Д-р Кунчев съветва: Не отменяйте почивките за юли и август

Имало надежда пандемията да отмине скоро при спазване на мерките
Обновена: 8 апр 2020 11:57 | 8 апр 2020 11:51, Камелия Цветанова
164
Д-р Кунчев съветва: Не отменяйте почивките за юли и август
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При спазване на ограничителните мерки смятам, че пандемията скоро ще отмине, за това не си отменяйте резервациите за морето за юли и август. За това призова в Пловдив главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Той горещо препоръча на българите да устискат за празниците Цветница и Великден и да не се струпват, защото тогава всички мерки от месец насам ще се окажат безполезни.

Още по темата

"Хората са много дисциплинирани, извънредните мерки се спазват и трябва да устискаме още 2-3 седмици, докато спре да се покачва броят на заразените. Да не стане така, като власите, да се изподавим накрая на Дунава", призова д-р Кунчев.

В Пловдив той посети Четвъртък пазара, за да види при какви условия работи. 

"Всичко се спазва, търговците трябва да работят", посочи инспекторът.

Той припомни, че в такъв тип тържища като Четвъртък пазара е необходимо клиентите да влизат с маски, а продавачите на сергиите също да носят такива.

Доц. Кунчев коментира, че в България навреме са предприети необходимите мерки и затова има по-малко заразени, отколкото на Балканите и в другите държави в ЕС.

"Стараехме се да наложим хем достатъчно ефективни мерки, хем балансирани, за да не доведат до тоталното спиране на живота", каза главният инспектор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
7
 
! Отговори
6 преди 4 години
Нема вече пускане да знаете. Щото многоо говорите. Сега и да ви пуснат нема да смеете да излезете вече. Така е супер . Затворници.
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, че нищо не отменям. За лятото имам няколко Summit-а в САЩ планирани и паралелно с това Road Trip из някои щати. След това директно полет за Хвай- за топ employee-тата на компанията. Нищо не е отменено за момента. Ако го отменят, живи и здрави, ще идем догодина. И без това ми дойде в повече пътуването напоследък.
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От една страна имаме популисти, които повтарят на ***, че "голямата иконимика" много страда от това, че са затворили кръчмите и моловете .От друга имаме страхотни мерки, които другите държави сочат за пример, но *** не оценява, защото му забраняват свободите да ходи да плюска и да си пече гнусния шкембак...---от трета имаме гербераслък-номенклатура, която я тресе шубето, че като падне властта ще я изритат от хубавата службица и ще требе си търси работа на база можене и способности.Ужасно!
29
7
 
13
 
! Отговори
. преди 4 години
Колко ти плати индустрията за това изказване бабо Кунке??
28
10
 
16
 
! Отговори
КВО ПРАВИМ КАТО: преди 4 години
От една страна имаме популисти, които повтарят на ***, че "голямата иконимика" много страда от това, че са затворили кръчмите и моловете и как той е голям мъж и може да бори вируса с чесън и ракия, която си вари в колибата на село и така ще се докаже като още по-голям мъж. От друга имаме страхотни мерки, които другите държави сочат за пример, но *** не оценява, защото му забраняват свободите да ходи на природа да плюска и лятото да си пече гнусния шкембак... А *** е 80% от народа...
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста смело изказване. Добре, че в България не се търси отговорност.
26
11
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
каква вяра на Живков бре, задължителната имунизация с БЦЖ е от 1949 година по препоръки на лекари изучени по царско време, преди това БЦЖ ваксината още от 20-те и 30-те години се прилага у нас, но просто не е била задължителна, след войната именно поради бума на заболели от туберколоза започва да е задължителна---не си запознат. излъгал те е някой.
25
2
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
много хора са на борсата а 1млн БЪЛГАРИ СА на кредити
24
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който вярва че заразата ще мине след 3 седмици е пълен наивник. След 3 седмици просто парите ще свършат и заразените пак ще почнат да растат, но тогава на никого няма да му пука, а всеки ще оцелява както може.
23
9
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Борисов много, ама много се обърка. Президента му го каза-глада винагии побеждава страха. Чичко Сталин е казал, глада е по-силен и от тока. Подведе се по високия рейтинг, без да мисли, че тия дето му пляскат, утре като останат на улицата първи ще хванат камъните. Такъв е манталитета на Ганеца. Борисов е дотук, това беше/ Единствения им шанс е да ни "стъкмят" някакъв филм, да изнамерят много заразени, умрели по други причини да ги пишат от вируса, та да кажат - ето заради това беше всичко.
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"трябва да устискаме още 2-3 седмици, докато спре да се покачва броят на заразените".Че те покачват ли се ? Нали казахте, че сме плато, благодарение на мерките? А пък те се качвали? А пък цифрите - надолу? А пикът щял да е след 2-3 седмици? А за да има пик, трябва да има покачване? Абе я вземете да си синхронизирате изказванията, че станахте СМЕШНИ !!!
21
6
 
14
 
! Отговори
Манолов преди 4 години
Опааа, изхвърли се още един нагъл ГЕРБ-ав тапир.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ъткаква вяра на Живков бре, задължителната имунизация с БЦЖ е от 1949 година по препоръки на лекари изучени по царско време, преди това БЦЖ ваксината още от 20-те и 30-те години се прилага у нас, но просто не е била задължителна, след войната именно поради бума на заболели от туберколоза започва да е задължителна
19
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе сеяндур каква почивка без работа и доходи. В тоя пожар къде ще ходим. Да отидем да се съберем на куп и да се заразим. Кой ще гарантира че няма да има заразени без симптоми които да сеят проказата. Бегай си на село и не давай съвети че Кравата чЕка да я Издоиш.
18
5
 
21
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Продължавам да бъда супер сигурен че тази криза и карантина та най вече е само за да изтеглят едни милиони с извинението че ще мрем. Видя се, 2 дена след отпускането на парите те вече част от тях са "при правилните"
17
7
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Кунчев пооплашени ми се чините. Усещате се май, че този ПИК няма да го дочакаме, и че пресолихте манджата. Сега от една страна хем обуждахте президента, като ви каза, че мерките са прекомерни, хем ще тряба да обяснявате на скачащата с часове безработна тълпа що им унищожихте хляба и бизнеса. Боце, споко тва е само началото...нека видим на 1 Май колко ще се безработните. Тепърва филма ще става интересен.
16
6
 
31
 
! Отговори
А, ПАРИ ОТКЪДЕ ? преди 4 години
Два месеца не ходим на работа и нямаме никакви доходи. Държавата не помага с нищо, макар че тя ни е затворила така.Изхарчихме си всичките спестявания.С какви пари да отидем на почивка ?Аааа, той явно д-р Кунчев говори за администрацията и другите калинки на ГЕРБ.Те и сега си получават заплатите.Те пари ще имат.Ще отидат и на море, докато ние възстановяваме загубите нанесени ни от Щаба и Хунтата.Ама, правете ги тези уточнения бе, докторе !Важни са !
15
14
 
8
 
! Отговори
НЕ преди 4 години
Българския мързелив ''човек'' не мисля, че е заслужил с нищо почивки...та той почива от как го има...за това вечно е мизерен
14
0
 
22
 
! Отговори
Юли месец преди 4 години
На някой плаж: Алоу вие двамата в Морето излизате... А Вие двама от двата края на плажа влизайте и внимавйте- поне 6 метра един от друг! Вашите 5 минути почват да текът... Сега!
13
4
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
БЦЖ ваксината се прилага в България още от 30-те години, и бай ти Тошо няма никакъв принос за това---тъй тъй Костов-о изобретение е. Масовия задължителен имунизационен календар и твърдата вяра на Живков във ваксините, за която е писано и изказвания е правил човека - нямт никакво значение.