Швейцарско издание: Ген. Мутафчийски - герой във войвата с COVID 19

В статията страната е обявена като най-бедна в ЕС, но справяща се с коронавируса
Обновена: 4 май 2020 08:10 | 3 май 2020 17:30, Петя Славова
421

Историята на генерал Мутафчийски стигна до Швейцария. Публикация със заглавие "Генерал с две звезди е герой от войната срещу Ковид-19 в България" излезе в швейцарския всекидневник на френски език "Льо Том". Изданието коментира, че България често е определяна като най-бедната страна в ЕС, с провалена система на здравеопазване. Сега обаче се справя доста добре с коронавируса, коментира още изданието

"Вече близо два месеца българите говорят за един-единствен човек – генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Този военен лекар с обръсната глава беше почти неизвестен, преди да бъде назначен за ръководител на "Национален щаб“, пише в статията.

Авторът определя стратегията на България за борба с коронавируса като успех. "Това, което генералът не казва, е ролята, която той лично е играл в тази стратегия, като доброволно се е заел с ролята на носителя на лоши новини и дори на "лошото ченге“. Той пръв призова българите в началото на март да се подготвят за идването на "небивало нещастие", коментира авторът, цитиран от Bulgaria ON AIR.

В публикацията, която беше споделена стотици пъти в социалните медии, се коментира и оценката на обществото.

"Междувременно Венцислав Мутафчийски се превърна в най-противоречивия човек в страната. Уважаван от едни и отричан от други - до степен на отправяне на смъртни заплахи. В бивша комунистическа страна като България, мъжете в униформа не са сред най-популярните", пише в материала.

Материалът завършва с припомняне на ядосаната реакция на генерала след въпрос дали се води статистика колко роми са заразени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
0
 
1
 
! Отговори
Интелигентен преди 3 години
И аз"живях"там,в тази капсулирана и затворена у себе си диктаторска тирания,и то във френски говорящ кантон.Наистина,потвърждавам,че такъв вестник НЯМА.Има Льо Матень.За кой ли път тези тъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъпи швейцарци се подиграват и гаврят с българия.тъъъъъъъъпи,страшно ***,грозни,психари -живущи свръхегоистично и в страшно отчуждение между мъжа и жената. Живущи в едно общество-непоносимо за живеене.В края:-Нас ни управлява пожарникар,-Швейцатия се управлява от...?????пианистка.
291
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
войвана с COVID 19...Петя със съчинения и отново с правописни дефицити (виж по горе).Живея от 18 г.в Швейцария, но този вестник не познавам! Като се има в предвид, че почти всички вестници могат да се купуват във всеки кантон,то това трябва да е градски вестник! Все още има много вярващи на/за всичко в България! България моя родина географски близко, по общество на столетия отдалечена от Швейцария!
290
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли държава направила милиарди от златните коронки на милиони хора да пише за нас така назидателно и обидно.... тези, които са в основата на всички световни машинации и държащи основно престъпни пари... това е срамно....
289
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИвановаСкъпа, кой ни прати на дивана!? То с масови уволнения, неплатени отпуски и "Стойте си в къщи", "Не отива" .... Хайде моля ви! Имате глава, мислете с нея!
288
0
 
1
 
! Отговори
Perekly преди 3 години
Хубаво е да се отбележи, че статията е писана от българин за швейцарското издание, което не е най-популярното. Четкарската кооперация в действие....
287
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идва момент в кариерата на всеки политик, в който разумът го напуска и той почва да се върти като пумпал без ориентация. Когато вместо да спазва принципи Конституция, решава, че е дошло времето да огъва законите заради рейтинга си. Когато губи способност за преценка и оставя кучетата му (в случая най-вече кучките му) да се изявяват вместо него и да му печелят неприятели. Нищо нередно няма - всеки старее и се уморява, износва....
286
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поръчкова статия или куриози за швейцарското селячество? Гррбавите тролчета, айде по-полека с четките?
285
10
 
13
 
! Отговори
Мене преди 3 години
Как не спряхме да плюем. Поклон генерале за мен ти се справи отлично!
284
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелите бая добре им се отрази униформата на мокрите сънища.Очакваме и Тиквоний да ся движи само с маршалска униформа. ОФФФцеееемееееее...И *** има. Другите са ***....
283
5
 
8
 
! Отговори
Герой капиталист е преди 3 години
Много хора го критикуват, но той си свърши перфектно работата/изигра ролята си/. Лъжеше без да мигне, което не на всеки се отдава/някои се изчервяват/За износа на предпазни костюми, за задаващата се епидемия с невиждана в историята ярост и нечувана сила, и пр. и пр. Имаше и магьоснически дарби - можеше да превърне тонове от медицински продукти в сладки и полезни фурми за бедните сиромаси. Арестуваше и освобождаваше цели планински вериги, което никой/дори Мохамед не е могъл/
282
0
 
6
 
! Отговори
Герой е той! преди 3 години
Запомних го - много добре си бръснеше тиквата. С българския бе скаран, трудно говореше, но показа че маската може да бъде полезна - например да си изтривате очилата с ния, а ако нямате носна кърпичка и ви тече *** маската е незаменима. Разбира се може и по класическия начин - изтривате го с ръкава.
281
4
 
5
 
! Отговори
Стига злоба преди 3 години
Та генералът /без армия/ Годжи Втори Плешояда освободи планинините Пирин, Рила, Витоша и пр.!/вероятно от комунистическо робство/
280
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До IT-спецВероятно смяташ Vista и Win10 за по-добри, а? Смех, смех. Ако си спец в нещо, това е дрънкането на глупости.
279
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ех Войвано, Войванче! Евала на гологлавия авенджър!
278
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До IT-спецWin 95 u Win 7 са най-стабилните ОС на Уиндоус. Не могат всички да работят на FreeBSD или CentOS.
277
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сашо ЛевияВ Швейцария половината са евреи. Затова са толкова зле.
276
1
 
0
 
! Отговори
Kugelblitz преди 3 години
А, сетих се и още нещо. Имайте предвид, че нещо може да се има предвид, но не и в предвид, напредвид или пък изподнапредвид. Така че Петенцето си е съвсем наред с правописа (допуснала е печатна, а не правописна грешка), докато при вас положението е различно. Освен това имате две пропуснати запетаи и една излишна.Обикновено не правя забележки на форумни лаици, тъй като съм професионален редактор и разбирам ограниченията на непрофесионалистите, но претенциозните лаици ме дразнят.
275
2
 
1
 
! Отговори
Kugelblitz преди 3 години
До Анонимен 324Това е популярната седмична рекламна брошура на швейцарския кашкавал Tomme - vadoise, de Savoie, etc.Майтапя се, разбира се. Който поназнайва малко френски, ще се сети, че става дума за Le Temps, издаван в Лозана с тираж около 50 000.
274
5
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Българските бандити по медиите ще ги познаете- както се казва -следете пътят на парите!! Огромна част от заграбените пари на Българският народ са в Швейцария- Швейцарците въобще не се интересуват от БГ и за тях Източна Европа са диви престъпници и неграмотни хора- Статията е платена с цел -стабилност на така нареченият ЩАБ които дефакто се провали- евтин пиар от пиарки калинки платили най вероятно едни 100 000 евро за статията! Не вярваите на нищо -ВСИЧКО Е ПАРИ НА ТОЗИ СВЯТ!
273
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швейцарско издание: Ген. Мутафчийски - герой във войвана с COVID 19...Тя Петката е с дефицити по правописа (досега няма статийка без такива), а коментиращите тук се опитват да тълкуват написаното от една мисирка, както беше казал един виден български политик! Този вестник за който пише, не го познавам, въпреки, че съм от почти 10 г. тука имайки в предвид, че в Швейцария почти навсякъде се продават цялостната палета вестници! Останете здрави!