Още две жертви на коронавируса, случаите вече са 1024

262 души се лекуват от COVID-19 в болница
Обновена: 22 апр 2020 18:16 | 22 апр 2020 17:23, Красимир Ангелов
182
Още две жертви на коронавируса, случаите вече са 1024
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

1024 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб.

През днешния ден са доказани още 9 нови случая, като 3 са в област София, 2 в област Пловдив, 2 в област Кюстендил, 1 в област Пазарджик и 1 в област Перник. Лабораториите продължават да работят.

262 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 37 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Още по темата
При 83 лица-медицински персонал е установен COVID-19.

По отношение на общата картина – към 22 април: 522 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 502 на жени.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 22; Бургас – 41; Варна – 25; Велико Търново – 11; Видин – 27; Враца – 2; Габрово – 4; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 28; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 18; Перник – 9; Плевен – 54; Пловдив – 40; Русе – 7; Силистра – 2; Сливен – 25; Смолян – 33; София – 575; Стара Загора – 32; Хасково – 15; Шумен – 4, Ямбол – 4.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 49. Два са новите смъртни случаи по данни на Националния оперативен щаб.

Днес във ВМА е починала 87-годишна жена, страдала е от остра бъбречна недостатъчност, остра дихателна недостатъчност и артериална хипертония. Пациентката е била поставена на апаратна вентилация.

В областната болница в Смолян е починал мъж на 53 г., който е имал заболяване на дихателната система.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
7
 
! Отговори
ko преди 4 години
първата седмица от "АД"-а мина с трупове с човали на 10 човека и това с безотговорните разхайтени разхождачи по цветница...тц тц тц ... броя на интензивните е 34, а миналата седмица беше по-голям. Какво значение има колко са вирусоносители, като смъртността и хората в тежко състояние не се увеличават на дневна база..нека само тях следим, щото като свършат тестовете и дойде болен в тежко състояние, по подразбиране ли ще го тъпчете с лекарства за коронавирус?
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато гледате гологлавия *** и си стоите вкъщи от страх, че ще умрете, ако излезете навън, властта краде като за последно, защото знае, че единствено извънредното положение я крепи в момента.
55
7
 
6
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
всички *** начело с мангъров на принодително заразяване с короната и някаде на някой остров по дунав да ги тесваме за стаден имунитет
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SILANCEНа колко годинки е "тоя човек" сега?
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Писна миИ аз си мисля, че щом човек не е тръгнал да мре, трябва да бъде свободен да прави каквото си иска. Какво му е от това? Бил вирусоразпространител! И какво от това за него? Той нали вече е заразен! Предимно да ходи на гости на роднини, на децата и внуците си (ако живеят отделно). ЛИБЕТЕ! Давайте и други лозунги, че моите се изчерпаха! Да подкрепим БСП-то!
52
1
 
5
 
! Отговори
Индианско лято преди 4 години
До Бетняма как да стане защото бистрят туристическата стратегия за спасяване на сезона от 15 юни. Шкембе войвода нали дружно ни покани юруш на бг черноморието. И "огнищата" полека лека се местят далече от София че стана напрегнато там.
51
3
 
3
 
! Отговори
SILANCE преди 4 години
До АнонименВече съм на работа, но съм от тези, които го преболедуваха. Два пъти беше въпрос на часове да се отзова в болница, но не се наложи. Колкото до близките ми, внимавай какво пожелаваш, защото подобното привлича подобно...Този човек, чиято възраст считаш за аргумент, че не е прав, е бил стар /по твоите представи/, когато е открил вируса на HIV, т. е. структурата на двата вируса при сравнение му е дала основания за това му твърдение. И то обиколи целия свят. И, естествено, има противници
50
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В русия икономиката им е по мъртва от ленин а епидемията е отърваха ...Медийте им вече обработват рашките че covid19 е нищо а стадния имунитет Умна работа ...само дето в природата и овцете не го правят и гонят крас,,тавата на страна...
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кфо стана бе? Оти са умълчаате? Оти не плювате? Знаете ли кво казва Нашето БКП!? Четете да знаете! Иначе си оставате фрости!
48
2
 
12
 
! Отговори
Писна ми преди 4 години
До (-_-)И аз това питам, ако наистина 260 човека са в болница и то само защото имат положителна проба, а не защото имат симптоми. 40 човека в интензивното болни от какви ли не страшни болести. И починалите от какво ли не само не и от ковид. В някаква софийска болница имаше човек с левкемия и хепатит с три отрицателни теста ама и него изкарали с корона вирус. Не вярвам, писна ми от глупоспти.
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали в петък (24 април) премиерът е обещал да настъпи АД!И пак няма да го докараме до 66 жертви, каквато бе прогнозата на института на Бил Гейтс.Оде един ден до Ад-а!Ще поживеем, ще видим?! А накрая дружно ще извикаме - Защо ручахме жабетата?
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само жандармерията няма да е е достатъчна трябва и Мутафчийски да е стях
45
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Довечера в полунощ да чакаме ли извънредна пресконференция? Дотогава все ще измислят още 1 заразен да го обявят. Айде отивам за пуканки и бира и се връщам, че да не изпусна някоя серия от сериал "ковид"
44
1
 
2
 
! Отговори
СФ преди 4 години
Я, точно 1К.
43
2
 
12
 
! Отговори
Статистик преди 4 години
Добре де, вчера следобед съобщиха за 975 от които 281 в болници. Днес 262, а няма нови оздравели и изписани? Верно че е стъкмистика ама чак математиката за 4 клас да не им излиза, тези 19 човека къде са? На сайта на МЗ са същите данни. Защо говорят за пик и точно сега им излизат сметките като сега увеличиха броя тествани и започнаха и малцинствата? Естествено че като правиш повече тестове, ще изкараш повече бройки. Но всичко трябва да излезе точно за да не се сърдим, че ИП е до 13 май.
42
10
 
5
 
! Отговори
COVID 19 преди 4 години
За сравнение 58 000 в блатная путинландия
41
6
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Най-обикновена сезонна инфекция. Ниска смъртност и рехаво разпространение (поне в България).. Няма място за каквато и да била паника. 45 загиват повечето полу-умрели и без това.. Ми то направо да се копаме! Всеки ден умират хора около 300 човека за бг.. Кое точно му е страшното на тоя нещастен вирус?
40
1
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 4 години
Открих сезона на мастиката! Ще ударя две стограмки,а пък каквото е писано.Наздраве и стига сте се джафкали за партии.Всички са едни и същи маскари!
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SILANCEОу. И язе като тебе съм софиянец! И с 10 кила по-голем софиянец съм от тебе! Освен, ако не си 200 кила! И деда ми е шоп! Кореняк! Тизе отдека си иначе - баба, дедо? Моа па да са аресаме... Нали си янка, че по амбрияже си не падам.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дедо от селоСменяй личния лекар и лекарствата... Все още има шанс да се оправиш...