12 банки дават кредити без лихва заради кризата

Хората в неплатен отпуск могат да вземат три пъти по 1500 лева
Обновена: 16 апр 2020 16:35 | 16 апр 2020 16:35, Камелия Цветанова
20
12 банки дават кредити без лихва заради кризата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

12 банки са заявили желание за участие в гаранционната програма на Българската банка за развитие за предоставяне на безлихвени кредити на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19, съобщиха от държавната банка.

Още по темата
Хора в неплатен отпуск и самоосигуряващи се лица могат да вземат до три пъти по 1500 лв. заем без лихва, такси, комисиони и неустойки.

Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период.

Банките, през които ще се отпускат парите, са ЦКБ, Алианц банк България, Банка ДСК, Инвестбанк, Интернешънъл Асет банк, ОББ, Общинска банка, ПИБ, Райфайзенкбанк, Търговска банка Д, Уникредит Булбанк и Пощенска банка.

От ББР допълват, че се работи усилено, включително в празничните дни по сключване на финансовите споразумения, както и за създаването на необходимата организация в клоновите мрежи на банките.

Очакванията са съгласувателната процедура да бъде максимално съкратена, така че финансовият ресурс да достигне до хората в първите дни след Великденските празници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Свещенните крави на политиците,ограбвате Народа ни от десетилетия,живеете в палати натъпкани с.."ценности",самотни,алчни..децата ви "дървета без корен" из чужбините...роби,компенсирате с пари..това,че не сте ги обичли и подкрепяли,че сте ги превърнали в нещо което не са..убивате децата си..та нас ли ще спасявате..безбожници,ковчезите нямат чекмеджета,Бог да пази България..НИЕ НЕ СМЕ ПРОСЯЦИ,КЪДЕ СА НИ ПАРИТЕ ЗА ЧЕРНИ ДНИ КОИТО ПЛАЩАМЕ ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И 2 лв да имам, кредит няма да изтегля. Че после и без *** ще остана. Кредит съм теглил само за обзавеждане вкъщи. Нито за имот, нито за кола, камо ли за екскурзия или подобна глупост. Имам си красива жена. Операции не й трябват. Който иска, да си заравя главата в торбата
13
1
 
13
 
! Отговори
аз съм идиот преди 4 години
теглим 10 млд, които ще си ги платим с мизерия, но няма ги видим и лев от тях. Заеми за 100 000 човека. А другите какво?
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как безлихвен кредит с до 24 м гратисен период?След 24 месец какво става?
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че ги назовахте да си изтегля депозита,щото тия безработни ако не си върнат кредита банката може да фалира и кво пра'им тогава?
10
2
 
17
 
! Отговори
Mhm преди 4 години
Пак лъжете хората с безплатни обяди. Като разсрочването по кредитите, което като отидоха в банката стана ясно, че не е безплатно. Предстои голяма криза и вместо да информирате хората как да се опазят, вие продъжаватв да ги зарибявате с безплатни кредити.
9
2
 
17
 
! Отговори
Абе може преди 4 години
2021-ва годинаОт Щаба!Няма болни и умрели,последния зомбиран е умрял у тях от глад преди месец!Започваме да даваме данни за у м р е л и т е от глад!Надяваме се да са стотици пъти повече!Щот не взимат заеми за да им вземем къщите!Интересно звучи заеми на хора без доходи!Нещо като колективизация и ще построят куманизъма чекистите!Свински грип,птичи грип,избиха животните по селата и заеми ....
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но нали депутатите се отказаха от заплатите си, парите им отиват в Министерство на здравеопазването за тестове по махалите. Цар Тиква знае как да омае електората си. А останалата част на народа - кучета го яли, да тегли кредити докато не фалира. **** депутатски кратуни.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дават...въшки.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи ден тегля пари от банкомат оп реклама искате ли да дарите за борба с корона вируса натиснаха не нямат право да правят реклами при теглене това не е ли забранено или викат дано някой се обърка да натисне да
5
0
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АЗ ПРОЧЕТОХ ТУК , ЧЕ СА УВОЛНИЛИ ХИЛЯДИ ДУШИ В ЕДНО ПРЕДПРИЯТИЕ! ТАКА КАТО Я ЧЕТА СТАТИЯТА ИЗЛИЗА, ЧЕ ЗА ТЯХ НЯМА ДА ИМА БЕЗЛИХВЕН ЗАЕМ!
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да вземат, ще има на кого да чупят краката и ръцете.Пък може и пищовче да извадят.
3
4
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
един приятел в Щатите казва, че сега взема повече пари обезщетение, отколкота заплата като работил :-)
2
1
 
17
 
! Отговори
нищо преди 4 години
Няма да даде! Направено е да не могат да се вземат от много голяма част от хората!
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в други държави пострадалите от кризата се финансират от държавата. Не се отпускат само кредити от банки безлихва.