Още двама починали, 531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души
Обновена: 5 апр 2020 17:45 | 5 апр 2020 17:39, Анисия Иванова
552
Още двама починали, 531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Нови двама души са починали днес в "Пирогов".

По информация на Националния оперативен щаб през деня са доказани още 9 нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 в Смолян, 1 в Благоевград, 1 в Стара Загора и 1 в Хасково. Лабораториите продължават да работят.

210 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 22 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души. Броят на починалите е 20. Още сутринта от Националния оперативен щаб съобщиха за 49-годишен мъж, хоспитализиран в тежко състояние в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, което е наложило да бъде интубиран, но по-късно е издъхнал.

По-късно днес две жени – на 75 г. и на 60 г., с потвърден COVID-19, са починали в „Пирогов“.

Пациентката на 75 г. е страдала от придружаващи заболявания, сред които хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и артериална хипертония.

Жената на 60 г. е страдала от чернодробна недостатъчност, артериална хипертония и исхемична болест на сърцето. И двете пациентки са били поставени на апаратна вентилация, но се е стигнало до летален изход.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семействата на починалите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


552
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
2
 
14
 
! Отговори
до Славянин преди 4 години
Пиша от провинция Долна Саксония, Германия. При нас не само че е разрешено семейство да излиза на слънце и чист въздух и се разхожда в парка, но и се препоръчва. Именно поради причините, които споменавате. Самотните възрастни хора могат да се разхождат сами или само с един придружител. Единственото условие е да се спазва 1,5-2,00 метра РАЗСТОЯНИЕ до други минувачи при разминаване. Не се разрешават събирания на групи, изклщчение са семеиствата с деца живеещи в едно жилище. До 20-ти април за сега.
304
4
 
14
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Предлагам гробаря с лампази и звездички да почне да обявява на 'брифингите' и умрелите от глад. По просто ще е - там излекувани няма а и тестовете са безплатни, плюс това са 100% точни за разлика от тезиза 'вируса'.
303
1
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
анонимен: Ти от хунтата ли си?
302
2
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Чудя се колко хора трябва да умрат,та изведнъж да се окаже,че вече са "създали"ваксина.
301
0
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Аа, да. Скептик прав си. в ЕС е по свободно. По-добре ми се вижда. Обаче, и тези са ***.... си трака. Яйца от свободни кокошки. Въиий, въий. Виждал съм и матраци за спане... на крави. По програма.
300
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СкептикНищо няма да стане. Мнозинството от хората не са склонни към прояви на агресия. А за тези, които евентуално ще се правите на интересни, има начини и ресурси да ву успокоят и да ви върнат в правия път.
299
3
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Никога не съм бил. Аз гласувах за Костов наремето, а те ме върнаха 8 години назад. После ни пуснаха в ЕС и падна митницата и дойде ДДС споразумението. Друго от тях не ми трябва. Интересно че при Станишев стана. И неговите данъци свършиха работа. Герп и досега ги следва. Метрото, ама то пък е за сметка на парите за БДЖ. Има работа. Все пак общ пазар. Герп да се стягат щото почнаха да притискат хората до стената. Ще стане нещо.
298
0
 
0
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Ще видом, как ще я задействат. И на мен ми е интересно.
297
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 4 години
Демагогията трбва да почне да се измерва в единици Милибор= 1/1000 от тази на Бокаса I1 бор ще е недостижима величина...
296
2
 
24
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 години
Чист въздух, работа в двора на село, зеленчуци отгледани от мен, децата щуреят край мен а жена ми си работи по цветята. Е това е рая! И си го искам! Не щем КПП-та и декларации.
295
1
 
22
 
! Отговори
До Славянин преди 4 години
Не само ще получат. Ами никой в болниците не работи. Нито в кабинетите. Всички се ослушват. Не дай си боже на зъболекар. Тях даже ги плашат, че може пациент да ги съди ако го заразят. Всичко е блокаж. Интересно е после как ще задействат системата след като вече са наплашили хората
294
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първа серия на филмът ,,COVID-19" e към своят край,всеки момент от СЗО ще се оповести пускането на втората серия на филмът ,,COVID-19"-(Обръщането на Палачинката 2).И всичко ще продължи по старо му,с малко задлъжнялост към банки и кредитори.Но мисля че това е по-доброто за човечеството.
293
2
 
16
 
! Отговори
fact преди 4 години
спрете с тез тестове, ше развалите статистиката и нема с какво Боеко да се фука пред началниците.....Е ТОГАВА ВАЧА - ЖАЛНА ВИ МАЙКА.
292
0
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Нашийо, отговарям на Скептик. И политиката не ме интересува. Всички са- един да хванеш да заметнеш, да изпопадат всички. Ама вие, все се сблъскате да сте партийци.
291
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторът по пожарникарски науки щял да пише голям докторат на тема:" Как съсипах и заличих един овчедушен народ".Докторът на неуките седнал да учи и даже да се кара на доц. Мангъров дето 38 г. се е занимавал с инфекциозни болести и е шеф на детското отделение в Инфекциозна болница.Боже пази България, но най-вече я пази от доктора на неуките!
290
3
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 години
Ей Мутафчийски, махай блокадите! Времето се оправя трябва да садя картофи, разсад имам, оранжерия, много работа имаме, пускай народа!
289
5
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Скептик, привет! При испанския цар имаше подобрение. И после, някъде от 2011 започна. При БСП не е било добре никога, ама никога. След царя имаше спад. Гласувах за Б.Б да стане кмет. После нещо, много навлязох в нещата и спрях да гласувам. Аха, сега се сетих. От БСП са внуците и синковците. Като се връщаха от чужбина, минаваха на ,, Кравай' някои. А, при Костов беше, ***....та си трака.
288
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки разбра вече че това е психоза ! Пътника си е пътник дали с един или с друг влак
287
3
 
12
 
! Отговори
До 302 преди 4 години
Това беше целта на упражнението "самоизолация"Управляващите са във вихъра си. Приемат ударно закони сррещу които хората протестираха. Сега и бежанци.Заради страхливата част от населението.
286
2
 
16
 
! Отговори
днд преди 4 години
Кога ще има истински щаб ? този в момента е само за телевизията.