Танева категорична: Веригите ще предлагат местна продукция!

Имаме всичко за трапезата за Великден и то е българско производство
263
Танева категорична: Веригите ще предлагат местна продукция!
Снимка: БГНЕС

Земеделският министър Десислава Танева заяви категорично, че ще бъде въведено задължение веригите да предлагат местна регионална продукция на потребителя.

Срещу проектодокумента, който предвижда това да става на поне 50% от търговската площ, вчера излязоха от Сдружението за модерна търговия.

Още по темата
"В това няма вмешателство в досегашните им канали за доставки, това е минималното, което сме длъжни да направим като държавници за народа", каза Танева на брифинга в МС, наричайки становището манипулация.

"В тези условия на криза може пенсионер с 240 лв. да ги дари, за да подкрепи крайно нуждаещ се, а не може търговски оператор да направи минималното усилие дребният производител да може да продава в обекта му", заяви Танева. По текста се работи в момента редакционно, информира тя.

Министърът увери, че имаме всичко за Великденската трапеза - българско производство.

Има производство на агнешко, което е достатъчно да задоволи националното ни потребление, взели сме всички мерки до пазара да стигне прясно месо, каза Танева. 64 са кланиците у нас, подкрепата е 7 лв. на агне, информира министърът.

Ще бъдат предоставени списъци кои от тях ще предлагат месо.

Танева апелира земеделските произодители да бъдат активни и да заявяват в Бюрата по труда необходимия им персонал. Тя информира и за конкретни мерки в подкрепа на земеделието.

ДФЗ е осигурил с решение 30 млн. лв., 5 млн. за нисколихвени заеми, бенефициенти на които са производители на плодове и зеленчуци. Ще се удължи срокът на договорите за помощта за инвестиции в растениевъдство и животновъдство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
6
 
! Отговори
За един приятел преди 4 години
Питам.... А български *** има ли...?
69
11
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Качествената храна от соца, няма да се върне.Беше достъпна за всички.Купувайте скъпа отрова сега !И пейте "Времето е наше" !!
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази държава повечето хора се занимават с неща от които хал-хабер си нямат.Затова и всичко е такова каквото го виждате ! - може ли всяка година по два пъти да ремонтираш две дупки на улицата и след 27 години пак са си същите дупки.А сигурно вече струват колкото да ги напълниш с диаманти !
67
2
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Това е много добра новина. Аз се чудя, защо моята любовница ме кара да и помагам да направи цели 20 нови етикета за млечни продукти. Това е добре. Сега от мултимилионерка, а ще прибави няколко десетки милиона отгоре в сметката си. Да е жива и здрава.
66
0
 
3
 
! Отговори
Зиг преди 4 години
Абе, днес-а, какво не и е надред на думата с-то-ки, че и нея цензурирате???
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ са вредни за България и народа. Колкото по бързо се отстранят от власт толкова по добре
64
4
 
5
 
! Отговори
Зиг преди 4 години
До Анонимния с магарето: Веригите са пълни с вносни ***. Родни магазини не останаха. Не им е приоритет нашето селско стопанство. Хубавата българска продукция се изнася. Е затова най-скъпите и хубави био-краставици на немския пазар, например, са български. По 2.29 парчето последно ги купувах. Следват испанските, по 1.69 евро парчето.
63
4
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До циркАми виж сега. Ти си африканец циркаджия, затова взимаш африканска заплата. Моята бивша взима 3200 лв нето, аз си крада по 1000$ до 11 000$ (рекорд) за 1 час от балъци като теб. Кой за каквото е учил
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабани, демокрация и тоалетна хартия - богата работа!
61
1
 
12
 
! Отговори
Натровен преди 4 години
Сиренето с палма местна продукция ли е? А салама със соя? А къде са ви БГ картофи и домати? А половината БГ прасета не ги ли уморихте вие с чумата тази години, защото в главите ви са само схеми за крадене?
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избиха преживните, птиците и прасетата, изтровиха въздуха и водата, тръгнали да ми говорят за продукция?
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БГ продукция? Смех!
58
1
 
9
 
! Отговори
Bg преди 4 години
Покрай вируса искат да се изкарат,че са много загрижени за българския народ и да забравим за далаверите,които сътвориха.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - ябълките в дома и на по-ниска ценаКой изобщо споменава, че цената има значение. Ако искаш да си добре, купувай скъпо, продавай труда си скъпо. Когато има евтино за всички, това означава и нискокачествено, което поражда посредственост и липса на стремеж да си по-добър в работата си от другите.
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато си ограничен и магарето ти е изяло учебника по икономика....нямам думи. Ще стане като през комунизма - магазини, пълни с български ***. ами което е хубаво и се търси, и сега е налично във веригите. Това "странно" явление се нарича пазар. През комунизма гонямаше, сега ГЕРБ се опитват пак да го премахнат,
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А може ли министърката да ни осветли кое точно е българското ? - избихте прасетата , овцете и козите , птиците и кравите и , ами то остана ли нещо А.Доматите от Холандия , Турция и Гърция , картофите от Египет и Франция , чесъна от Китай.Само тревата още си е българска , остава само да ни научите как да я готвим !
54
1
 
1
 
! Отговори
Мобилност 3 преди 4 години
Друг огромен плюс на законопроекта е, че ще ликвидира възможността да се возят всякакви *** с изтичащ срок от Европа, за да не пътува камионът празен.При условията на задължително връщане и много ограничен каботаж, веригите от хранителни магазини веднага ще запълнят нишата, като си доставят сурогати с минимални транспортни разходи.
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леко да не взема да купя нещо от български "производител" - по-скоро да се преименуват на "отровител". Насочете се към пазара с отрови, друго да произвеждате не можете така или иначе.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такааа, за сведение на министърката - отива е, да кажем, Т-маркет (то и името не е българско) и иска да си купи плодове и зеленчуци. Предлага се - лук от германия, чесън от испания, ябълки от полша или гурция, ягоди от гърция....Ряко, но все пак, се намират български гъби.И катокак "уважаемата" смята, че може да промени асортимента? Има ли представа Полша какви субсидии получава за тези ябълки и че с тези пари, може да докара ябълките в дома и на по-ниска цена от българските в градината?
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 53Как да съм сигурен, че в българските продукти в Кауфланд няма химии? По скоро има и то не малко. Разбери вуйчовото, всеки трябва да си прави преценка за себе си! Не съм длъжен да пълня гушите на алчни производители, само защото са българи. Не ме интересува от къде са доматите, сиренето и яйцата. Важно е да са качествени и да са на изгодни цени.Впрочем купувам си българска бира, и на работа ходя с велосипед.