Адвокат Марковски: Кристиан Николов няма право на съкратено следствие

Нямало как да се докаже, че той е знаел за Милен Цветков в колата пред него
24 апр 2020 10:31, Анисия Иванова
184

22-годишният Кристиан Николов е с обвинение за умишлено причиняване на смърт на пътя. На Великден той блъсна и уби с джипа на своята майка журналиста Милен Цветков. Първоначалното обвинение бе за причиняване на смърт след употреба на упойващи вещества. Може ли прокуратурата да докаже мотив?

"Мотивът, чисто в юридически план, е свързан с обстоятелството, когато съдът се занимава с определяне размера на наказанието - това може да е смекчаващо и отегчаващо вината обстоятелство. Това нещо е свързано с отговорността, която следва да понесе Кристиан. Трябва да се търсят аргументи за умисъла за извършаване на престъплението. Много е тънка разликата между непредпазливостта и евентуален умисъл в извършване на престъпление", обясни адвокат Димитър Марковски в ефира на "България сутрин".

Още по темата

И посочи, че в конкретния случай това поведение зад волана на Кристиан Николов няма логика. Няма как да се докаже, че точно в този момент той е знаел, че зад волана в ударената кола е Милен Цветков, отбеляза адв. Марковски.

"Той е съзнавал, че там, където подава газ, има хора и коли пред него. Ускоряването в тази отсечка, липсата на спирачни следи и този наркотичен коктейл  - всичко това са аргументи в подкрепа на тази промяна на обвинението, което е извършила прокуратурата", разясни юристът пред Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че автотехниците много лесно от видеокамерите в тази отсечка ще изчислят математически каква е била скоростта на движение на автомобила на Кристиан и в кой момент той е ускорил.

"Ако обвинението не успее да докаже умисъла, който твърди, тогава има горни съдебни инстанции, които да преценяват дали това е така, ако съдът оправдае Кристиан Николов. В рамките на това обвинение Кристиан Николов няма право на съкратено съдебно следствие, защото се приема, че тази смърт е причинена умишлено", каза още адв. Димитър Марковски.

Спътниците на Кристиан в джипа - Георги и Симона, са с обвинения за затаяване на истината. Според адв. Марковски показанията на двамата имат значение по делото, но очевидно те не могат да бъдат достоверен източник на доказателствена информация.

"Трябва да се търсят показанията на други свидетели очевидци. Може да получат наказание за затаяването на истината. Един свидетел, ако първоначално е лъжесвидетелствал, до приключване на досъдебното производство може да каже истината и тогава не носи наказателна отговорност. Ако се установи, че майката на Кристиан Николов е предоставила ключовете и колата, при положение, че е знаела, че употребява наркотици, тогава ще носи и тя отговорност", завърши юристът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хюго Бос до 95Не си запознат и плещиш небивалици, а случая за който става дума законите са правени много преди ГЕРБ да дойдат на власт.
85
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛейлаЗдравей, Симонче. Как е друсането, имаш ли пудра по флешовете? Убийците имат две места на тоя свят - в затвора или в земята. На другия свят имат само едно - пъклото. На всичките млади, които убиват и нараняват околните защото "обичат живота и лукса" ви трябва много, много, много бой.
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Примитивни журналисти с примитивни драсканици и *** предтъпници! трий това е истината! Само параграф 315д от немскиая наказателен кодекс, умните хора имат умни присъди.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КратунПрочетох. Много интересно. НО, изглежда че съда в Карлсруе смята, че присъдата е неоснователна и ще я връща (за трети път). Решаващо в случая е било, че съдиите са преценили, че отнемането на газта преди момента на сблъсъка е знак за това, че обвиняемия се е почувствал застрашен, т.е. не му е било все едно дали ще умре, което означава, че единственото нещо което безусловно би потвърдило убийство еднозначно отпада. За втория участник в гонката също - бил без колан ...
82
0
 
26
 
! Отговори
някаква преди 4 години
Лейла, ти да не си Симона? И аз съм млада, но имам и акъл в главата. И най-важното - не смятам чрез собственото си забавление да убивам хора! Да ви имам разбиранията.... Трябва да си понесат последствията всички замесени. Тва, че на вас ви се живее по този начин *** го обяснявай на семейството на Милен.
81
0
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
22-годишният Кристиан Николов е с обвинение за умишлено причиняване на смърт на пътя.-----Точно пък това твърдение като не визирате конкретно М.Цветков е не сложно да се докаже! Спрете да си играете със съдбата на хората живеещи в тази държава! Тук не иде реч за мъст, а за справедливост и предотвратяване на последващ такъв "инцидент", на пътя! Това ако бе инцидент на шофьор на Градския Транспорт щеше без толкова пазарлъци и дори да не е ползвал забранени от з-ни в-ва да го отнесе без шум
80
0
 
10
 
! Отговори
Мм преди 4 години
А онова рижаво *** Данаил Георгиев от Симеоновград,който на Великден погуби 6 човешки живота колко му дадоха-12години,скоро ще е на свобода сред нас и ще може пак да убива! Ето това е българското справедливо правосъдие, оценява човешкият живот на 2 години лишаване от свобода и онзи беше никой,а правете сметка този сега как ще бъде осъден,предвид възможностите му
79
0
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
ВЕЧЕ ЩЕ СЕ ТЪРСИ РЪЗГРЪЩА РАЗНИЩВА И Т.Н. ГРЪМНЕТЕ ГО ТОЗИ УБИЕЦ НАЙ-ПОСЛЕ И ДА СВЪРШИ ВСИЧКО. И НАРОДА ДА СЕ УСПОКОИ. А ДЖИГИТИ И НЕНОРМАЛИТЕТИ КАТО НЕГО ДА ЗНАЯТ ЧЕ ЖИВОТЪТ В ЛУКС НЕ Е ДО УМИРАНЕ. НЕ С ПОЛОВИН МИЛИОН А ДОРИ И С ПОЛОВИН МИЛИАРД НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПЛАТИ ЖИВОТА НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ! ЖАЛКО ЗА ЧОВЕКА! ДА ПОЧИВА В МИР!!!!!
78
0
 
5
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
До Анонимен 89Не мога, трият линковете. Случаят е в Берлин от 2016та, присъдата е от март 2019та.Потърси в нета по: Raser, Kurfurstendamm Todlicher Unfall, Mordurteil
77
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кратунда, ама когато се качил да кара е бил надрусан! демек неадекватен и не може да преценява! въпроса опира до това, кой му е дал жипката! другия, дето драснал, явно е осъзнавал какво прави, щом е хукнал да скрие дрогата!
76
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Тоя не заслужава да им адвокат.На *** не им трябват такива.Факт е ,че е убиец и трябва да лежи максимално дълго.Марковски да каже какво мисли,ако загиналия му беше син например.Българския гнусен манталитет да не спазва законите продължава.
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доживотен затвор без право на замяна на убиеца.Утре ще се ние на мястото на Милен Цветков. Не подминавайте тази трагедия като приредната сензация.Под 7 млн сме.
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КратунДай си източника на информация.
73
0
 
28
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Германски съд осъди на "20 год. за умишлено убийство" един уличен състезател, който уби пешеходка, с мотивите, че предприемайки това състезание, този водач е знаел, че може да убие човек и е приел (се е съгласил) с тази възможност. По същия начин и този наркоман, знаейки, че не е адекватен да шофира и може да убие някого, е счел това за приемливо, на практика съгласявайки се с деянието.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123 - Обратното е невъзможно.При постъпили по време на делото нови факти, които могат да доведат до нови тези, обвинението може да внесе ново искане.Преминаване към по-леко обвинение не е автоматичен процес. Трябва прокуратурата да приеме такова положение. Въпрос на престиж е обвинението да е прецизно квалифицирано, когато се внася в съда, за да не се налага червене в залата поради несъстоятелност на исканията за отсъждане.Не става всички да ги обвиняваме за нещо си, а на ход да видим.
71
1
 
13
 
! Отговори
.!. преди 4 години
Значи така като чета и коментари и адвоката и ми става ясно! Еми Милен Цветков е виновен за това, че чакайки на червен сфетофар някой отзад го блъска със скорост над 120-130км в час, при позволени 80, и то след това зел, че и умрел! Значи тоя 22г НАРКОМАН е напълно невинен и трябва и орден стара планина да получи даже! Ето това чета и от коментари и от адвокати и от друга прочие ***! Еми ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ ВСИЧКО КОЕТО НИ СЕ СЛУЧВА! Ха със здраве, щото акъл явно нема да ни доде!
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - а в Субарото - не.Хайде да погледнем снимките на субарото и да видим дали не са се отворили.Обективност, колеги, нека има обективност над емоцията и жаждата за мъст.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От кога тия където се снимат с телефона в колата станаха фактор в тази държавата :) ?!
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
До родителС цялото ми уважение, но Вие сте ***! Това не е нещо, което може да бъде поправено. Отнел е живот и трябва да си понесе последствията. Силно се надявам да не възпитавате децата си по този начин, че каквото и да стане е поправимо и безнаказано. Защото, ако това е вашият метод, възпитавате поредното безотговорно ***, което живее с чувство за безнаказаност.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тримата в аудито им няма нищо , щото са им се отворили въздушните възглавници ( между 10 и 16 има в такива коли, отпред , отсрани, отгоре ) , а в Субарото - не. При тестовете за безопасност се вижда при какви удари се оцелява. Ще е интересна съдебно - техническата експертиза като излезе какво ще покаже. Много често много дефекти се хващат именно при произшествия.