Eнергия, адреналин... Какво е изпитвал Кристиан Николов след дрогата?

Употребилите наркотици се чувстват сякаш "морето им е до колене"
22 апр 2020 18:35, Красимир Ангелов
194

Само едно хапче амфетамин вдига адреналина многократно. Под въздействието на такъв опиат, според разследващите, е бил и Кристиан Николов във фаталната неделна вечер. Медиците са категорични - амфетамините замъгляват преценката и променят реакциите.

Диpекторът на Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм д-p Владимир Николов разказа за влиянието на наркотика.

Още по темата
"Това са психостимуланти, които ви вдигат всички биогенни мини. Зарежда ви с много енергия, зарежда ви със самочувствие и както се казва, морето ви е до колене", обясни той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според разследващите под въздействието на амфетамин е бил и 22-годишният Кристиан Николов, който с джипа си блъсна и уби журналиста Милен Цветков. Хапчето за смелост, предполага се, момчето е взело на частно парти вечерта преди фаталния инцидент. По неофициална информация купонът е бил в местността "Златните мостове" на Витоша, а поводът - рожден ден.

Експертите посочват, че младите най-често прибягват до психотропните вещества, за да повишат адреналина си.

"Повдигат целия жизнен тонус на организма. И оттам се губи преценка на реалността, оттам идват и заплахите", разказа още доктор Николов.

Хората, употребили наркотични вещества, са лесно разпознаваеми. Не може да се твърди с абсолютна сигурност, но по всяка вероятност спътниците на Кристиан са знаели, че той не е в състояние да шофира.

"Един такъв спокоен човек изведнъж става много весел, много активен, той много знае, той е най-велик...", обясни докторът.

Д-р Николов посочва, че ако Кристиан беше само под въздействието на канабис, последиците от инцидента може би нямаше да са същите.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
3
 
10
 
! Отговори
много образователно преди 3 години
но на мен ми прилича по скоро на терорист от исламска държава де трагнал да избие колко може по улиците, хич не ми прилича на--" човек изведнъж става много весел, много активен, той много знае, той е най-велик...".. абе що ми изглежда по-скоро като реклама за употреба таз "научна" писанка
160
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако наистина е ползвал адренохром, този човек трябва да изпита истинския ад, тук на земята - до края на своя жизнен цикъл. Както и всички останали посягащи към най-гнусното от всичко на този свят.
159
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А СЕГА ОБЯСНЕТЕ ТАЗИ МУЛТИ-ДРОГА ОТ КЪДЕ ИДВА И ЗАЩО НИКОЙ НЕ СПИРА ПРОЦЕСА 30 ГОДИНИ/далеч преди да се роди горкият Кристиан/,ЗАЩОТО МНОГО ХОРА ИЗМРЯХА,ПОСТРАДАХА ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН ОТ УПОТРЕБА НА ДРОГА ИЛИ ОТ УПОТРЕБИЛИ ДРОГА/знаем що убийства,побоища,кражби,изнасилвания,катастрофи и т.н.са ставали/! ЧЕ И В ТОЗИ МОМЕНТ ПОРАДИ ЛОШИ ДОХОДИ И ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СИТУАЦИЯТА МАСОВО В БГ.СЕ ПРОИЗВЕЖДА И ПРОДАВА ДРОГА-ОСНОВЕН ИЗТОЧНИК НА ПАРИ! КЪДЕ Е КОНТРОЛЪТ ВЪРХУ ТОВА БЕЗУМИЕ?!...
158
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едното не е ли приспивателно за хора в климактериум, защо изобщо го е взимал
157
3
 
2
 
! Отговори
az преди 3 години
До xaxsasНе казвам че не трябва да се неглижира факта, но реално не е фактор за ситуацията. Ако има оказващ влияние за мен не повече от 20% . Всичко останало в този инцидент е плод на съвсем други фактори. Иначе аз планината я виждам от 12 години само в обратната и посока - надолу ;) Всеки може да катери, но не всеки може да немери перфектният улей без лавина и да се пусне в него със затаен тъх. Реално това ще коства и моят живот някога ако продължавам.
156
4
 
3
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
До az 167 - О да брат и тук съм съгласен. От както се качих на Мусала единствено веднъж се качих на Черни връх Юли месец, бос и гол до кръста, за да не си калям маратонките и като видях как ми слизат някакви екипирани със щеки, очила, планински обувки и 15 килограмови раници декатлон осъзнах че и планинарството се е превърнало в дисциплина за промити хора. Хайде лека ти нощ, ще си пусна малко уроци по испански в ютуб че англоговорящите изпуснаха юздите в България. :}
155
3
 
2
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
До az - Разбирам и твоята гледна точка, дискусията ни е напълно безсмислена единствено исках да споделя мнение че не трябва да се неглижира факта че някой се дрогирал преди 10 часа или преди 2 дни. Една проста чик.я влияе на допамина и емоционалното здраве на един мъж в продължение на 4-5 дни, и двамата знаем какво причинават джама, белото и козунака особено комбинирани. Нищо чудно да се е помислил за Кърт Кобейн хахах. Квото такова като цяло си е на негова глава и страда главно семейството му.
154
3
 
3
 
! Отговори
az преди 3 години
До xaxsasАз мисля че със всичко с което се прекалява в живота е дрога. За пример е покойника Боян изкачил 8 хилядника за нула време. Реално заради жаждата си за адреналин приключи земния си път.За мен това си е чиста "наркомания" . Същото е и с адреналина. Адреналина от бързото ускорение, спускането по склон на планина, тичането 8 часа от Ком до Емине. И дали вреди на другите? Питай капитана на Титаник, управителя на DeepWater horizon и т.н светски примери. Гледането на ТВ също е наркотик.
153
3
 
13
 
! Отговори
ogin преди 3 години
Връзвам го със въже за колата и спра тогава когатто му останат само кокалите
152
2
 
5
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
До az - Не се смятам за извисен, но си спомням една много ключова метафора която ми помогна да спра дрогата. "Едно е да изкачиш и слезеш от Мусала пеша и е съвсем друго да го направиш с хеликоптер. Разходката е за ценители, хеликоптера е за онези които за миг искат да зърнат зад кулисите на живота." 11 Август преди 3 години се качих на Мусала и от тогава не съм пипал. Дрога е всичко от цигарите, до алкохола, марихуаната и гъбите и няма нищо обогатяващо просто разходка из дебрите на дуализма.
151
2
 
7
 
! Отговори
az преди 3 години
До xaxsasКакто казах за мен проблема е на друго ниво.1. Ниският контрол по пътищата. Дали караш с 30 или с 300 наказанието не е чак толкова голямо. 2. Липсата на адекватни маркировки и знаци. По този маршрут съм минавал цяла година, както с 20 така и със 120. 3. Липса на автомобилни школи за усъвършенстване на уменията както и писти за шофиране (в бг има 2). Хората ще продължата да пият и друсат цяла вечер, което е функция на ставащото в държавата - мизерия.
150
2
 
3
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
До az 158 с този ти коментар съм напълно съгласен. Не е ненормално всички 90ти набор надолу сме го правили, но защо трябва да шофират? Аз лично когато друсах си изхвърлих шофьорската книжка за доброто на обществото и едва година след като напълно спрях поднових шофирането. Нима 7 лева за такси от Бояна до Гоце Делчев са непосилни за някой с джип? Е друго си е да развозваш 20 годишни прохождащи хипита и да им сваляш звезди докато си играете с допамина... :}
149
3
 
4
 
! Отговори
az преди 3 години
До xaxsasХора и морал всякакви. Някои им трябва за да преодолеят какво ли не. Наркотици в света е имало от как съществува. Хора и животни правят всичко възможно да "извисят" съзнанието си .Марихуана, макови семена, гъби, синтетика. Това го има и ще продължава да го има. Такава е човешката природа от как свят светува. Дори маймуните гледата да се напият с ферметирали плодове от земята. В случая не смятам че наркотиците са главният двигател за тая трагедия. Друг е проблема и то на друго ниво
148
5
 
0
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
До az - Явно говорим за различни неща от живота. Да не казвам голяма дума, но може би през живота си не съм плащал за дрога и дали ще изпукам 5 грама бяло за една вечер без да дам стотинка или ще си стоя в нас пред компютъра гледайки филми не е въпрос на пари. Но защо според теб хората използват такива неща на партита осъзнаваш ли каква е емоционалната разлика между тези които споменаваш че си купуват и тези като мен които са видяли толкова че дори отказват на почерпка?
147
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито ме интересува какво е изпитвал докато е карал надрусан, нито ме интересува какво ще изпитва в затвора. Стига да е в затвора от 20 до живот за предумишлено убийство. А, аз ще изпитвам сигурност, че няма да убие някой друг човек.
146
1
 
0
 
! Отговори
Явор Колев преди 3 години
До Поли И Поли у капанааааГешвв,кво ще кажеш,а?Язък че излагаш плешивците с тикви като слънце!Акъл има в тая тиква,*** драсна една статийка и излових сички наркомани!Ся твори и статия за педофили,щот са ми любимци а и всички торенжии излових!Ся кат барна квантовия кумпютър сички драскащи у затвора.
145
4
 
2
 
! Отговори
az преди 3 години
До xaxsasНапълно разбирам на къде биеш. Минал през това през което малко хора минават, но реално "наркоманията" я има под всякакви форми и лично аз не смятам че на 22г да си се наперкал предишната вечер е нещо ненормално . Да неморално е но е съвсем естествено на тия години.Ако беше в 3 през нощта на кашон щях и аз да реагирам така като вас, но като са минали 10+ часа и очевидно в кръвта не е имало останал алкохол то ми е ясно какво е станало . Драснал е беласицата и толкова.
144
10
 
2
 
! Отговори
Поли преди 3 години
Ако приема на амфетамини и коктейли с тях води до такива тежки катастрофи, досега половината население на страната да е избито / приблизително 1 към 6-7евентуални жертви,ако броим и пешеходците с невероятния късмет/. Обаче още не сме го направили. Това означава, че все пак и до голма степен реакцията и поведението зависят от личностните качества на индивида, Не всеки, който приема коктейл с наркотици убива така зрелищно.
143
4
 
0
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
До 152 Какво ми е на интелектуалното ниво? Казвам на AZ да не подстрекава децата към глупости? И ти и az имате едно общо нещо. И двамата говорите без житейски опит. Такива като теб наркоманите биха нарекли роб, а такива като az не-наркоманите биха нарекли ***. За мен просто и двамата сте с беден житейски опит. Вече години не близвам нито алкохол, нито наркотици, нито цигари, нямам социални мрежи и винаги разказвам от опит и разказвам за последиците от "бунтарството".
142
9
 
0
 
! Отговори
az преди 3 години
До xaxsasАз също имам познати от комуни. Съвсем адектватни хора които продължават да друсат бяло. Също 1/3 от хората изкарващи нормални пари (5000+) си използват наркотици поне веднъж месечно. Тук не говорим за някакви които си броят стотинките, а за съвсем нормални хора с жени и деца с висок статут в обществото.Ако ги видиш по улицата или си говориш с тях няма да познаеш за какво става на въпрос.