Ще има ли бум на престъпленията от глад?

Безработицата и отчаянието създават реална опасност
12 апр 2020 13:45, Александър Попов
169
Ще има ли бум на престъпленията от глад?
Снимка: БГНЕС

Увеличаващата се с всеки ден безработица и отчаянието на хората създават реална опасност от неконтролируемо увеличение на битовата престъпност, смята Калина Милославова, председател на Адвокатска колегия във Варна.

"Обществото вече е уморено и обезверено от непрестанното коментиране на ситуацията около разпространението на COVID-19. Скоро ще вземе връх недоволството от ограничителните мерки, липсата на работа, задлъжнялостта и фалитите. Очакваме бум на престъпленията, провокирани от глад", посочи Милославова пред "Труд".

Според нея извънредното положение е довело до срив в икономическата, социалната, образователната, културна и всяка сфера на живота ни.

По думите й, ограниченията скоро ще доведат и до масово преустановяване на адвокатска дейност. За разлика от съдиите, прокурорите, разследващите и държавните служители на бюджетна издръжка, защитниците не получават сигурни възнаграждения.

Тя заяви, че адвокатите са зависими от клиентите си, които обаче са изпаднали са в неплатежоспособност или са останали безработни.

"Наред с това са налице редица задължения за плащане на наеми на кантори, осигуровки, данъци и др. Социалната изолация, неразглеждането на около 90% от делата в съдилищата, ограничаването на работата на частните съдебни изпълнители и нотариуси допълнително блокират адвокатската дейност", допълни Калина Милославова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До - Е то и не вярвахтеВярваме. Единици взимат. То и лекари има, които взимат по 20К на месец, и адвокати и т.н.Дайте да говорим за средна работна заплата за сектора, а не за някакви крайни състояния с моментна живучест.Подчертавам, че повечето пишещи тук изобщо не са бедни или в затруднено положение, но се забавляват да общуват с надъхани фантазьори, за които доходите на някого се проектират като техни. Лошо няма. Развивайте се, но с капка обективност, способни ли сте и на нещо друго.
98
3
 
9
 
! Отговори
мдааа преди 4 години
мдааа мноо ми хареса....така еще има закрити медии и окаушени собственици за всяване паника и подклаждане на неподчинение
97
13
 
3
 
! Отговори
До 111 преди 4 години
Е то и не вярвахте, че програмисти взимат по 12000 на месец и сега си вярвате, че ще останат без работа и ще им намалят заплатите. Хахаха, вярвайте си.
96
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дидо - Да вземем парите на програмисите! ще има за всички!!!Недей, батка, там кинти вече ще има, ама друг път. Ще разберат милите деца какво е "междуфирмена задлъжнялост". Нали произвеждат за някого, за да го продаде на трето лице. Като третото лице прецени, че парите му са добили стойност и ще плати, ама както казах, друг път.
95
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До - Е ти не кодиш защото...Кой го каза. Програмирането, и особено частта на кодирането, е съпътстваща дейност при решаване на глобален проблем. Програмата помага, но проблем не решава. С други думи, тя не може да направи повече от това, което умее да направи написалият я.Твърде често, това можене е твърде минималистично на фона на концептуалните управленски потребности.П.П. Пускай бота да бие минуси! Там сте силни. Винаги, когато всичката пара е в свирката, сте силни. Само така, Бро!
94
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези от адвокатската колегия са най гладни, без значение дали е криза или не..
93
4
 
28
 
! Отговори
шемет преди 4 години
Човек и левордата не може да набере.За зелено не можем се хвана.Блокада ,седим си в термитниците ,ходим на работа с намалени заплати и чакаме короната с намордници. Мълчим и сумтим.
92
11
 
23
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Да вземем парите на програмисите! ще има за всички!!!
91
3
 
12
 
! Отговори
До 99 преди 4 години
Ще видим, то и за други "професии" така се говореше.
90
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЛАДЕН АДВОКАТ .....ТРЯБВА ДА Е МНОГО НЕКАДЪРЕН...ИНАЧЕ ОСТАНАЛИТЕ МОЖЕ ДА ИЗКАРАТ КАРАНТИНАТА ЗА МИНИМУМ 10 ГОДИНИ БЕЗ ДА СЕ ЛИШАВАТ
89
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще има закрити медии и окаушени собственици за всяване паника и подклаждане на неподчинение.
88
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е то проблема не е само с адвокатите, жена ми е счетоводителка води малки фирми, повечето в момента са хлопнали врати, за март и платиха повечето, ама как ще е нататък един господ знае, същото е и с преводачите, повечето свободни професии го закъсват, ама то не само те, в общи линии това което сътвори фатмажкия триумвират с това извънредно положение ще ни струва много скъпо
87
4
 
26
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Като видя адвокат да върши престъпление от глад, а не да си купи поредния апартамент или кола, ще и повярвам на тая
86
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз предлагам като поздрав да се утвърди на Великден Господ работа да ви дава, че много сме го закъсали. Много. Боко ще довете до челен удар , та чак младо и старо ще реве от тая проста охрана и шайката му калинки .
85
4
 
8
 
! Отговори
людоед преди 4 години
Ще има месо за всички
84
6
 
22
 
! Отговори
До 90 преди 4 години
Е ти не кодиш защото се иска математическа мисъл и логика. Не съм завършил някаква измислена хуманитарна специалност. Скоро АI ще направи така, че да няма измислени "специалисти" по право като вас. Просто сте ненужни и ще ви заместим с програма.
83
1
 
4
 
! Отговори
ami преди 4 години
Яд меее едно до мен гледам ядат и пият целогодишно аз със една заплата карам едва намерил работа от година тия вече сигорно са на помощи заради ковид 19 а ми казват дари нее проблем но заради такива като тия това е шарлантиния и затова дано се махне по скоро защото те се и радват.Защо защото казват баща му има пари има ама гие искарал с.честен труд по 12 часа на пътя на 70 години е бъдете здрави господа ние дори без работа да сме се една вие какво ще правите дотогава дарения
82
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гладът е по-силен от тока Ще има много тормозени баби и дядовци от онея ромеи.. за тях статистика няма.
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вие как мислите?
80
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До - Който е учил за програмист...Кодиш, Бро? Ама то за това не се изисква образование, а Теленамквоси академията е средно образование, четвърта квалификационна степен.Програмирането се крепи на желанието на хората да получат нещо виртуално. При недостиг на реални блага, виртуалните ще отидат на заден план.Ама ти бий клавишите...