Фатално завъртане на колата е погубило Милен Цветков

Ускорението е било 13 пъти по-голямо от земното, обяснява експерт
Обновена: 21 апр 2020 20:02 | 21 апр 2020 20:00, Петя Славова
217

Ускорение, 13 пъти по-голямо от земното, най-вероятно е погубило живота на Милен Цветков. Според автотехническия експерт проф. Станимир Карапетков, е нужно да се проследи движението на автомобилите след удара. Той обръща внимание на факта, че след сблъсъка колата на Цветков се е завъртяла фатално.

"Телата се отделят от мястото на седалката и отиват настрани. Като видях този случай, твърде сигурно мога да кажа, че мога да прогнозирам движението на загиналия. Тази ротация също е изиграла лоша роля. При този удар, при който може да има разкъсване на вътрешните органи, е вероятно и черепно-мозъчна травма в дясната колонка", коментира проф. Станимир Карапетков.

Още по темата

След зверския сблъсък колата на Милен Цветков е получила огромно ускорение, което неминуемо се отразява на пътника.

"Представете си от тази скорост 0 да достигне до някаква количествено крайна оценка – 40, 50, 60 км/ч. Това означава, че ускорението, което търпят вътрешните органи, е над 10-15 пъти над земното ускорение. Те се разширяват, сплескват се и много често се пръскат", обясни проф. Карапетков.

И направи сравнение с пилотите на изтребители. "Пилотите на изтребители търпят ускорение от порядъка от 6-5 пъти G, а това е в пъти повече", допълни експертът пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Карапетков е категоричен, че в този случай предпазният колан не помага. Големият въпрос сега е какво ще бъде наказанието на 22-годишния Кристиан Николов. Според бившия шеф на транспортната комисия - Настимир Ананиев, законът позволява младият водач да получи лека присъда.

"Практиката обаче показва, че обикновено при първо престъпление се получава между 2 и 3 години условно. Сега, предвид обществения натиск, може би ще има 5-6 години ефективно", смята той.

Според него автомобилът–убиец се е движил с изключително висока скорост.

"За мен лично се е карало с над 100 километра в час. Според мен около 120-130 километра", коментира Настимир Ананиев.

Единственото нещо, което би утежнило присъдата на 22-годишния Кристиан Николов, е ако се докаже, че наистина е карал под въздействието на наркотици. А днес излязоха и данните от аутопсията на Милен Цветков. От нея става ясно, че смъртта му е настъпила следствие на удара, причинил множество наранявания на вътрешните органи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Добре де, толкова ли е трудно да се проследи движението на Аудито 5-10 минути преди сблъсъка, за да добие целокупната аудитория представа за маниера на шофиране, а също и да се покажат действията на групичката камикадзета след удара, вместо да разчитаме на учителя по география в ролята на очевидец?!
181
1
 
0
 
! Отговори
Ахам преди 4 години
Забележете как хуйналистката която пише статията умело обеснява как ако Милен не беше отишъл да си вземе сакото и ако в този момент не беше гръмнала кометата която сигурно е убила Милен на място невинното момче което за първи път е опитало не един а 4 наркотика едновременно и дори не е било в софия ами блокирано на някое КПП това е нямало да се случи.
180
0
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
Към писаното от 190 нямам какво да добавя. Всички пишещи 40,60,70 и прочее глупости да си мълчат!
179
1
 
4
 
! Отговори
Абе... преди 4 години
Вчера сметнах и написах скоростта на Q7- цата-- 125 км.ч..Но поколението 1990+.....започна безсмислен спорБе деца и малко по големиВ учебниците по физика и математика пише повече неща отколко в книгата Винету на любимият ви вожд и в института за гении в Симеоново!!Хмм въпрос... След като ни управляват завършили Симеоново..Борисов ,Гешев..те дали могат да сметнат скорост и ускорение
178
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фатално то завъртане на колата е погубило Милен така ли, не го е погубило дрогирано пияно *** с Q7. Продажници долни. Толкова сте алчни за пари, че и със смъртта се подигравате. *** бог всичко вижда...
177
3
 
20
 
! Отговори
Розата преди 4 години
Наркоманите-*** и майката-бизнесменка директно в Белене!Докато налагат забрани на българския народ тия ***.оти си разиграват конете,неподвалстни на нито една мярка.ЗАТОВА ДИРЕКТНО В БЕЛЕНЕ! И ОЩЕ НЕЩО-БАЩАТА НА СИМОНА Е ПРОКУРОР.
176
1
 
13
 
! Отговори
Динко преди 4 години
Трябваше и другите дроги да загинат в колата и *** който е карал
175
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОбясняват ти механизма на получаване на несъвместимите с живота травми. Независимо от това, че си с колан. Че еърбега се е отворил. Никой, никой не оправдава! Ей, аман от матреал! Не пий, не се дрогирай, спазвай ограниченията на скоростта, спазвай знаците, спазвай дистанция, не ползвай телефона, поддържай автомобила изправен и т.н. И не си купувай 15годишни бараки, а хващай обществения транспорт. Не гласувай за Нинова и Радев. И прави разлика между демокрация и свободия.
174
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До HeinrichHimmlerКакво показно убийство те гони? Убавеца е помлял такси пред мола и е тръгнал да бяга като ударено диво прасе. С това не го оправдавам! Бяга от ПТП и предизвиква друго! Гешев като зам.прокурор подгони спонсорите на БСП Стайков и сие, и спря изпълнението на договора по оперативната програма. И фирмата на майчето при готова документация не е получила парите!!! Кокпита на Сена при катастрофата бе цял. Но като го изнесоха от болида, под екипировката му се образува локва кръв.
173
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде сега завъръането виновно, а кeлeшът-убиец невинен....Прав беше Бойко за мисирките, какво повече да кажа...
172
0
 
5
 
! Отговори
65 преди 4 години
Чак поръчково идва в повече. Ако са искали ,има много др.начини.
171
6
 
9
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Версията показно убийство за съжаление ще бъде премълчана от к*рвата на властта Гешев! Живеем в ко4ина, това е. С тези мутри на власт и със синковците им свикнали на безнаказаност ще е така! Не очаквайте справедливост за Милен. Справедливостта я готви Господ, той вече прибра Цветков на по-добро място, ще прибере и Бойко Тиквата с крадливата му хунта, но на по-лошо място!
170
1
 
10
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
Фатален е удара от аудито. Завъртането е следствие. Записите на камерите показват, че е целил колата на Милен, не другите коли! Ами ако недай боже бе натръшкал и пешеходците - какви щяха да ги предъвкват!? Ако не разследват и версията за поръчково убийство - за какво им плащаме!?
169
0
 
10
 
! Отговори
65 преди 4 години
От два месеца слушаме и гледаме клипове за новият вирус.Мисля,че картините от Италия задействаха мисленето на 90% от нас.Предлагам клипа с жестокият смъртоносен удар в колата на Милен Цветков да бъде пускан по 100 пъти на ден.Преди ,новини ,вместо реклами.Та някои родители дето купуват книжките и колите на децата си да се замислят. Може техният син да е бъдещ убиец.А пък тия дето продават книжки -направо са за бесилото.
168
5
 
9
 
! Отговори
Чужденец преди 4 години
"Според бившия шеф на транспортната комисия - Настимир Ананиев, законът позволява младият водач да получи лека присъда.Практиката обаче показва, че обикновено при първо престъпление се получава между 2 и 3 години условно."--- 'баси кучкарника е това бyлrapиcтан!!
167
0
 
14
 
! Отговори
ББ преди 4 години
пази боже..само слепите не видяха как щеше да отнесе и пешеходците на пътеката ако не се бяха върнали...имате пари и плащате на журн.ля да промиват мозъци..нищо няма да поправите...закъснели сте..ще го пуснат..ще убие пак..надявам се детето на някои "справедлив "***..поемете греховете си родителите,съдебната ни система е прогнила и ще го отървете,но това няма да ви извини и да ви го върне...вие сте убийците..ама плащайте
166
13
 
3
 
! Отговори
изолиран преди 4 години
Добре, че приисъдите не ги издаваха фрумни и фейсбук писачи, а си има следствие и прокууратура за тая работа. Иначе всички са наясно точно какво се е случило и са готови да колят и бесят. Много работи може да са се случили, включително техническа неизправност или умишлена повреда. Тъжно ми е за Цветков и не понасям надрусани келеменца, но от такава социална "справедливост" също ми се повръща.
165
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ускорение, 13 пъти по-голямо от земното! Земното ускорение е 9,8 м/с2, което означава, че ако едно тяло се ускорява в продължение на една секунда, ще измине 10 метра. Ако колата при катастрофата се е движила секунда след удара, при ускорение 30 пъти по-голямо е трябвало да отлети на 130 м от мястото на удара.
164
3
 
11
 
! Отговори
Gorskio преди 4 години
Иванов, очевидно понятия като скорост, ускорение, маса, тегло и земно притегляне не са ти ясни. Ако ускориш от 0 до 50 км/ч (14м/с) за около 0.1 сек. (мигновено, като на клипа) по сметки ускорението е 140 м/сек. на квадрат (скоростта делена на времето) = 14G. Реално е повече, защото времето за ускорение се приема за улеснение 0.1 сек, на практика става мигновено. Коментирай си социални теми, не се тикай в техническите...
163
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Беззаконието се диктува от премиера,отдавна, но докога?