5G технологиите не са заплаха за човешкото здраве

България налага строги мерки за защита от нейонизиращи лъчения
20 апр 2020 11:47,
148
5G технологиите не са заплаха за човешкото здраве
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България е от държавите, която е с много по-рестриктивни мерки от наложените от Международния комитет за защита от нейонизиращи лъчения", каза доц. Даниела Илиева от Фондация "Право и Интернет" по Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Екипът на Фондацията работи от 20 години в сферата на телекомуникацията. Илиева обясни, че този комитет дава препоръчителни лимити, а България има още по-ограничаващи. България е от държавите, които се грижат за евентуални неприятни ефекти върху човешкото здраве.

"Експертите ни казват, че няма заплаха за човешкото здраве, защото радиочестотният спектър, в който ще се използват 5G технологиите, няма да бъде по-различен от този, който се използва и за досега съществуващите технологии". Според нея основната полза, която 5G ще осигури, е по-значимият пренос на данни. "Сега всички виждаме проблемите от претоварването на мрежите", уточни Илиева.

"5G е мрежа не се различава по нищо от сега съществуващите мрежи. Тя е едно надграждане и не е заплаха за човешкото здраве", категорична е доц. Даниела Илиева.

Целия разговор вижте по Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фондация " Криво и Интернет" То сте финансово заинтересовани. Разсипахме си и държавата за пари
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо да ме облъчвате с нищо повече ур0ди!
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да да стом вкъщи да пеем и да пляскаме от балконите докато нагласят мрежата и сателитите. После да ни хакнат по една ваксина и чипа за наше добро сме готови.Естествено в БГ като страна от третия святпилотен тест.
50
2
 
14
 
! Отговори
Тая доцентка преди 4 години
Тая доцентка е ясно как си е взела дипломата с устен изпит. Толкова са и и познанията относно 5G точката, Аааа така де 5G мрежата.
49
0
 
3
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Само от излъчването дето го има госпожицата може да се разбере, че не е вредно 😎
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКовид-19 официално не се предизвиква от бактерия, а от вирус. Май ти се смесват понятията. Човекът ти написа, че като се въведе нова електромагнитна честота, с която хората все още не са свикнали това води до срив в имунната система на някои хора, а останалите се адаптират и оцеляват. За миналото можем само да гадаем. А по-надолу някой написа, че било толкова вредно колкото рутер под възглавница. Ами сори, но как може разумен човек да мисли, че рутер под възглавницата е безопасно?
47
3
 
15
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Имам Въпрос към Доцент Илиева , Доцент по Телефони , Кои са Експертите казали че *няма страшно* от 5г ?Защо Целия Свят спря Тази Мрежа ?Защо Настоявате да работи в България ?Защо не я спрете докато Общественото Мнение не се Пречупи ?Много мразя някакви с Купени Дипломи за Доценти и Инженери и Лекари казват Няма Проблем .
46
2
 
12
 
! Отговори
Ха де преди 4 години
Щом някоя си Даниела го казва, вярваме, че е така. Всичко е за наше добро измислено...
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бъдете глупави! Рентгенът няма общо с 5G, но вредата я има и от двете! 5-тото поколение мобилни мрежи или т.нар. милиметрови вълни отслабват имунитета, пречат на усвояването на кислород в кръвта, причиняват високо кръвно, различни видове рак и пречат на важни биоелектрически процеси в клетките и тъкъните. Това са факти, които няма да ви ги кажат по телевизията или радиото! 5G клетките се разполагат много по-близо до хората!
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдавана е доказано че всички радиовълни са вредни. Сегашните мобилни технологии също са вредни. 1G, 2G, 3G, 4G....всичко това е бавен и тих и невидим убиец! Като излязоха първите мобилни телефони в книжките им имаше една камара обяснения и предупреждения за вредите. Ама кой да чете.....Обаче сега при 5G нещата вече отиват на съвсем друго ниво. Тук вече говорим за високочестотна микровълнова радиация, и по голяма гъстота на предавателите заради по малкият обсег на милиметровите вълни.
43
3
 
8
 
! Отговори
...цццц преди 4 години
Дамата трябва да си скъса дипломата. Къде ги намирате такива, или отново платените медии се опитват да ни заблуждават. Очевидно 5G дамата не е запозната с основни неща...Радиоспектъра определен за технологията е коренно различен и радиовълните влияят на здравето на човека. Всичко е платена реклама. Някой ден ще дойде технологията, но няма да се ползва за тези цели...за интернет. И сегашният интернет ни е достатъчен, но изграждането на повече по гъстота клетки за 5G има друга цел. Крият се неща..
42
2
 
0
 
! Отговори
До Алтерниращ веган преди 4 години
Ти да не си Даниела Илиева ? Излагаш се вече - спри се :) Има няколко коментара - доста идентични един на друг. Не са много интелигентни точно тия коментари, които са дилно диференцирани от адекватно мислещите Българи.
41
5
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
В Китай и Германия спряха излъчването на 5 G , В България се тества в Момента само в София .Който има Глава на Рамете да Мисли .
40
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 46А твоя извод на кого? Общия бачкатор?
39
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
Браво на българските закони, които са по-строги от тези на човекомразешките развити демокрации!
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това извод на мис тигрова ли е?
37
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родните коментиращи както винаги специалисти по всичко и за всичко имат информация :))))))))))))
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ...Поясът пък на Ван Алън какво общо има :))))))))))))))))))))))))))))
35
3
 
22
 
! Отговори
Snyag преди 4 години
На някои хора не им е проблем - тъй като е в техен интерес - да прокламират технологии, независимо от степента им на опасност. Какво означава например изказването "5g мрежата не се различава по нищо от сега съществуващите мрежи" или пък "Радиочестотния спектър няма да е по-различен от този на сега използваните мрежи". Ако е така, защо са ни нови мрежи ? А то рабира се не е така - това е едно абсурдно твърдение. Неки всеки се убеди в тази плоска лъжа и да прочете за честотния спектър на 5г.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Я се дръж 5 часа за оная работа да видим какво ще стане...