Швейцарско издание: Ген. Мутафчийски - герой във войвата с COVID 19

В статията страната е обявена като най-бедна в ЕС, но справяща се с коронавируса
Обновена: 4 май 2020 08:10 | 3 май 2020 17:30, Петя Славова
421

Историята на генерал Мутафчийски стигна до Швейцария. Публикация със заглавие "Генерал с две звезди е герой от войната срещу Ковид-19 в България" излезе в швейцарския всекидневник на френски език "Льо Том". Изданието коментира, че България често е определяна като най-бедната страна в ЕС, с провалена система на здравеопазване. Сега обаче се справя доста добре с коронавируса, коментира още изданието

"Вече близо два месеца българите говорят за един-единствен човек – генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Този военен лекар с обръсната глава беше почти неизвестен, преди да бъде назначен за ръководител на "Национален щаб“, пише в статията.

Авторът определя стратегията на България за борба с коронавируса като успех. "Това, което генералът не казва, е ролята, която той лично е играл в тази стратегия, като доброволно се е заел с ролята на носителя на лоши новини и дори на "лошото ченге“. Той пръв призова българите в началото на март да се подготвят за идването на "небивало нещастие", коментира авторът, цитиран от Bulgaria ON AIR.

В публикацията, която беше споделена стотици пъти в социалните медии, се коментира и оценката на обществото.

"Междувременно Венцислав Мутафчийски се превърна в най-противоречивия човек в страната. Уважаван от едни и отричан от други - до степен на отправяне на смъртни заплахи. В бивша комунистическа страна като България, мъжете в униформа не са сред най-популярните", пише в материала.

Материалът завършва с припомняне на ядосаната реакция на генерала след въпрос дали се води статистика колко роми са заразени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
9
 
11
 
! Отговори
емиграция преди 3 години
По болшевишки и нашенски го оплюхте генералът.,,Браво" на вас.
191
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако наистина беше лекар щеше да се занимава с медицина, а не с политика.
190
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма похвала колкото и да им се иска на герберите.За тези толупи няма да има милост.
189
4
 
5
 
! Отговори
Ограмотен и възмутен преди 3 години
Многу неграмотни хора пишът тук не ви ли е срам ,да се излагате така?!Върнете се в началното да ви донаучат на правопис и пунктоация!!!
188
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С цялото ми уважение, генералът може да е постигнал някои неща, но всичко хубаво до тук. Този човек два месеца не СПРЯ ДА ЛЪЖЕ всички нас. Едни му се хванаха други не. Първо гриб Б бил по опасен от короната, после обратно, първо маските трябвало да се носят само от балните, после задължителни за всички, и още много. Още ли му вярвате. Аз не, явно все пак има много заблудени хора.
187
8
 
14
 
! Отговори
Г-л Муфтаджийски преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!!Написал си следното, цитирам:"Не може да лъжете и мамите народа до безкрайност. Проумейте го и се спрете !"За Г.Е.Р.Б.-аджиите това е кауза пердута - включва в себе си думата УМ, която сама по себе си изключва да си привърженик на тази партия.....
186
4
 
4
 
! Отговори
Чочо за анонимен преди 3 години
Гнусни думи на един гнусен човек .
185
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния син на комунистически номеннклатурчик, като Боко Тиквата.
184
12
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
По цял ден да го лустросвате и да го хвалите, от този гном може да стане политик, но не и уважаван и харесван човек. Какъв ,, коремен хирург " е? Някой, може ли да каже. Какво оперира? На баба му фръчилото.
183
11
 
12
 
! Отговори
до 195 преди 3 години
Ха-ха, бил на мисии - и като къкав. Като санитар в кухнята.Защото българския контингент в Ирак и Афганистана беше от готвачи и теляци.
182
7
 
9
 
! Отговори
до 201 преди 3 години
И как точно се справяме - колко теста са направени.Колкото в нормалните държави правят за ден, ние толкова за два месеца.Всичко е режисирано.
181
3
 
4
 
! Отговори
До 176 преди 3 години
Шаши е сел.ът наши ! Заслужил герой на псевдо-културата и свободната морална деградация !
180
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И коя точно Генерал-Щабна академия е завършил тоя лапнипишковец ?Май същата, която и шефът му Борисов - тоест никоя.Подлизурковци с подарени пагони.
179
1
 
8
 
! Отговори
варненец преди 3 години
Обаче съм сигурен, че боко чете коментарите в тоя сайт. Не плачете за режим и диктатор, защото всеки обикновен човек като мен например, може да си казва каквото си иска тук. Разбира се, има и много ***, но и доста стойностни коментари.
178
7
 
12
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
От всички страни на Балканите, ние се справяме най-добре със заразата. И то е благодарение на Борисов и Мутафчийски. Но за пореден път се убеждавам колко неграмотно, непросветено и арогантно племе сме. Паисий Хилендарски добре го е написал: " Оо неразумний юроде"
177
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СатираНе са хейтъри. Дваадесетина *** на руска хранилка са. Най активния е едно страпонозависимо теле от шумен.
176
3
 
8
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
За коронавируса все някога ще се намери ваксина , въпроса е дали ще се намери антидот на отровата червена душегубка , която като отровната гъба кърваво червен паяжинник има фатален ефект върху здравето - най вече върху мозъчната дейност с неспособност обективна възприемчивост на събитията .
175
5
 
7
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
До 195Няма смисъл да им обясняваш на бедните душички. Хейтърството е по-важно и модерно тук.
174
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този кофти имидж с една статия в чуждата преса няма да се оправи. Не трябваше да се тероризира психически народа така,сега ви мрази,и нищо не може да се направи.
173
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 190Този генерал е бил на мисии в Афганистан и Ирак /Кербала , ако ти говори нещо/ . Бил е там където се стреля и има смърт. А зеления чорап на каква мисия е бил??? А????