Швейцарско издание: Ген. Мутафчийски - герой във войвата с COVID 19

В статията страната е обявена като най-бедна в ЕС, но справяща се с коронавируса
Обновена: 4 май 2020 08:10 | 3 май 2020 17:30, Петя Славова
421

Историята на генерал Мутафчийски стигна до Швейцария. Публикация със заглавие "Генерал с две звезди е герой от войната срещу Ковид-19 в България" излезе в швейцарския всекидневник на френски език "Льо Том". Изданието коментира, че България често е определяна като най-бедната страна в ЕС, с провалена система на здравеопазване. Сега обаче се справя доста добре с коронавируса, коментира още изданието

"Вече близо два месеца българите говорят за един-единствен човек – генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Този военен лекар с обръсната глава беше почти неизвестен, преди да бъде назначен за ръководител на "Национален щаб“, пише в статията.

Авторът определя стратегията на България за борба с коронавируса като успех. "Това, което генералът не казва, е ролята, която той лично е играл в тази стратегия, като доброволно се е заел с ролята на носителя на лоши новини и дори на "лошото ченге“. Той пръв призова българите в началото на март да се подготвят за идването на "небивало нещастие", коментира авторът, цитиран от Bulgaria ON AIR.

В публикацията, която беше споделена стотици пъти в социалните медии, се коментира и оценката на обществото.

"Междувременно Венцислав Мутафчийски се превърна в най-противоречивия човек в страната. Уважаван от едни и отричан от други - до степен на отправяне на смъртни заплахи. В бивша комунистическа страна като България, мъжете в униформа не са сред най-популярните", пише в материала.

Материалът завършва с припомняне на ядосаната реакция на генерала след въпрос дали се води статистика колко роми са заразени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
9
 
12
 
! Отговори
Nexus преди 4 години
Браво на швейцарския журналист.
171
11
 
9
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Премиерата ни е такава какъвто и народа. *** и див народ се управлява с авторитарен и наперен човек. На Българина тояга му трябва и това е...
170
13
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Най...бедната държава с най...напереният премиер;или...самохвалството е обратно...пропорционално на...акъла.С мерки и без...мерки,с ЩАБ или без,резултатите щяха да са...същите,защото народът ни има природен имунитет и той го пази,за сведение на...кравата Милка.
169
7
 
10
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Бай *** най му е добре, и най-силен се чувства, когато плюе родното и своето. И защо ? Защото Българина е просто и завистливо племе, обсебено с омраза. Какво можем да направим за своята страна когато изхождаме самотни единствено с негативното към нея, отдадени на омраза и жлъч.
168
16
 
13
 
! Отговори
От ВМА преди 4 години
Неслучайно прозвището му във ВМА е ПЛАЗМОДИЯТ и никой не го обича.Сега го намрази и цяла България.Кариерист, некадърник, подлец и лакей. Тове прославутият Венци Мутафчийски.
167
5
 
6
 
! Отговори
До 177 преди 4 години
Ако не е *** някой под кръста Шаши е на светлинни години пред измисления генерал-професор-тоалетна хартия.Достойнството е нещо,което мижитурките нямат капацитет да проумеят.
166
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За непросветените да кажа, че откакто Борисов го назначи тоя за шеф на ВМА, без конкурс естествено, всички кадърни лекари напуснаха.
165
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да имам доверие на ГЕНЕРАЛ, който дори не е служил в казармата, когато това беше задължително.
164
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя прилича доста на Лъчо Мозъка. Иначе ми намирисва че ще стане Цецка Цачева-2
163
10
 
5
 
! Отговори
Простъпак преди 4 години
Искам да плюя, да плюя, да плюя до забрава по тоз нашия измислен щаб, щото заради тях останахме с толкова малко заразени, и сега не мога да ги плюя, че и при нас са много ! Направиха ми живота скучен и безинтересен, затуй сега ги плюя за всичко, каквото ми дойде на ума ! А сега искам да науча и швейцарски, че да ги плюя и там !
162
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май предизборната кампания започва. Новият Росен Плевнелиев се появи на хоризонта.Смех. Нема толкова просто племе. И в Африка.
161
4
 
9
 
! Отговори
Окулус преди 4 години
Военното му звание не е ли административно? То и в Александровския хор в Русия има военни звания на музиканти.
160
12
 
7
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Мутафчийски, догодина президент!
159
8
 
13
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
И 1000 вестника да пишат за този Муфльо, никой няма да му се върже. Той е световно не - из - вес - тен. Дупнишка въртиопашка.
158
3
 
6
 
! Отговори
Ambulance преди 4 години
Герои са Спешна Помощ даже две лекарки вече умряха и за какво?За мизерни заплати,обиди и заплахи от МЗ и пациенти,даже им посягаха,слугуване на ония тъмните в махалите и извън тях и така.Този народ който никога не подкрепи Спешна помощ за достойни заплати не заслужава нищо.500г.робство и нищо не научи.
157
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.Сама по себе си статията носи ако не друго,то една положителна представа за България !
156
0
 
8
 
! Отговори
Абе, днеса... преди 4 години
Май от обяд се ваксинирате и вече бъркате буквите, а?
155
9
 
20
 
! Отговори
БАЦЕ ПЛАЩА ! преди 4 години
Авторът на статията е пловдивски евреин Александър Леви емигрирал в Швейцария в началото на 90-те.Той разбира се услужливо срещу съответната сума е публикувал въпросната статия.Ето как "ни дават за пример в чужбина" !А, вие вервайте ...
154
0
 
8
 
! Отговори
Ко преди 4 години
Егати и редактора....заприличахте на гонг.бг
153
11
 
8
 
! Отговори
До шаши преди 4 години
Я разкажи за себе си,анонимнико ! Разкажи ни какво ти постигна в животеца си ? С какво помогна на някои,с какво допренесе на обшеството,с какво изпъкваш над генерала,че го обиждаш ? Кой си ти ? Анонимникът Шаши ! С какво се занимаваш,я кажи ? Колко хора те уважават ? А колко не са чували за теб ,знаеш ли? ! Всичките не сме чували за теб ! Знаеш ли колко жалка картинка си ? М ? Да обиждаш човек ,светлинни години пред теб ! И като морал ,и като действия ! Срааааам,нищета,пародия- това си!