Радев и Ердоган обсъдиха борбата с коронавируса

"В условията на тази криза доказахме, че сме добри приятели и съседи"
103
Радев и Ердоган обсъдиха борбата с коронавируса
Снимка: БГНЕС

Борбата с коронавируса изисква общи усилия, сътрудничество и солидарност. Това беше общата позиция на държавните глави на България и Турция Румен Радев и Реджеп Тайип Ердоган, които проведоха днес телефонен разговор по инициатива на турския президент.

Още по темата
Президентът Радев поздрави своя турски колега за предприетите мерки в борбата с коронавируса и оказване на социална и икономическа подкрепа на засегнатите, която да смекчи негативните ефекти от кризата.

Българският държавен глава изрази признателността си за бързата реакция на Република Турция, която първа предостави на страната ни медицински материали и предпазни средства.

Реджеп Тайип Ердоган отбеляза съдействието на Турция при евакуирането на 46 български граждани от Мароко, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В условията на тази криза България и Турция отново доказаха, че са добри приятели и съседи, беше позицията на двамата президенти. Румен Радев благодари за своевременното решение на турската страна за пропускане на тежкотоварните камиони през българо-турската граница, без да се прилага 14-дневна карантина за шофьорите, което е от значение не само за двете страни, а и за Европа.

Да бъде преустановена наскоро въведената практика транзитно преминаващите през България турски граждани да информират предварително чрез дипломатическо или консулско представителство за пътуването си, призова президентът Ердоган.

Българският държавен глава постави въпроса за облекчаване на превоза на български граждани с онкологични заболявания, чието животоспасяващо лечение се провежда в болници в Република Турция. Президентът Ердоган се ангажира да постави въпроса за разрешаване в ресорните министерства.

Турският президент призова от своя страна за гъвкавост и разрешение на износа на етанол от България за Турция, необходим за производство на дезинфектанти. Президентът Радев подчерта, че при първа възможност страната ни приоритетно ще възстанови доставките на етанол за своята съседка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е като кораб без компас.След като няма да ходи на червения площад и няма как да похвали китайските негодници сега реши да се чуе с Ердоган.какво стана с Левски и Ботев ,бе Румене.
32
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Barba GaniosНаистина си прав явно е искал да проведе сериозен и смислен разговор. Ситуацията е сериозна и не му е до шута Борисов.
31
7
 
4
 
! Отговори
Barba Ganios преди 4 години
До Наблюдателdo 30 ..smot lio , Erdogan e pozvanil !!! Iavno e iskal smislen razgovor .
30
5
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 4 години
До Анонименdo 13....ha ha ." Az sam prost ! Vie ste prosti ! Zatova se razbirame ! " Kolko e viarno !!!
29
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател до 32 преди 4 години
Евро-анадолско сътрудничество.
28
8
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Учудвам се, че Ердоган въобще е вдигнал.
27
3
 
10
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
До Анонимен до Шойгу........Е за какво са му езици ??2 при успешен ИМПИЙЧМЪНТ .....Гешев МОМЕНТАЛНО го обвинява във ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА .....и в ЦСЗ !
26
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен до Шойгу преди 4 години
Я разкажи оня дебелия бунак Борисов как разговаря с Тайпи, че той по често го посещава ? За разлика от *** Борисов Радев владее няколко езика глухонемия *** само премигва и гледа като пукал.
25
22
 
3
 
! Отговори
Лизи преди 4 години
Вие луди ли сте, добре че беше Радев, работи денонощно за да избави България от короната. Не ви е срам, гледайте си там измислените брифинги. Само Радев и БСП са адекватни
24
4
 
11
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
До Шойгу....Неееее...разговора е друг - .....Р.Р. - Ефенди....може ли през Турция да бягам в Раша .......че този ГЕШЕВ е наточил секирата ...иска ми главата ....заради ГРИПЕНИ-те без въоръжение.....ХУБАВА КОМИСИОННА ...Деса щеше да си пазарува на воля .....а сега ми готвят ИМПИЙЧМЪНТ .
23
2
 
11
 
! Отговори
akud преди 4 години
аве кашкавал, единствено доказа , че си *** на два маткъра и да не забравиш да си купиш лУкум, прах за пране, кадаиф и някоя друга дреболийка , НО от одрин
22
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ВСЕ КЪМ ТУРЦИЯ ГИ ВЛЕЧЕ. АМИ ДА СИ ГИ ПРИБИРА ЕРДОГАН. БОЙКО ЗА ВАЛИЯ НА ИСКЕНДЕРУН, РАДЕВ ВАЛИЯ НА ВАН. ЕКСТРА СА.
21
7
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
само мога да се смея на тези новини
20
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган и Радев верни във борбата, скоро ще наложат нов ред на земята.
19
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е бойко ефенди, а Хасфалт ефенди,
18
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платените герберастки *** винаги лесно се познават. Не че този президент върши някаква работа, де... абе зле е и само по-зле ще става с тия калинки начело
17
23
 
13
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
Най-успешният ни президент досега,втория мандат бетон отвсякъде!
16
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румен Радев е вмирисан политически труп
15
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ефенди ревнува бачо му Ердоган.
14
9
 
24
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Запознати споделиха разговора:Р.Е - Кой е?Р.Р - Аз съм Р.РадевР.Е - Кажи бе бунак?Р.Р - Аз такова, обаждам се да питам при Вас има ли корона вирус?Р.Е - Е има?Р.Р - Да бе и аз гледам по телевизията, че имаР.Е - Друго има ли, нещо трябва ли Ви - маски..?Р.Р - А не, всичко си имаме, чао

Спонсорирани публикации