884 са случаите на COVID-19 у нас, над 26 000 теста са направени

Още един мъж е починал вчера в "Пирогов"
19 апр 2020 08:11,
497
884 са случаите на COVID-19 у нас, над 26 000 теста са направени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Нови 19 потвърдени случаи има от вчерашния ден, от които 8 души са настанени в болница, стана ясно от думите на ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг за коронавируса у нас. Той си пожела днешния ден, който е особено важен за всички християни, да донесе надежда и за лекарите, които се борят с коронавируса.

Общо 884 случаите, увеличението е с 2,4% от вчера. 246 са в болница, 35 са в интензивни отделения.

Още по темата

Общо 26 417 теста са били направени в страната до вчера. Чакат се и резултатите от още няколко лаборатории.

Ген. Мутафчийски заяви, че информацията за направените тестове няма да се дава дневно, а на няколко дни ще се опреснява информацията.

Само за вчерашния ден са взети 500 теста за COVID-19.

В София са установени 11 случая, като от тях 8 са на лечение у дома. Другите случаи са от Сливен. Сред медицинския персонал няма нови болни.

Излекувани са общо 161 човека досега,  като от тях 8 са дали отрицателни тестове вчера. .

Има един починал пациент - на 60 г. в Пирогов с тежки съпътстващи заболявания още от тийнейджърска възраст.

Средната възраст на починалите е 64.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До (-_-)Нищо не затихва. Всеки излекуван може да се зарази отново... и пак да заразява други хора. Чети повече, преди да опонираш...
325
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щели да тестват таксиджиити. Странно е, че никой не се сеща да тества пепсонала на супермаркетите.
324
4
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Без име:Това е абсолютно невярно. Ти си жертва на масовата истерия :( митове и легенди е това, че тоя вирус повтаря. Освен това няма как всички едновременно да го преболедуват. Това става на вълни. В момента, в който по-голямата част от хората го преболедуват разпространението на заболяването започва да затихва.В противен случай ще се крием по къщите докато се върнем накрая в пещерите!
323
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ся на входа на София да чакат хладилните камиони и чувалите да са под ръка, за всеки случай :)
322
1
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Това лекуване "по телефона",ще вкара много болни в гроба.Тяхната бройка никак даже,от Щаба няма да ни кажат.
321
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е в Бокова България
320
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До (-_-)Зависи, айде аз съм здрав и дори съм преживявал 41 градуса температура, тоест на границата на смърта.Само че има хора с вродени генетични заболявания и при тях е опасно.Друг е въпроса че на мен Ковида ми прилича на медийна сензация.На много мои приятели им умряха родителите от обикновен грип, придружен с бронхопневмония.Да не говорим за загиналите мои набори по пътя.
319
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се връщат БСП и ДПС на власт,стига с тези театри и избиване на населението,само за да стискате кокала до посиняване и не го пуснете,а от това да страда цялата страна!
318
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам страхотна идея за Бoko тиквата, вместо да затваря болниците и училищата в малките градове, да затвори полицейските участъци, а гражданите да се въоръжени. Без бездоmнитe непрофесионални kyчетa от МВР ще спестим пари за болници и училища, със сигурност БЕЗ МВР можем да живеем!!
317
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, че даже в Северна Македония са направени два пъто повече тестове, какво ще каже другаря генерал? Не може дасеправят такива колосални изводи на основание абсолютно невярна статистика!
316
8
 
9
 
! Отговори
без име преди 4 години
До (-_-)Какъв общ имунитет. Хората го боледуват по два пъти вече, тоест няма траен имунитет. Не го бъркайте с обикновен грип. Това е вирус, който прилича на грип толкова колкото *** си прилича със слона. Човекът, който е открил ХИВ, казва че ХИВ и Коронавирус си приличат много по начина, по който въздействат на човешките клетки.А ако всички рязко се разболеем от него, това означава, че на 7 милиона души, ще умрат 350'000 човека. Трябва да се гледа на него като на чумата, не грип.
315
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До (-_-)Ти още не си разбрал, че няма гарантиран имунитет...Няма смисъл повече да ти обръщам внимание.
314
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 1 час носене на маска абсолютно нищо не може да се случи. --------- Освен ако не си с астма, хобб, алергии и прочие прелести.
313
8
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Значи колкото повече ограничаваш, толкова повече се отлага общия имунитет, без който това заболяване ще продължава да циркулира. Това не е някаква страшна зараза, ами някакво си вирусче, което има по-ниска смъртност от свинския грип - това е факт. Като изключим хората с множество хронични заболявания, които сигурно и настинка ще ги умори.. Какво става?С тия ограничителни мерки практически се помага на вируса да не бъде преборен.. Ми тези, които са рискови - да се изолират те!
312
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОбективенНякакъв проблем ли имаш лично ти,че ни занимаваш с политически анализи и теории без никаква полза?
311
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Управляват ни *** оти!!! Власт в ръцете на *** ота и по-опасна отколкото всякакъв вирус!
310
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хем няма дисциплина хем няма много заразени.А сега де?!Седят и се чудят какво да правят!
309
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тестовете са много повече ще се напълнят болниците, след коетоще затегнат естествено още повече и мерките.... И пак ще се проточи всичко, защото вече ще има и много заразени лекари с целите си екипи, което пък ще рефлектира върху лечението на хората в болницата, и то ще отнема повече време .Същевременно хора с реални усложнения няма да може да се приемат в болниците.
308
4
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
От действията на правителството си личи некадърност и страх. Некадърността я виждаме още от началото през 2009, когато се установи режима на ГЕРБ. Страхът накара правителството да създаде този измислен щаб, за да може да прехвърли отговорността за епидемията на щаба и неуспеха да е заради щаба, а не заради некадърността на правителството. Ако случайно се справим с епидемията, правителството ще си присвои заслугата за това.
307
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 335Ние сме си наказани че сме родени българи, вечно ни обвиняват за това че сме населили тези земи преди 13 века.Българина бил про ст бил бай ***, ама никой не говори за това че сме нямали нито една загубена битка на фронта след Освобождението.Важното е да ни се натяква че сме прозди и не ставаме за нищо, те така....