С 40 се увеличават случаите на коронавирус, има нова засегната област

Общият брой на болните е 735
Обновена: 15 апр 2020 08:35 | 15 апр 2020 08:10, Елка Василева
244
С 40 се увеличават случаите на коронавирус, има нова засегната област
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новите случаи на коронавирус у нас са 40, съобщи председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутайчийски на редовния брифинг.

От тях в болница са настанени 14 души.

Има нова засегната област – Ямбол.

Така общият брой на заболелите от COVID-19 става 735, като активните са 585.

Увеличението е с 5,8 % от вчера.

От новите случаи 29 са в София. Градът се оформя като най-голямото огнище в България - 444 са случаите.

Останалите нови случаи от вчера са в: Кюстендил – 3 /там също има огнище, което се изследва в момента/, Смолян – 2, Сливен - 2 Пловдив, Стара Загора, Хасково и Ямбол – по един.

От новите случаи 3 са деца – на 6, 9 и 15 години. Те са от София и София-област. Не са приети в болница.

Два нови случая има сред медицинския персонал - санитар от ВМА и служител от Александровска болница, като с тях общо случаите са 39.

Излекуваните до момента са 105 или 14,3%. 24 от тях са от последното денонощие.  Излекувани са 5 деца.

Жена на 59 години е починала през последното денонощие в „Пирогов“. Тя е била със съпътстващи заболявания. Така броят на починалите става общо 36, тоест 4,9%.

В болница са 210 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм против София да попадне под карантина въпреки че живея там от рождение. Все пак обаче да не се забравя че може би случаите на заразяване са по малко на 1000 човека да речем от някои областни градове - така че е хубаво да има точна рамка кога това се прави и да важи за всички!!
181
1
 
1
 
! Отговори
до 202 преди 4 години
защото като % положителни проби от общия брой направени тестове София не е на 1во място, а ако го сметнеш и като %на глава от населението съвсем не е на 1во място, затова. Има най-много заразени като брой там, но там са правени в пъти повече тестове отколкото в който и да е друг град. Внимавайте какво си пожелавате, защото много лесно може да се върне софийското жителство...
180
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо не казват колко от болните са хора върнали се от Европа?Защо не казват как са се заразили новите?Така ще има да ни плашат 3 години с тия цифри
179
2
 
2
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Има хора които пишат глупости, всички вируси убиват на хронично болните...... Преди дни, онко заболяване уби човек с корона вирус..... Мир на душата му, но е записан като починал от вируса... Медиите писаха....
178
2
 
1
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Тиквата да си вика от двора..... В провинцията сме българи и тачим празника, уважаваме традициите и ще се съберем. След месец като паднат забраните кое ще е по различно. С тия темпове на разпространение ще имаме 1200 болни.... Официално..... И?
177
2
 
7
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Не знам защо слагате минуси на идеята да се затвори столицата, там са 90% от случаите.... Въпреки лъжите на щаба...
176
3
 
7
 
! Отговори
Ivo преди 4 години
Абе тя София , отдавна се оформи като огнище на зараза. Защо не я карантинират, какво чакат още? Щом Виетнам, който е на крачка от Китай, затвори Ханой и нямат нито един смъртен случай, значи мярката върши работа!
175
2
 
11
 
! Отговори
оби - уан преди 4 години
До Анонимен 197 Медицината се е развила много и хора с диабет ,астма , хипертонии и други хронични заболявания може да си доживеят до дълбока старост Ама тъй като организмът им , имунната система е компрометирана от тези заболявания , стават лесно жертви на коронавируса , а понякога и на грипни усложнения . Ако не се беше разболяла жената от Ковид-19 , щеше да си е жива . Затова като причина за смъртта се посочва - коронавирус
174
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съпътстващи заболяванияНаднормено тегло - имат го над 60% от българите и го има при всички възрастиХипертония - според едни изследвания в България 21,4% от населението над 15 години е с хипертония, според друго изследване са 34%, а според трето изследване са 70,4%.Диабет - 8,8% или половин милион български гражданиИ т.н.
173
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съпътстващите заболявания ги има почти всеки от нас, но това не пречи да водим нормален живот и да си доживяваме до 70, 80, 90, 100 или повече години, но идва коронавируса и хората умират, а разни без грам мозък ни убеждават, че не са починали заради коронавируса, а заради съпътстващите заболявания, дето ги има почти всеки.
172
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези проценти ме убиват. В България сме 6,91 милиона население. При 695 заразени и още 40 нови случая, нарастването било 5,8%, а ако заразените бяха 6 милиона и имаше 60000 нови случая, нарастването щеше да е 1%. Би трябвало да се гледат само броя на новите случаи и проценти само за тях. Примерно вчера 20, днес 40 нови случая - увеличение 100% или средно за предишнащите седем или сестри дни по 10 случая, а днес 40, увеличение 300%.
171
7
 
7
 
! Отговори
... преди 4 години
До До 192. ...Нали? Щот тука като пукнаха двама в болницата и дойдоха да снимат репортаж за БТВ, единия от сърце а другия от тумор в мозъка и репортерите като попитаха докторите от какво са починали и доктора директно махна с ръка и каза "А бе пиши короната и това е." Това с очите си го видях и с ушите си го чух.Да ви сeра и пикaм на вируса и на теб фостенцата.
170
7
 
6
 
! Отговори
До 192. ... преди 4 години
От вирусът са починали тези със съпътстващи болести. Без вируса щяха да си живеят още "сто" години въпреки съпътстващите заболявания. Простичко е, даже много.
169
7
 
16
 
! Отговори
... преди 4 години
Ей ся по новините казаха че имало видиш ли нова жертва на короната. Жена, на 59 години, която имала много съпътстващи заболявания. А бе ей. ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕеееййййййййййййй, що прайте паника сред населението бре? Тя имала един куп болести и как точно от вируса почина? Стига вече де,спрете се че ни медии ще останат, ни правителства ни нищо. КПП-та няма да спрат народа,да знаете. С колите ще газим - НАРЕД и ще минем. Стига вече,хората не издържат. Оная с 1000 болести,баш от вируса пукна. Аре бе....
168
13
 
10
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Как няма да имаме ново огнище на вирус - Кюстендил ? Ами там заразата е занесена от Мая Манолова - това е може би нулевия заразен в България ! Тази мисирка носи много вируси в себе си ! Същото е и с селянката от с. Крушовица. Всияко зло споходило България идва само и само от комунисти ! Затова трябва да се изолират ! Ако може в Сибир , за което те постоянно мечтаят.
167
15
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Президент на Република България е... - той е... - неговото име е... - ген. Мутафчийскииииииии...
166
20
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Мерките отдавна трябваше да се затегнат в много направления... - защото след Великден ни очаква взрив... - но заради гоvеда, като Сидеров, Копейкин и Радка чорапка ще ядем yя...
165
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пика ще настъпи когато решат и когато кажат !! От първа ръка ви казвам че всеки втори който се тества е с антитела...вируса сме го изкарали, тези които в момента го изкарват са последните . Затова не вадят тестовете, защото ще покажат истината. Ако извадят тестове със сигурно ще манипулират резултатите. Както при изборите....
164
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
огнище - колко страховита дума ...какво огнище ве ? трима човека болни оформяло се огнище . Статията с новите болни все повече изглежда като автоматично генерирана такава от специален софтуер
163
4
 
7
 
! Отговори
До 184 преди 4 години
Не на мен,бе.Така казват манипулаторите от екрана.