Още двама починали, 531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души
Обновена: 5 апр 2020 17:45 | 5 апр 2020 17:39, Анисия Иванова
552
Още двама починали, 531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Нови двама души са починали днес в "Пирогов".

По информация на Националния оперативен щаб през деня са доказани още 9 нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 в Смолян, 1 в Благоевград, 1 в Стара Загора и 1 в Хасково. Лабораториите продължават да работят.

210 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 22 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души. Броят на починалите е 20. Още сутринта от Националния оперативен щаб съобщиха за 49-годишен мъж, хоспитализиран в тежко състояние в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, което е наложило да бъде интубиран, но по-късно е издъхнал.

По-късно днес две жени – на 75 г. и на 60 г., с потвърден COVID-19, са починали в „Пирогов“.

Пациентката на 75 г. е страдала от придружаващи заболявания, сред които хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и артериална хипертония.

Жената на 60 г. е страдала от чернодробна недостатъчност, артериална хипертония и исхемична болест на сърцето. И двете пациентки са били поставени на апаратна вентилация, но се е стигнало до летален изход.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семействата на починалите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


552
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
1
 
2
 
! Отговори
До 298 преди 4 години
Я не ги обиждай е ! Те са родени образовани ! Имам съмнение,че някои от тях са ходили на Марс,същите те знаят много добре от секретните документи за ЗОНА 51,икономическите науки за тях са " бърза закуска",криминолози са,търсят онлайн отпечатъци и знаеха кой уби Лора Палмър преди продуцентите на филма !
284
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в германските новини tagesschau24 предаваха че българия също се е съгласила и участва във разпределянето на бежанци българия ще вземе бежанци от гръцките острови продажниц...прода.ници спрете да унищожавате българия тайно
283
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос - жената на 60 години как така е имала артериална хипертония, след като в България третата фаза на лечението изобщо не е одобрена и шансът да доживееш до 60 с артериална хипертония и без ремодулин е минимален? Как така всички починали имат белодробни болести? Тези хора били ли са лекувани за тия болести с нещо, просто са знаели че ги имат или пък сте ги открили след като са се разболяли? Защото короната прави белодробна фиброза, може да направи вероятно и хипертония и какво ли още не.
282
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повтарям си въпроса - вчера имаше официално обявени 566 теста, днес официално обявените са 15900. Как точно става тая разлика? Кои са тия 15 000 тествани хора, защото аз дори не мога да си представя кога са успели да ги тестват. Защо ни лъжат колко тестове са направени? Досега се тестваше само 1 заразен на семейство или хората по болниците. Ако тия тестове са реални, на кой са ги направили? Защото всички реват, че не им приемат пробите и че няма къде да се тестват.
281
2
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Пусни нещо ти, че вече се прехвърлям на Ютюб.
280
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж първи въведохме извънредното положение,бяхме за пример.В другите Държави отчитат спад на заболелите а при нас най-лошото предстои.Интересна работа
279
3
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
На мен от 2004 не бяха ми пипали заплатата. Не знам как мислиш. Сигурно ти си по формула. Или преди си бил безработен. Имай пред вид че имаме 30 г от смяната. Все нещо се е подредило някак си. Ако сравниш 1944 + 30 = 70-те - Най-хубавите години в България. Къде отиваш....
278
7
 
13
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Не си кривя душата. Не обичам политици. Обаче от 2011 някъде, се живее по-добре. Не зная Б.Б ли, кой ли, ама е по-добре. Друг е въпроса, че приватизират, като за последно.
277
2
 
0
 
! Отговори
Скептик до Баце преди 4 години
"Претенцьозно..., Пената...Марата..", спирай спирта!
276
1
 
1
 
! Отговори
Скептик до Баце преди 4 години
Ама ти и думички си "знал".
275
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега като тръгнат пенсионерите да си подават данъчните декларации и ще има още 10 хиляди умрели!!! Няма такава глупост срокът за данъчните декларации да остане съшият!!! В извънредно положение хората да се редят на упашки.
274
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бааау, Бау:Вие, от къде ги знаеш, тези неща. И ти ли си в кюпа.
273
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много съм любопитен какво би показала една статистика.А именно, КОЛКО от феновете на извънредното положение са на държавна службица??И защо подяволите не се уволняват държавни служители като е криза и не се намаляват заплати?????ЗАЩО ???П.П. Администрацията са платеният електорат на Борисов !!Ето ТАКА печели изборите всеки път.Цели фамилии до девето коляно са назначени в администрацията на безмислени длъжности и се отблагодаряват като гласуват за Тиквения.
272
11
 
10
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Разберете бе хора.... Няма лечение, за това света се панира. Защото ако няма мерки и няма лечение нещата може да станат x1000000 от текущите. Все сравняват с другите болести .. Една и съща глупост се повтаря и потретва ...
271
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Норовируси се заразяват годишно 650 милиона по света и умират 20 милиона. Леко разстройство , а? Някой да е чул?
270
2
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Женшене: Евалларка, много си прав. Направиха цирк. И си го върнаха на Бил Гейтс. Икономиката им е 25℅ назад. Обаче си работят. Чакат да се отворят пазарите.
269
4
 
21
 
! Отговори
Пен преди 4 години
Айде спрете да я публикувате тази погрбална рубрика.Все едно да излеза аз с още двама приятели около мен и да съобщавам нещо си там.... И да наречем групичката "ЩАБ". :))Това по-скоро може да е щаб по психозата на населението, най-добре в това се справят.
268
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като умрат от нормален грип 1500 човека за 24 часа ела ми се обади *** :) Щи дам 1500лв
267
5
 
12
 
! Отговори
2г Шенжен преди 4 години
Този цирк го почнаха китайците, като изкараха войската и блокираха Ухан, защото се уплашиха, че може да са изпуснали нещо от BSL4 лабораторията. Сега нашите само подръжават, но китайците са всичи с БЦЖ, а запада е без.Така, че статистиката на умрелите няма да е същата, опасявам се.
266
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е верни че при нормалния грип умират повече. Първо при нормалния грип няма такива мерки. Второ е на годишна база.Две огромни разлика, за твоя малък мозък :)