Как ресторант ще доставя "невидима вечеря" на незрящи?

Кампанията ще обхване най-вече възрастни хора
3

През ноември 2018 г. в "Новините ON AIR" ви разказахме за първия ресторант на тъмно на Балканите, в който персоналът се състои от изцяло незрящи хора. Всеки, който реши да го посети, вечеря в абсолютен мрак.

Заради ситуацията с Ковид-19, ресторантът е от хилядите, затворил врати и преформатирал бизнеса си в доставки. И все пак е един от малкото, които стартират кампания, точно толкова нестандартна, колкото е и изначалната концепция на заведението. Каузата се нарича "Невидима вечеря", предаде Bulgaria ON AIR.

"Идеята е да организираме доставка на топла вечеря супа, основно и десерт за 30 незрящи възрастни хора до домовете, за да можем да избегнем да излизат, да пазаруват. За нас те са най-рисковата група", посочи собственикът на ресторанта Пламен Веселинов.

Кампанията започва в началото на следващата седмица и ще обхване най-вече възрастни хора.
Един от доброволците е Емил Николов от Университетски аварийно-спасителен отряд. Екипът ни го последва до един от адресите в столичния квартал "Младост 1", изненадвайки 70-годишната Христина Иванова.

От екипа на ресторанта казват, че в момента могат да раздадат безплатен обяд в рамките на седмица, но ако получат подкрепа от страна на бизнеса, то каузата може да продължи до края на извънредното положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари