8500 потребители следят коронавируса онлайн у нас

iHELP Bulgaria показва болните и здравите в радиус от 10 километра
20 апр 2020 10:34,
22

Ако се чудите дали около вас има заболял от коронавирус, вече имате възможност да проверите. Безплатно приложение показва данните в радиус до 10 км.
Още по темата

"С нашия екип седнахме да анализираме ситуацията в България. Решихме, че това, което сме градили 6 години, много лесно може да го адаптираме в борбата срещу този вирус. Развихме симптоматика, одобрена от медицински лица и даваме възможността постоянно потребителят да актуализира своето състояние. Във всеки момент може да следим около нас колко хора и с какви симптоми са те", обясни основателят на iHELP Bulgaria Христо Христов пред Bulgaria ON AIR.

Приложението е стартирало преди 5 дни и е напълно безплатно.  До този момент над 8500 са активни потребители в приложението.

"Идеята на iHELP е да покаже не само хората със здравословни проблеми, но и да покаже колко души са здрави. Дадохме възможността всеки обикновен човек да споделя как се чувства и да му дадем яснота какво се случва в неговия квартал, в неговото населено място", посочи Христов в ефира на "България сутрин".

Самият той всеки ден споделя симптоматиката си в приложението. Христов отбеляза, че не се изискват никакви лични данни, дори хората могат да се регистрират с фалшив имейл.

"Идеята е да придобием представа какво се случва в нашето населено място", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Тъпи джаджи преди 4 години
Не се чудим има ли около нас.
17
0
 
4
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
Следиш вируса онлайн??? Колко трябва да си ***, за да вярваш, че следиш?? Просто теб те следят, онлайн и дори офлайн. Докато сте овце, така ще е.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СРС под прикритие.Работа е на Кгб.
15
1
 
6
 
! Отговори
хи хи преди 4 години
Може да се регнеш с измислен мейл, но за сметка на това тел-а си ти е твоя, както и всички данни и трафик през него ... и никой няма да разбере кой си, къде цъкаш, с кой чатиш, с кой говориш...
14
0
 
7
 
! Отговори
Какво са градили? преди 4 години
Не разбрах това шпионска фирма ли е била? Та пригодили веднага софтуера?
13
0
 
8
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
И за чий ми е да знам тези около мен кво го сърби!? Но дори и да ме интересува - информацията ще е непълна и невярна, което я прави нулева.Аз и така си знам, че около мен има заразени, има болни, има и здрави.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не казвате цялата истина? Защо лъжете хората? Познавам човек от екипа ви, който доста ми разказа...
11
0
 
7
 
! Отговори
гост преди 4 години
А няма ли едно такова "приложение", дето да ми забърсва *** сутрин след...?
10
1
 
14
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 4 години
А пръстов отпечатък? ДНК? Нотариалния акт за апартамента? Като се следим, да се следим. Аз тази сутрин се задавих с чая си и кашлях, значи ли ще на всички ще им светна като ковид-19 разпространител и убиец?
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът възмутен от "фалшивия имейл". Шокиран е, че следенето няма да бъде пълноценно. После ревете от тоталитарния режим... Кое ли е по-страшно - 200 ченгесарчета да ви дебнат с Лада пред дома или да ви се следи всяка крачка и всяка пр***дня, всеки контакт и всяка статия, която четете. Робски народ, ЗАВИНАГИ!
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аве, брадат, що приложението ти иска достъп до всички възможни данни на телефона, бе?! Да изпратиш един статус ти трябва само нет и най-много gps локацията. Какви са тия селски тарикатлъци?
7
2
 
4
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Ко,ко,....нищУ,ни Ви разбрах?!НещУ пак искатИ да мЪ лъжитИ май?!
6
3
 
16
 
! Отговори
Грух преди 4 години
8500 пpoмити мозъка и 6 милиона арестувани в къщи.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
750 човека по странно е че.на народа му писна от това та докога ударихме лятна ваканция като учениците 3 месеца ко пък богат примиер
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приложението събира лични данни като: местоположение, получени/изпратени съобщения, контакти от SIM, проведени телефонни разговори, интернет трафик......Не разбрах това приложение за медицински нужди ли е, или за постоянно наблюдение от службите, защото ако беше само за медицински нужди, нямаше да им трябват SIM- контактите и т.н.т.
3
2
 
12
 
! Отговори
Майтап преди 4 години
Прочетох "с фалшив имейл" и се отказах да чета по-нататък. Представих си също как ромбоидите масово свалят приложението и всеки ден съвестно попълват анамнеза.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"дори хората могат да се регистрират с фалшив имейл"А могат ли хората да дават фалшиви данни за здравословнито си състояние. А могат ли да си оставят телефона вкъщи и да си ходят където си искат.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе то хубаво с фалшив мейл, ама нали така ще ви налазят всякакви ***, които ще бълват фалшиви статуси - ей така, да дискредитират статистиката? Каква е стойността на информация, която всеки може да изкривява както си иска?