Още двама починали, 531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души
Обновена: 5 апр 2020 17:45 | 5 апр 2020 17:39, Анисия Иванова
552
Още двама починали, 531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Нови двама души са починали днес в "Пирогов".

По информация на Националния оперативен щаб през деня са доказани още 9 нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 в Смолян, 1 в Благоевград, 1 в Стара Загора и 1 в Хасково. Лабораториите продължават да работят.

210 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 22 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души. Броят на починалите е 20. Още сутринта от Националния оперативен щаб съобщиха за 49-годишен мъж, хоспитализиран в тежко състояние в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, което е наложило да бъде интубиран, но по-късно е издъхнал.

По-късно днес две жени – на 75 г. и на 60 г., с потвърден COVID-19, са починали в „Пирогов“.

Пациентката на 75 г. е страдала от придружаващи заболявания, сред които хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и артериална хипертония.

Жената на 60 г. е страдала от чернодробна недостатъчност, артериална хипертония и исхемична болест на сърцето. И двете пациентки са били поставени на апаратна вентилация, но се е стигнало до летален изход.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семействата на починалите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


552
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тонката, с рогата напред си.
264
1
 
1
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Скептик до БацеБаце, така е, аз съм малко прос, но се пак не е вежливо да ми отговаряш по тоа каруцарски начин, баце. Защо вместо да се обясняваш като Пената на Учредително събрание на "новия" ЦеСеКа, не ми кажеш името на светилото вирусолог, който така претенцьозно си споменал? Аз съм сигурен, че тва е по-смислено за да си покажеш ерудицията, вместо некои други области. Благодаря ти от сърце за разбирането, Баце!
263
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Годжи освен от КУРана от друго не умират ли. Работех в погребална агенция преди две години. Знаеш ли колко копах на ден. Точно 15 човека. От 40 до 75 годишни. Едни бяха алкохолици с цероза на черният дроб. Други наркомани прекали ли с дозата а трети от глад и мизерия. Тези ли ги броите и всички ги слагате под знаменатела на КУРаната.
262
5
 
8
 
! Отговори
Хе хе хе преди 4 години
До Анонимен Много слабичък тоя короновирус ! При грипните епидемии ,умират в пъти повече по света .Миналата година на Земята са починали официално регистрирани 646 000 х. от грип . А колко не са регистрирани ?Та затуи, тъи рехав ми се види . Нещо яко настъпват парата във сФирката .
261
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
282 ето го поредния конспираторХАХАХАХА си направя книга с изказванията им. То няма такива филми хахаха на губи ли са, на хапове ли са
260
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жената на 60 г. е страдала от чернодробна недостатъчност, артериална хипертония и исхемична болест на сърцето.-----Тая млада баба що така болна?Вирусът май я е спасил от мъките. Якото къркане е опасно за черния дроб.
259
2
 
1
 
! Отговори
Скептик до Баце преди 4 години
"Тоа .... " Иначе и едно свястно изречение не можеш да сглобиш.
258
4
 
18
 
! Отговори
ПсихоЛогнат преди 4 години
До робството има още няколко фази.Сега сте на фаза отхвърляне и набиране на смелост. След военното положение ще сте на тиха агресия и домашно насилие. Следва отчаяние и разкаяние. На финала е благодарноста към системата, че ви е осигурила храна срещу отнемане на права.Не разбирате ли, че всички носите вируса? Помислете как ще го активират. Това да ви послужи за отговор защо не се правят тестове.
257
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 271 Страхливците плачат ,нали ! Една лъжа не можеш да напишеш ,както трябва ,нали страхопъзльо ?Пии хапчета !
256
8
 
13
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Всеки седи и се гледа в огледалото и си казва "Аз съм здрав, прав и нищо ми няма! Ще го изкарам без проблем! Да му мислят болните и старите!" Има няколко проблема в това изказване... Ти може да изглеждаш здрав/прав ама да не си. Ти може да си мислиш, че ще го изкараш ама да ти повлияе лошо и да те затрие. Последното си е чист егоизъм .. отвратителен...
255
2
 
3
 
! Отговори
Скептик до Баце преди 4 години
Нещо ми простееш Баце. В Българският език съществува буквичкта я. "Да вода Кака Мара, какво било..." издава че прикриваш мякане. Не е обидно. Всички сме провинциалисти. Ти явно си обаче Скептик-Комплексар.
254
0
 
1
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Анонимен 267Баце, понеже спомена тоа хубав християнски празник Великден, дали си си мислел че един ден ше го сложиш в едно изречение с пожелание за нечия смърт, па даже и за да се повеселиш?
253
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, ЕС и НАТО съсипаха България
252
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко нали каза че ще увеличава пенсиите от Октомври?
251
1
 
4
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Еиий, тук кипят страсти, та пушек се вдига. За всички си сипвам, една малка 100 грамка.
250
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тежко ще изкарат положението кебапчиите и хората работили на минимална а останалото в плик.При мен продажбите се увеличиха над 300% едвам смогвам с доставките. Имам онлайн магазин за сек$ артикули.
249
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До скоро имах един в ФБ които по цял ден говориш за конспирации, правителства, кой го крал и там баналните неща. Доксто единия ден преди седмица последния му пост беше, че е починал близък приятел от covid. Внимавайте, какво си пожелавате. Правите се на интересни и после ще плачите.
248
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 263 , Мен , смях се като прасето Пепа . Взе ми думите от устата. А аз си мислех че съм единствения който така мисли .
247
0
 
2
 
! Отговори
Пена преди 4 години
Язе и Вуте данъци в кочинката не плащаме.
246
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало, щаба! Ние тук се скъсваме да обясняваме колко е страшно положението, а вие ми вадите по 20 случая дневно. Хайде, увеличете темпото. Великден идва, удобен момент. Ще кажем, че хората са се събирали и заразата е вече навсякъде.