Нинова поиска закон за българските стоки във веригите

Според нея постановлението на МС няма да работи
16 апр 2020 11:08,
48
Нинова поиска закон за българските стоки във веригите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Сегашното постановление за предлагане на местни стоки и продукти в търговските вериги няма да работи, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Ние предлагахме положението за българските стоки да бъде въведено със закон и конкретни мерки. Съмнявам се това постановление да сработи, то няма да даде резултат", Нинова пред „Нова тв“ по отношението на постановлението на Министерството на земеделието за предлагане на българско производство в големите вериги магазини у нас.

Според нея е нужно въвеждане на законодателство по въпроса, а не просто постановление на МС.

Още по темата

"Смятам, че този въпрос трябва да бъде трайно уреден, а не в рамките на кризата. Българските земеделци получават по-малко финансиране от европейските. Това трябва да се предоговори Българското земеделие има диспропорция - много голяма част зърнени култури се финансират за износ, а много малка част от финансирането отива за плодове, зеленчуци и месо. Държавната политика трябва да се насочи към тяхното финансиране", смята тя.

Тя посочи, че няма процентни изражения за площ, нито освобождаване от такси.

Лидерът на БСП призова да се види как държавите в Европа започват да облекчават мерките и да се мисли в посока прилагане на същите действия и в България.

„Имаме критики към това, че се създаде един административен хаос. Едно непостоянство, което създава напрежение в хората. Допълнително се създава напрежение поради административен хаос и напрежение", каза Нинова.

Според нея неразумните предложения трябва да се критикуват. Нинова заяви, че няма чуваемост, а от управляващата партия върви по принципен път, който следва от години и гласи, че "щом е предложено от опозицията, то е лошо".

"Ние предложихме за семействата, останали без работа, минимална заплата. Отхвърлиха го с много груб спор. Сега се приеха 375 лв. за тези семейства, което е твърде недостатъчно. Но щом е предложено от ГЕРБ, то се приема", заяви лидерът на БСП.

Нинова обясни, че поведението на БСП не е на обидени хора, а на такива, които държат на институциите. Според нея извънредното положение не може да бъде безконтролно. Тя разкри, че много хора я търсят, за да я попита с какво им помагат част от мерките.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво ще се продава в техномаркет сега?
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да обяват кои са българските производители и да купуваме тези марки
23
2
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Foruma КАКВИ туристи по Гръцката граница всички за прага на мизерията с пенсия от 300лв,заплата има 610лв тя не стига,цените са жестоки,здравеопазване няма КРАЖБА.Няма износ на бг.стоки защото няма икономика.София не е критерий за България.Разходете се по малките градове хора няма,обезлюдени села.ГЕРБ излъга че има пари,неможе да покрие кризата нямали пари краде се яко заплатите на депутати.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожо Нинова, пазарувала ли сте някога?Българските стоки са по-скъпи и не толкова качетвени.Как ще ни задължите да ги купуваме?Или единственото което знаете е да изгоните веригите, където има всякаква стока и купувачът може да избира.Ще ни връщате във времето преди 89та ли??Направете го и никой няма да гласува за вас.
21
3
 
5
 
! Отговори
4epa преди 4 години
А НАЦИОНАЛИЗАЦИА КОГА ?????? А СЕГА НЕ ИСКАТЕ ЗАЩОТО ВСИ4КО Е ВЪВ ВАШИТЕ Р ЪЦЕ ОТКРАДНАТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!!!!!!!!!!! А ТКЗС -ТА ЩЕ ПРАВИТЕ ЛИ ??????????
20
8
 
3
 
! Отговори
Партньорите преди 4 години
на ТИКВОНТИЙ така са си опекли работата, че например за ПАРИЖ зеленчука трябва да е на не повече от 200км. Тука , дето бяха такива сладки родни домати ядем всякакви ГМО извращения само не и наши родни домати. Но като разрешаваш на Партньорите да ти огребват джоба до дъно, а контрбандата е по-сладка от земеделието как ще се отчита баба ПЕНА на ТИКВАТА. А митницата е друга работа... Там всичко е стройно и под контрол още от ПРЕВРАТА на другаря КОСТОФ и аферата САПИО
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарката е решила да изгони веригите.Иска да купуваме скъпите *** на бай ти ***-я
18
6
 
2
 
! Отговори
OT КУХА ТИКВА АКЪЛ преди 4 години
КОЙ ще вземе. Казваха МУ Да се свети Името МУУУ, че само с лозунги както едно време партийните секретари агитираха ДРУГАРИ ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ. Но КОЙ. Естествено другите. ОН какво лично е дал. Само знае ЗАЕМИ да взема. Така и с законите УЖ за земеделците. Че как ще накараш БИЛА или КАФЛАНД само с Моля ви се ДРУГАРИ ГЕРМАНЦИ и АВСТРИЙЦИ. Те само ще преместят сиренето ЗОРОВ и МАДЖАРОВ и хоп изпълнили зкона. Няма обаче в закона щанда колко да голям. И само ако желаят.
17
4
 
7
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
Тази госпожа най-сетне стана обеззаразена за гледане, че без маска е твърде нелицеприятна. Това е един от малкото положителни ефекти на пандемията.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РусофилПрезиденто ли ти каза, че е катастрофа от години? Сега се строят магистрали, дето трябваше да бъдат построени за Олимпиадата в Гърция. Рекорден износ на ПРОМИШЛЕНА продукция за Зап.Европа. Получаваме си парите от еврофондовете. Повече от добър кредитен рейтинг. Изпълнени условия за "чакалнята". Нищо, че другарите твърдят друго. Опашки по границата с Гърция и пълни курорти по празниците. Няма къде да паркираш от коли. Пълни колички на излизане от строителни и за техника хипермаркети!
15
4
 
5
 
! Отговори
Пенко преди 4 години
До АНякои вече вземат по 5000лева, че и повече, за други електричеството е без пари, а младите по бригади ходят от много време. Колкото и да не ти се иска, още си в социализма.
14
15
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Писателите в Форума какво пишете против Нинова,докъде стигна ГЕРБ всяка дума е лъжа и имоти в Барселона,държавата е в тотална катастрофа от години.Последните години управлява ГЕРБ.Станишев,Плевналиев,Пеевски,Доган,Паси хора за затвора,но няма кой?
13
1
 
20
 
! Отговори
А преди 4 години
Давай още другарко Нинова. Искаме по 5000лева на човек. Безплатно образование и здравеопазване. Без пари ток, вода и парно. И хляба по 26 стотинки. И всички на бригада.
12
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарката лесно раздава пари, които не са нейни. Ако я питат нея, ще има по хилядарка за всички. Нали после няма тя да връща заемите, нейната партийка ще е фалирала благодарение на нея до следващите избори.
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сутринта я гледам по НОВА. Като развален грамофон. Техните предложения не били чувани от ГЕРБ. Първо, коалицията е избрана да управлява и тя носи отговорност. Ако имаме неблагоразумието да качим Нинова, догава да ги прилага. Когато тя ще носи отговорност. Техния президент им наложи вето на тяхно преложение "чуто"от властта. За какво да говорим колко са популистки, кухи, неадекватни и неприложими добре звучащите са им предложения. Партията и телевизията и фалира, тя държавата ще оправя??!! Е, не!
10
2
 
26
 
! Отговори
Въпрос към Нинова преди 4 години
Къде са парите от Техноимпекс ?
9
1
 
21
 
! Отговори
?!? преди 4 години
Да напиши закон и да го прокара на обществено обсъждане. Та да видите какво ще ви чуят ушите.
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв закон за българската стока какви 5 лева? България е в ЕС съюза което означава че приемането на такъв закон ще доведе до поредната глоба към държавата. Пак ще плаща българина!
7
4
 
25
 
! Отговори
666 преди 4 години
Тия все искат,без да дават нещо,дори някаква идея,а върнаха ли потрошените и откраднати 23млн.народни пари.
6
3
 
29
 
! Отговори
Дnес.бг преди 4 години
Сетила са Мара