Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга

Премиерът поздрави медиците: Всички са герои, мерките дават резултат!
Обновена: 7 апр 2020 09:40 | 7 апр 2020 09:40, Веселина Йорданова
534
Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поздрави медиците по случай Световния ден на здравето и професионалния празник на здравните работници в България.

"Поклон пред Вашата човечност, сила и огромна отговорност да се грижите за другия. Тази година посрещаме празника в различна обстановка. Намираме се в криза, която завари неподготвени всички държави в света. Врагът е невидим, непознат. За някои изглеждаше безобиден в началото, но днес ни е изправил пред тежко изпитание. В тази битка срещу епидемията няма нужда от нападатели, всички сме защитници. Само ако сме единни и отговорни можем да изградим защитна стена срещу заразата", пише Борисов.

По думите му, колкото и да са тежки, щетите върху икономиката ще възстановим рано или късно, но човешкият живот е незаменим.

"Днес всички заедно полагаме усилия и търпим лишения в ежедневието си в името на здравето. През годините съм успявал безпогрешно да усещам недоволството на хората, да чувам критиката им. И никога не съм оставал безразличен. Това ще продължи и занапред. Днес обаче ситуацията е различна. Виждам каква тежест понася всеки заради борбата срещу епидемията. Но Ви уверявам, че всичко това си струва. Предприетите действия от нас дават резултат. Колкото повече дисциплина и отговорност покажем сега, толкова по-бързо и по-леко ще преминем през пика на епидемията", убеден е Борисов.

Премиерът обаче подчертава, че нито една мярка няма смисъл, ако не се прилага от всички навсякъде. Допуснем ли отклонение или разхлабване - последиците ще са страшни и непредвидими. Вече изказах своята почит към лекарите. Те са герои. Но да си герой днес означава и да спазваш мерките. Така също спасяваш животи, смята министър-председателят.

Той посочва, че не може да обещае, че след това предизвикателство всичко ще бъде както преди, но уверява, че ще положи всички усилия България да продължи пътя си напред.

"Благодаря на българските лекари и на всички български граждани за това, че в такива трудни моменти показват колко силен и достоен народ сме, обединен вече 13 века в една голяма кауза – да пребъде България. Днес се прекланям с чувство на гордост пред всеки един български гражданин. Към всеки един от Вас. Защото всеки е герой. Ще продължа да се боря за здравето Ви преди всичко. И категорично няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга. Отказвам да бъда този, който да решава кой да диша и кой не. Предпочитам да изтърпя всички критики заради ограничителните мерки. Предпочитам да преживеем редица несгоди, но да останем живи. И така да излезем от кризата. Защото държавата - това сме всички ние и всеки един живот е безценен. Това е и ще продължи да бъде нашата философия", завършва премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пореден път много адекватно мислене от Премиера на България.Браво Бойко! Това е Човек за уважение...
50
9
 
34
 
! Отговори
Компетентен преди 4 години
За да даваш акъл, трябва да си доказал, че имаш такъв! С поведение и речник на пияница в селска кръчма не мисля че трябва да ти вярвам Борисов!
49
9
 
36
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Тя вече е морга за живи мъртъвци. Дето теглят бърз кредит да си платят тока. Най-милото ти бел ден да не види. Що семейства се разбиха и животи, що мъка и 6амо заради пари. Крадец и лъжец. Престъпник
48
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каза палачът и дръпна въжето на гилотина.вместо реални действия и противодействия на вируса ние си играем,на паникьосани ритнитопковци. Търпите критика за 10 години в управлението вече трябваше да сте като гърмян зяек. Стига с този страх. Вместо пари на вятъра трябваше да се обяви стратегия протокл ца лечение лекарства и здравни съвети. А не мантри оставете си вкъщи. Пластмасата задържа вируса над 7 дни...
47
7
 
12
 
! Отговори
До Ха преди 4 години
Що не ходиш при живите тогава? Кеф ти Китай, кеф ти САЩ!
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Баш па всеки живот ...
45
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Морга няма стане - не останаха специалисти, но гробище със сигурност.
44
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Загрижения,защо не затвори границите навреме?
43
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората почнаха вече от глад да умират, той ...
42
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н премиер, айде не преигравайте толкова....
41
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че тя държавата е морга още от първия ти мандат. Сега просто идват още трупове.
40
5
 
27
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Че то тука е мъртвило откогато тиквите големеят...
39
3
 
8
 
! Отговори
Джонсън преди 4 години
До АнонимеН Защо никой политилог не направи изявление, коментар или политическа сила , кои стоят зад ББ и ГЕРБ ???
38
3
 
9
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Ми що не ходиш да живееш в Китай!?
37
2
 
19
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
Мда, морга не става от държавата, виж за кражби безкрай може да я превърне, опаа ами той превърна България в държава на мафията !!!
36
31
 
9
 
! Отговори
Историята казва преди 4 години
Дали обичаш народа си и дали си отговорен си проличава в моменти на изпитания и кризи.Цар Борис например - спасява народа си като се присъединяваме към Хитлеристка Германия. Какво да прави човека - малка България, ако скокнем срещу Германия, щяха да ни отнесат. Не е пратил нито един наш войник на Източния фронт. Затуй през ВСВ минаваме тънката лайсна, с минимални жертви - от бомбардировките на София и партизанското движение.Бойко Борисов за мен е новия Цар Борис - спасител на народа си!
35
7
 
38
 
! Отговори
Морга преди 4 години
Страната е отдавна е морга. На първо място сме по смърност в ЕС. Ако искаш да не е така , махни търговско начало от здравеопазването. Никой не казва каква е ролята на частните клиники и болници сега. Да не им се дава достъп до пари от ЗК. За сега държваните болници поемат 90 и повече% от болните. Мълчат за частника. А за ИП у нас няма епидемия по смикъла на думата епидемия. И ако се тестват хората за антитела и вируса и се карантинират болните, както едно време, щетите на икономиката ще се миним
34
41
 
11
 
! Отговори
Emigrant преди 4 години
Да мразиш този човек в момента и да си против изказването му и мерките които предприема като премиер,означава,че мразиш себе си и живота си?! Ако е така,намери начин да се саморазправиш със себе си,а остави премиерът да спаси останалите българи,които искат да оживеят от тая чума!
33
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво Китай е втора икономическа сила защото такива като тоя ги слагат на въжето тука ги хвалят
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6 ха не стаааа даржаатаа... Мочееееййй ..