Борисов подчерта, че паралелно с действията по отношение на здравеопазването, правителството активно работи за подпомагане на най-засегнатите сектори за преодоляване на социално-икономическите последици.

"Тук ще ни е нужен много силен отговор, за да може да си върнем предишния начин на живот", посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
ТЕРОРИСТКИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЛИ ЩЕ ЛЕКУВАТ ДАРИТКОВА ???ОТ ИЗЛЪГАНИТЕ , А ТИКВО.?
198
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живеем в паралелни светове, единият е тиквен, там всичко е ток- лекари, легла, лекарства , консумативи, направо сме готови света да го залеем и другият истинският свят - на обикновения човек, който е вдигнал температура, няма лекарства, дж пи - то не му вдига телефона, бърза помощ след 3 часа, друсат го из целия град, никъде няма места, ако го приемат след около 10 часа той вече е на крачка да гушне букета!
197
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво всъщност са имали впредвид:Пъмпкина иска тестове.Нетаняху знае, че Пъмпкина няма кинти и увърта.
196
1
 
5
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До ТонкатаПоредния интернет "ВЕЛИКАН" си човече!!!Да,извиних се,за правописната грешка,но акцента беше върху психозата спрямо хората....Женицата си копае,сам,сама с маска!!!Да имам,кабината и дома!!!Да се срамувам ли от това?!При все,че го написах неволно,заради факта,че видях,въпросната женица от там.Не съм,ни доктор,ни адвокат.Просто,голяма къща,с нужното помещение!!!
195
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Тонка лягай си пич че утре ще имаш брифинг !Лягай няма смисъл се молиш!
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е щом Натаняхо е казал....
193
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Тонка Колко пъти те оправя Бойко 1 път на ден 2 пъти в седмица 3 пъти на месец10 пъти за три мандата ?Колко ?
192
1
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
И Бокко му повярвал ?? Ахаха
191
0
 
2
 
! Отговори
f преди 4 години
антибиотиците имат леко действие и срещу вирусите, не само срещу бактериите, но заради тъ.пите кондоми, спина и хепатит бе лъжат, ако действието е слабо антибиотикът се пие по-дълго време и готово, яжте болните и алкални храни като сурови моркови да отблъснете гадинките от организма си!
190
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Барато казаа ли ти че тоа вирус нее обикновен вирус. Има три съставки едната от които е Спин. Мислиш ли че така лесно един обикновен вирус ще убива за часове. Защо Годжи и Кантара не ти казаха да спреш Прокажените да не влизат на територията, или ако влязат задължителна карантина под Охрана. Знаеш ли че тези които ги пуснахте няма нито един здрав..А най опасни са тези без симптомите сеят проказа на поразия. Как ще се справиш с 240 000 прокажени на всичко отгоре и 700 тиролци докарахте.
189
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Тонката: От лапане на боксовия е не е от узо
188
0
 
5
 
! Отговори
Реорганизаторът преди 4 години
На Икономиката. Ха-Ха-Ха.По-скоро Великият Комбинатор. А дълговете се трупат.
187
0
 
1
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До ТонкатаАааа,е имаш оправдание тогава...
186
0
 
15
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Тука един луд ни нарича червени каскети като пропуска да напише ДС псевдонима на агент Буда който е във коалиция със ДС агент Иван под патронажа на ДС агент Сава
185
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Няма нищо по-лошо от страха"Капитан Петко Войвода
184
0
 
7
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До Тонката"Такали" се пише,"така ли"!!!Когато правиш забележки,трябва да си сигурен,че не грешиш !!!
183
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
7 каскета, като гледам се опитват да напишат нещо, а всъщност хабят клавиатурата за... НИЩОО...Смехурковци безобидни...Бойко е Премиер за пример.
182
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Точно така
181
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ей тъпън Бойко .Ако има вирус не ми е нужно ти да разпореждаш да си стоя в къщи !Понеже знам че си кръгла нула! Се пазя аз и семейството ,защото ако трябва да разчитам на ГЕРБ и медицината окрадена от ГЕРБ сме пътници много преди да излезе този вирус!90% от Българите знаят че си абсолютен мафиот ,властта ти е незаконна и корумпирана !Ще те махнем рано или късно, но те искаме в затвора ,а не да се скатеш кротко !
180
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто няма кой друг да се справи с такова предизвикателство.Радеф прочетете вчера едно нескопосано съчинение с единствената цел да го дискредитира,обаче се получи точно обратното.