Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга

Премиерът поздрави медиците: Всички са герои, мерките дават резултат!
Обновена: 7 апр 2020 09:40 | 7 апр 2020 09:40, Веселина Йорданова
534
Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поздрави медиците по случай Световния ден на здравето и професионалния празник на здравните работници в България.

"Поклон пред Вашата човечност, сила и огромна отговорност да се грижите за другия. Тази година посрещаме празника в различна обстановка. Намираме се в криза, която завари неподготвени всички държави в света. Врагът е невидим, непознат. За някои изглеждаше безобиден в началото, но днес ни е изправил пред тежко изпитание. В тази битка срещу епидемията няма нужда от нападатели, всички сме защитници. Само ако сме единни и отговорни можем да изградим защитна стена срещу заразата", пише Борисов.

По думите му, колкото и да са тежки, щетите върху икономиката ще възстановим рано или късно, но човешкият живот е незаменим.

"Днес всички заедно полагаме усилия и търпим лишения в ежедневието си в името на здравето. През годините съм успявал безпогрешно да усещам недоволството на хората, да чувам критиката им. И никога не съм оставал безразличен. Това ще продължи и занапред. Днес обаче ситуацията е различна. Виждам каква тежест понася всеки заради борбата срещу епидемията. Но Ви уверявам, че всичко това си струва. Предприетите действия от нас дават резултат. Колкото повече дисциплина и отговорност покажем сега, толкова по-бързо и по-леко ще преминем през пика на епидемията", убеден е Борисов.

Премиерът обаче подчертава, че нито една мярка няма смисъл, ако не се прилага от всички навсякъде. Допуснем ли отклонение или разхлабване - последиците ще са страшни и непредвидими. Вече изказах своята почит към лекарите. Те са герои. Но да си герой днес означава и да спазваш мерките. Така също спасяваш животи, смята министър-председателят.

Той посочва, че не може да обещае, че след това предизвикателство всичко ще бъде както преди, но уверява, че ще положи всички усилия България да продължи пътя си напред.

"Благодаря на българските лекари и на всички български граждани за това, че в такива трудни моменти показват колко силен и достоен народ сме, обединен вече 13 века в една голяма кауза – да пребъде България. Днес се прекланям с чувство на гордост пред всеки един български гражданин. Към всеки един от Вас. Защото всеки е герой. Ще продължа да се боря за здравето Ви преди всичко. И категорично няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга. Отказвам да бъда този, който да решава кой да диша и кой не. Предпочитам да изтърпя всички критики заради ограничителните мерки. Предпочитам да преживеем редица несгоди, но да останем живи. И така да излезем от кризата. Защото държавата - това сме всички ние и всеки един живот е безценен. Това е и ще продължи да бъде нашата философия", завършва премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
24
 
! Отговори
Да бе да преди 4 години
Сега ли се се присети бе? Като умират деца и пенсионери от глад и липса на пари за лекарства или лечение, или от ц.гански произвол по селата къде беше ти? Дано не си забравиш мисълта и като свърши тази лудница пак да не искаш да превръщаш държавата в морга, каквато е през всичкото останало време
30
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв резултата дават?Ако се начертае една графика ще се види, че няма голяма разлика. Всеки ден има почти същия брой болни като предишния.
29
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще съжаляваме шепа бедняци, които се вайкат как щели да живеят. Нима искате да кажете, че нямате пари за 1 месец? Или 2?А къде са як парите? 5 години имаше работа и ръстове. Сега изведнъж обедняхте за 20 дена... Ей смешниции само арест за вас. Стига се правихте на жертви.... Сякаш Борисов е виноввн за пандемията. Ами излизайте ве чувала ви чака.
28
19
 
10
 
! Отговори
а за какво!? преди 4 години
До Анонимен 7Че тук червените лигльовци пак реват,че Борисов не им "дава"!?Ми да реват,в България отдавна е капитализъм,и всеки сам си заработва хляба!А ако някой възмечтава друг да го храни,ще има много здраве!
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимайте ромите как ровят по кофите и как се движат по тумби и ги слагайте направо на сайта на тези партии, които разчитат на техните гласове ГЕРБ и ДПС
26
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига вече с тези апокалиптични прогнози,това ли ти е управлението ! Разделяй и владей!
25
4
 
26
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
Като го чета и падам, кой си ти да се правиш на бог?Я си виж болниците, я си виж докторите, не искат да преглеждат болни, я си виж обурудването на болниците! ***!
24
6
 
12
 
! Отговори
Стрезов преди 4 години
До аз-ът Господ да ви чуе, повече власт да не види и цялата им шайка ГЕ....която още не е индентифицирана
23
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Бойко! Не съм за ГЕРБ, никога не съм гласувал за тях, но в случая действа като истински държавник!
22
5
 
32
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОРИСОВ ЗАКРИ БОЛНИЦИТЕ САМО 16 ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ И ЗАТОВА ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ СЪС СИТУАЦИЯТАИ ПРЕЗ ТОЗИ МАНДАТ ЗАКРИ ОЩЕ БОЛНИЦИ!!СЕГА ДЪРЖИ ХОРАТА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА Е СЪСИПАНА ОТ НЕГО
21
5
 
17
 
! Отговори
До12 преди 4 години
Още не се е събудил другия месец кога няма да може да си плати сметките
20
28
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Прав е Борисов!
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както каза Бойко след седмица или две може да сме в ада
18
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свобода или смърт, на 12-ти сме навън и ако тръгнат да ни глобяват държавата ще се превърне в морга.
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както Фреди пееше шоуто трябва да продължи...
16
10
 
26
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
освен пенсионери и безработни домакини има и млади работещи хора в тази държава. Ще ви тричаме ей.
15
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес всички сме герои,Бойко.Стоим си по къщите и сме герои.Не ходим по разходки и сме герои.Ритаме тоалетна хартия и сме герои ,правим коремни и сме герои .Баси героите.
14
3
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Не е сигурно.
13
8
 
28
 
! Отговори
Ха! преди 4 години
"Днес се прекланям с чувство на гордост пред всеки един български гражданин."Прекланя се пред лошия мат'рял?!
12
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
популистко изказване...реалността е друга...и не зависи от изказването на Борисов...