Експерт: Северна Македония отрича историческа истина

Според Спас Ташев има умисъл в спряната дейност на съвместната комисия
88

Северна Македония не един път е поставяла под въпрос и е отричала общата си историческа истина с България. Този път cъпрeдceдaтeлят нa Cъвмecтнaтa бългaрo-мaкeдoнcкa кoмиcия пo иcтoричecкитe и oбрaзoвaтeлнитe въпрocи - Дрaги Гeoргиeв, е заявил, че Гoцe Дeлчeв e зaгинaл зa Мaкeдoния и нe мoжe дa бъдe oтдeлeн oт мaкeдoнcкия нaрoд.

Доцент Спас Ташев от БАН заяви пред "Денят ON AIR", че България е възлагала свръхочаквания към съседката ни.

"Няма нищо изненадващо. Това е просто една бръмка от цялата поредица от българо-македонските отношения и споровете около нашата история. Мисля, че България възлагаше едни свръхочаквания, които нямат покритие с реалността", допълни той.

Дейността на Cъвмecтнaтa бългaрo-мaкeдoнcкa кoмиcия е преустановена. Според доц. Ташев зад това стои умисъл.
"Македония навлезе в предизборна ситуация и това беше официалният мотив. Но зад този официален мотив аз съзирам едно - Македония да продължи разговорите с България в тази насока, тъй като логиката на нещата е такава, че и да стигнат до документите, неминуемо това ще доведе до възстановяване на историческата истина", посочи Ташев.

Нужно е България да стигне до македонската общественост и да направи достъпна за всички общата ни историческа истина. Според него това би станало възможно чрез медиите и целенасочена политика в тази насока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македония е в основата на всички национални катастрофи на България , ако не спрем да се заниаваме с нея следващата катастрофа ще бъде последна за България !!!!!!!!!!!
21
2
 
31
 
! Отговори
Крум Страшни преди 3 години
Не българите в Долната земя, а сърбите и сърбоманите там са против майка България.На гръкоманчето дето е писало глупости за Сашо много поздрави от Чирпан панаир. Траките гърци ли са? Не взехте ли боговете на народа, който наричате див. Крадливо сборно племе сте! Какво търсите в областта Тракия? И тя ли е ваша! Какво си мислехте като се обединихте срещу България? Сега с кой ще правите съюз срещу анадолците?Гърци са люде хитри вероломни! Че сме ги блъскали и не един път ...."
20
10
 
26
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
"Доцент Спас Ташев от БАН заяви пред "Денят ON AIR", че България е възлагала свръхочаквания към съседката ни." Изобщо не е очаквала България.Просто българското правителство и в частност българският мин-председател и ръководеното от него правителство изпълняват чужди,антибългарски нареждания.Самият той в миг на откровение каза:"Каквото кажат началниците",кратко ,ясно и по предателски откровено.За него българският народ не е субект,а обект на чужди политически и икономически интереси
19
2
 
26
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Истината винаги възтържествува! Македония като иска да си измисля, пригажда и нагажда история само за да се самовеличае и индивидуализира си е за нейна сметка. Става за смях с безумни тези за миналото, но на измислен народ, измислена история. Като отрезвее и помъдрее, което не е сигурно ще проумее, че на лъжата краката....
18
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той Гоце сам си е казал не един път,че е българин.И не един път го е написал.------Сериозно ли? Ще ни покажеш ли къде е написал такова нещо два пъти?
17
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македония е само едно географско понятие.................като не искат да са българи, ще станат албанци!!!
16
3
 
35
 
! Отговори
Уф преди 3 години
Той Гоце сам си е казал не един път,че е българин.И не един път го е написал.Бюрм бе държава на 30 години и се спомина.От една има Северна Мънкидония.Не съм сигурен,че ще изкара до пубертета.
15
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македония...........................такова животно нема!!!
14
24
 
9
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Естествено, че за Македония е загинал, те са искали автономна Македония и никакво присъединяване към България не е стояло и не се е планирало. Гоце Делчев не е бил от това крило на ВМРО, което е искало обща държава с Княжество България. Или поне никъде не е декларирал такова желание.
13
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не искат да са българи,да си останат албанци.Какво само ни занимавате с тези изостанали във времето индивиди.
12
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, ке отрича, ке отрича, па ке й омръзне.
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отрича, ама ке види каде зимуват раковете и каде акат гладните.
10
2
 
39
 
! Отговори
Handel преди 3 години
На нормалните хора им е ясно, че колкото повече се обръща внимание на "македонците", толко повече фасони и стойки започват да чупят. Ако още преди 30 години ги бяхме оставили да се вярят в собсвен сос, сега щаха да ни се молят, както се молиха на гърците. Само че някои политици и разни "експерти" е изгодно да се подклажда огъня, защото иначе ще им умре дойната крава, в която те изкуствено превръщат никому не интересните врътки на македонците (освен за съставителите на вицове).
9
6
 
50
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Когато дадеш на еднa мaстия сантиметър, тя иска да грабне километър. Таке беше и с "правата" на "гейовете", така и с югославските *** от Вардарско. Оттук нататъка проблема с тях само започва. Щом влязат в ЕС, а това вече е решено, ще люшнат хорцето "Пиринско е Македония" - "Македонско малцинство в България"и "обучение на роден език за македонците в България", под музиката на Български Хелзински Комитет и подобни антибългарски, антиевропейски и антихристиянски туморни организации.
8
6
 
50
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Алооооо, балоните!!!!! Каква е тази "Македония"? Заслужавате да бъдете съдени за даване на трибуна на великосръбска, коминтерновска пропаганда! Държава "Македония" не съществува, вие прекроявате историята и географията на Европа и България! Срам да ви яде!
7
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макетата ако ни подпукат с тези 3 танка, които им подарихме, ще станат западна България.
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македония е сръбски проект.-Па ща си ти?-Маке!-Хвала!
5
5
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Македонците се бъзикат с Фамилията на Доцента - Ташев - Дедо ми е бил *** .
4
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България няма нужда от С. Македония.....обратното е истината.
3
5
 
24
 
! Отговори
Яблани и груши преди 3 години
Аз мисля, че дори една от футболните агитки на столичните клубове може да създаде нова история на територията на Македония.