Ангелкова за лято 2020: Призовавам ви, изберете България

Сезонът у нас вероятно ще стартира на 1 юли
Обновена: 28 апр 2020 09:31 | 28 апр 2020 09:31, Красимир Ангелов
391
Ангелкова за лято 2020: Призовавам ви, изберете България
Снимка: БГНЕС

Призовавам да се избере България и българското Черноморие, както и всички останали красиви кътчета на нашата страна и благодаря на всеки един, който ще го направи. Това ще помогне изключително много нашия сектор, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг в Министерския съвет във връзка с проведената видеоконференция на високо ниво с министрите на туризма от държавите членки на ЕС на тема "Въздействията на разпространението на COVID-19 върху туризма“.

Тя призна, че това лято надали ще има бързо възстановяване на авиацията и трудно страната ни може да разчита на чужди туристи, затова ще се заложи повече на вътрешния туризъм и на съседните държави.

Още по темата
Очакванията са от 15 юни да започне подготовката, а от 1 юли да стартира активен летен сезон, отбеляза още Ангелкова. Тя все пак подчерта, че всичко зависи от разпространението на коронавируса в страната.

"Направили сме предложения, анализирайки всеки конкретен плаж за това къде е възможно да има безплатни чадъри и шезлонги и къде да са на символични цени", каза още министърът на туризма и добави, че предстои среща с асоциацията на концесионерите.

Ангелкова подчерта, че всички изработени планове и срокове ще бъдат обсъждани с Националния оперативен щаб. "Най-важното е да опазим нашето здраве и да спазваме правилата", подчерта Ангелкова.

"За мен всеки един, работещ в сектора, е важен. България не е само море и планини, не е хотелчета и ресторантчета, България е всичко, има множество възможности", подчерта още министърът на туризма.

По думите й ще бъде разработено и специално приложение, с което да може да се следят в реално време санитарно-хигиенните изисквания по плажовете по време на късния сезон.

"Светът ще бъде изключително различен след пандемията, особено в сектор "Туризъм". Поискахме единни правила за отваряне на границите на държавите членки на ЕС. Както и единен протокол както за работещите в сектора, така и за туристите. С единни общи европейски правила хаосът със сигурност ще бъде по-малък", допълни още тя. Според нея е важно да се възвърне доверието на хората към пътуванията.

Министърът на туризма обяви още, че е предложено да се създаде компенсационен фонд при пътувания, който да подпомогне осигуряването на ликвидност на операторите и защита на потребителите. „Този инструмент е важен, за да се избегне затвореният кръг, който може да доведе до фалити или неблагоприятни последици за участниците във веригата”, заяви Ангелкова и посочи, че с това предложение са се съгласили колегите ѝ министри от Гърция, Италия, Испания, Франция, Малта, Кипър, Румъния, Полша и др.

Министрите на туризма са водили разговори и за по-гъвкави режими за туристически визи на граждани от трети страни, извън ЕС. Бил е обсъждан и специален план за възстановяване и излизане от кризата със собствени средства, както и вариантите за рекламирането на Европа като туристическа дестинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Na 347Bankia i Bistrica...estestveno....:-)))) daje ste mojete da si vzemete kamani za suveniri...:-))))...za ukrasa na kolekciata ot Berlin, EU, SIV...
330
0
 
6
 
! Отговори
уточнение преди 3 години
И без пари няма да стъпя на вмирисаното николинкино море!И не само аз.Отпуските отминаха в ИП.А епидемия няма.Вече и работа няма.В гръцко и турско е двойно по-евтино и пет пъти по-хубаво.Има само ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ПРИЧИНА БЪЛГАРИН ДА СТЪПИ НА ЧЕРНОМОРСКИЯ БЕТОН-РАЗСТОЯНИЕТО.Но горивата поевтиняха , а хората отдавна не се вълнуват от герберските призови.Едва ли има и пет човека в държавата ,които да се вълнуват от николинкините приказки.и да не показва повече по ТВ ,че децата се плашат!!!
329
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
г-жо Ангелкова , а вие къде в България бихте ми препоръчали , повече природа и по- малко бетон??? Може би Вие ще отидете в резиденцията в Евксиноград , да там не е лошо , бих отишла, ако някой ме покани , ще си платя!
328
0
 
7
 
! Отговори
Хаххахахаххаха преди 3 години
Никога няма да отида на "почивка" на Тиквенистанското море. Кой нормален би се къпал във фекалии, би слушал ориенталска чалгия, би ял храна стил "Балкантурист" и би се занимавал с диви чалгаристанци с по 1 грам мозък в празните тикви?
327
1
 
10
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Стимулирай ме с 5000 лева в сметката и ще отида за един уикенд.
326
1
 
14
 
! Отговори
мак преди 3 години
Коя бетонна пустиня да изберем?
325
0
 
9
 
! Отговори
маскилюкс преди 3 години
Еййй,Анжелина и попитай Баце,какви модели маски ще налагате на плажуващите-Версаче или тетка Мара.......
324
1
 
16
 
! Отговори
пучивъшк преди 3 години
Най-ми е драго да видя върволицата българи ,които лятото ще се изнасят на юг като щъркели и лястовички,за да си починат от мутрите и главорезите у България! През границата и тадуф- тадуф ,хайде на морее!
323
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таова некадърно и потресаващо невежо ръководство туризмът отавна не е имал
322
0
 
15
 
! Отговори
ууу преди 3 години
До АнонименПравителството е под натиск на групировката, която притежава голям брой заведения и хотели, а от останалите събира рента "спокойствие".
321
1
 
18
 
! Отговори
ууу преди 3 години
Аз съм от Варна. Като деца по време на "омразния" социализъм скитахме по романтичните брегове и плажове. Миди на ламарина, рапани за украшения и много свалки, когато поотраснахме. Но от 25 години не съм стъпвал в морето. Грабнах тогава един стар дюшек, надух го и цамбурнах на Офицерския. Унесох се, вятърът ме издухал малко на североизток, а около мене плават .... производството на тоалетните на Делфинариума! Оттогава черноморска вода с пръст не съм докоснал!
320
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да изкажа възхищението си пред културата на обслужване в нашите курорти!Миналото лято- ресторант в хотел, претендиращ за 4 звезди.Пристига сервитьорката и пита:-Какво ще ПОРЪЧАШ?....Поисках среща с шефа и, и се опитах да му обясня, че има и учтива форма на обръщение. Началникът/ явно човек с минало в свободната борба/, ме отказа окончателно с въпроса:И кво бе, нали ти сервира?/ с ударение на а в сервира/...
319
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СПРЕТЕ СЕ С ТОЗИ ТУРИЗЪМ!За България ще е проявление на тотална безгръбначност след 2 месеца гърч под карантина заради мутренските хотели да отворим границите, да пуснем няколко милиона чужденци и да си набием втора вълна на корона вирус след която да сме в карантина още 6 месеца.Моля парламента да приеме решение, че тази година сезон няма да има и да се спрат тези публикации за това дали британци или руснаци ще идват. Няма да идват. Нито ще ги пуснат от там. Нито ще ги пуснем тук.
318
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо махнете блокадите на градовете , за да можем все пак да стигнем , а не да пишем декларацииПосле си набиите в главите , че морето е на всички и е безплатно , слънцето също не издава фактури.....Махнете го този входа на Албена , какво е това чудо 20 лева само за да влезе човек - това да не е музей
317
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Как да изберем Ангелкова, като бизнесаот години държи работниците си на МРЗ?! Как да стигна до морето с такава заплата, а пък и голяма част от нас бяха освободени от работа! Сега, същият този бизнес иска от смачкания български човешки ресурс, да го спасява! Как да стане?!
316
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като тръгвате с децата си и искате да спите всички на едно легло и да платите за един, еми нЕма как да стане! като нямате кинти или не ходите на море или не правите деца или и двете!!!
315
1
 
7
 
! Отговори
xsclkjlkjlk преди 3 години
никога повече
314
1
 
4
 
! Отговори
НАФАРФОРИЙ преди 3 години
ЗА БОГА БРАТЯ НЕ ХОДЕТЕ НИКЪДЕ....СОДОМА И ГОМОРА ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА!!!!
313
0
 
4
 
! Отговори
1-n преди 3 години
До Asdasdопити и разочарования казваш- ами не, благодаря.който иска да си губи времето с опити и да се разочарования обикаляки села и паланки
312
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо бе, министър Ангелкова? По-хубаво ли е? По-евтино ли е? Обслужването ли е по-добро?