Роми от чужбина с жест към семейства в нужда, даряват пари

Доброволци пък купуват и раздават хранителните продукти
8 апр 2020 10:37,
50
Роми от чужбина с жест към семейства в нужда, даряват пари
Снимка: БГНЕС

Български роми, емигранти в чужбина, изненадаха семейства в затруднено положение в Шумен.

Те са заминали на гурбет в Европа, но не забравят родния си Шумен и изпращат парични средства, с които да се подпомогнат хора в нужда.

Още по темата

Доброволци пък подготвят пакетите и ги раздават на хора в кварталите - без значение от етнос.

Росица Симеонова е част от екип, раздаващ помощта от българите в чужбина. Тя е здравен медиатор в Шумен и също е дала заплатата си в подкрепа на хората в нужда, веднага след като беше обявено извънредното положение .

"Още същият ден наш близък приятел от Германия се обади – Свежен се казва момчето, той изпрати пари, направихме торбички и от него и така. Има и много други хора, на които се изпращат пари – в кварталите "Витоша", "Бялата пръст" и "Дивдядово" – по всички квартали всички са се организирали и раздават торби", разказа пред Нова тв Росица Симеонова.

Така Росица неусетно започнала да координира и даренията от чужбина. Само за няколко дни сумата прехвърлила 3000 евро. Средствата се използват само за хранителни пакети. Бързо е направен план – на кого да бъдат дадени пакетите.

" Като здравни медиатори с колегата, познаваме много добре районите и знаем кои са крайно нуждаещите се семейства. И ги избираме - където има многодетни семейства, където хората са без работа, нямат достатъчно доходи, а и то е видимо", обясни Росица. А продуктите получават както роми, така и българи.

"Хората, които изпращат парите си, никога не държат получателите да бъдат само от ромско общество. Казват – на всеки, който има нужда. Което е много добре и се надявам всеки да го прави, без да има дискриминация между хората, защото сме в много труден период – абсолютно всички – целия свят", надява се Росица.

Хората, заели се с раздаването на пакети, вярват, че доброто трябва да се види от всички. Затова публикуват инициативата в социалните мрежи. Оттам достига до наши сънародници в чужбина. Които не са забраливи своите съседи и познати в Шумен.  Инициативата за раздаване на хранителни продукти се разраства и ще излезе от рамките областния град. Ще стигнат и до селата, заявиха доброволците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а *** великия присвояващ евросубсидии колко даде? или той е много зает на почивка в бали с някоя чалга ***?
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АлиагджаС турски корени е синът на първия от османските султани, защото майка му е била туркиня. Всички останали са синове на християнки, повечето от които са родени на Балканите, в Източна Европа или в Западна. Тук там има по някоя черкезка сред валидетата.
32
3
 
2
 
! Отговори
по-полека преди 4 години
Щом раздават на "многодетни семейства",работата е ясна!Разбирам ви мерака за нещо по-така,ама нещо не се получава!
31
2
 
0
 
! Отговори
Алиагджа преди 4 години
То тва племе за толкова време ,ако беше станал народ...Еххеер ама не ....Оправдания от сорта османскатА империя ни забавила ..туй било , онуй било...не важат.Тя османската империя е забавила ТУРЦИТЕ .Почти всички султани са били душмани на всичко Турско .Нищо че , са били точно с турски корени...?
30
0
 
0
 
! Отговори
Гунчо преди 4 години
До Анонимен Аз храня 30 семейства българи БЕ ***!!!
29
1
 
5
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
най-вероятно са мюсюлмани, част от задължението на истинския мюсюлманин е даването на милостиня на бедните, тука просто използват епидемията за това
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 31 Аз успеха в живота съм го постигнал още преди 15 години, като се ожених за любимата ми жена и имам прекрасно детенце на 10 години. И двамата с жена ми работим за прехраната на нашето семейство и това детето ни да не е лишено от елементарни неща, но ние храним и още 1,5 безработни мангасаринааа като теб- ние 2 милиона работещи българи, разбра ли, бе боооклук? Без нас вие просто загивате, мършоооо!
27
0
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Браво на тези хора, които помагат безкористно на близките си, независимо от произход, пол и образование. Нека нашият всемогъщ Бог да ги награди с дълъг и щастлив живот за човеколюбивите им дела! Дано тази пандемия стресне хората и ги направи отново щедри към ближния и човечни.
26
0
 
2
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
29-30Ето ти се позна -че си слабо звено в нашето общество в България .Таквиз като теб все някои им Е винвовен.Момченце младо,ти цял живот да се "опъваш",то няма да стигнеш никакъв успех в живота -нямаш капацитет ,сори ,че ти казвам това-но истината видимо е такваз.Мога и да греша,но едва ли ..слаб капацитет имаш... .
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до анонимна...Ами кака ти Борянчето нали все пак трябва да си заслужи мангизите от БХК. Така ще е!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези не са роми, тези са турски роми! Другите се самоизяждат помежду си и не си помагат. Обединяват се само когато се чувстват засегнати като етнос.
23
4
 
10
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
До 20 Не искам да влизам в дискусия с Вас ,но мога САМО да кажа ,че 80% от БГ не стават за нищо-изгорял чип.материял некачествен -това е формулата на Христов (не съм го казал аз),а тя е 80/20,аз бих допълнил и това ,че у нас което останалО% към 90-95% .Всичко качествено напусна Бългагрия-това което е останло виси по форумите ,кисне по барчетата -некачествен матриал към 80%...и все ромите.комунистите и Бойко им са виновни и по-далеч от носа си не виждат и все някой им виновен за лузерствотО ИМ
22
0
 
13
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Абе когато е за масов побой, кражба, убийство - не се споменава, че са роми. Когато направили "жест" - веднага се подчертава дебело.Егати и журналистиката...
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хем раздавали на всички без етнос, хем само на многодетни семейства...значи само на един етнос - техния си.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до ФактЕй такива българи като теб, дето се представят за римляни са ми най- смешни. Мноого си прооост, бе брат! ))))
19
17
 
6
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Ако не са Ромите тая ''държава'' отива на кино, българите са мързеливи,не знаят езици, пият и се друсат още от 13 годишни . Ние вкарваме свежи пари, скоро ще сме повече от вас, така, че навеждайте от сега !!!
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ме интересуват. И стотинка данъци не плащат тук, да не говорим, че и в ЕС взимат повечето пари под масата. Ненужни никому, неквалифицирани, заменими от дете 3ти клас.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 18 Ами да ти кажа от всички римляни, хора от тях са 0,1 %. Всичкото друго е утaйкa и мършааа! Под какъв знаменател да ви слагаме тогава според теб?
16
15
 
6
 
! Отговори
Ром преди 4 години
Добре, че сме ромите ви раним *** Българи...вие само по форумите виснете
15
10
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Има много роми които са на доста по-всико ниво от към морал,отколкото тук повечето безгъначни мозъчни същества и не мога да разберат,че ромите не трябва да се слагат под един общ знаменател ,както и всяка нация.Направил добро за България-отлинчо,няма значение какъв е ,отой е бг гражданин ....или повечето си избиват комплекаса за малоценост към ромите -виждате ли ни -ние сме бг,а не можем да вържем гащите.. .Докато всички заедно не зароботим за България-то винаги ще сме на дъното.