Автоинструктор пита: Какво ще правим с мамините синчета?

Напрежението от изолацията ще избие на пътя, смята Йонко Иванов
5 май 2020 23:00, Анисия Иванова
50

Коронавирусът ще отмине, но войната по пътищата винаги ще е тук, докато не се вземат необходимите мерки. Нелепата катастрофа, в която загина Милен Цветков, е по вина не само на Кристиан, но и на майка му. Това заяви председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов пред "Денят ON AIR".

"Обществото трябва да си зададе въпроса "с тези мамини синчета какво ще правим?" Трябва да се насади мнението, че родителят е този, който е виновен, а не детето. Защото родителят е този, който е видял, че детето употребява наркотици и алкохол, и въпреки всичко той, на базата на богаташеството, си е дал автомобила или е дал възможността на неговото прекрасно дете да бъде убиец по пътя", подчерта Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Според председателя на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка трябва да влезе в сила обучението през целия живот. Както и министърът на образованието и министърът на транспорта трябва да вземат мерки за предотвратяване на подобни инциденти. По думите му в училищата трябва да се набляга на поведението на пътя на бъдещите шофьори.

"Някой направи ли си труда да види как Кристиан е слязъл от Витоша, с каква скорост е карал по булевард "България", дали е минал през трасето на Южния парк и дали е спрял на светофара на предната улица?", посочи Иванов.

Според него изолацията покрай коронавируса може да е направила шофьорите по-лениви и връщането им на пътя да е рисково, напрежението ще избие на на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Да ни имам акъла на нас,българите,дето НИ ИДВА СЛЕД!!!Жалко за Цветков,ама спрете с определението "журналист"!Беше ВОДЕЩ!
42
1
 
4
 
! Отговори
Либерал преди 3 години
Виновно у ечилището и виновни са даскалите, защото не са ги научили! Как така родител ще е виновен, особено в България???
41
1
 
11
 
! Отговори
В последния брой от преди 3 години
април на в."Уикенд" са описани 2 предишни тежки катастрофи, предизвикани от Кристиян и как са му се разминали.Има и изказвания от негови бивши съученици, които го наричат "л/йно" и свидетелстват, че той ежедневно е нарушавал правилника за движение, демонстрирайки, че не му пука. Твърдят, че катаджиите в София го знаят и че фактът, че всеки път му се разминава без актове, се дължи на това, че за него 50-100 лв, дадени на ръка не са проблем.Значи в този случай трябва да се разследва надълбоко.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43точно така трябва да се постъпва.Едно от тези предложения сме го коментирали и друг път тук - след като някой е пострадал от нечия наглост, некадърност или разсеяност, виновникът да плати лечението му.
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не си направи труда да проучи опита по света. В Германия вина носят и тези, които които са в колата, защото са знаели, че той е опасен и трябва са се обадят в полицията. Ако някой друг кара колата невписан в застраховката и пиян или дрогиран плаща сам, не само щетите, но и лечението. Ако си искаш книжката обратно проби дали пиеш, дрогираш нищо, че нямаш книжка и глътка бира да си пил се установява. Иначе другите мерки са неефективни.
38
7
 
5
 
! Отговори
Да преди 3 години
Този е за психиятрията.
37
2
 
20
 
! Отговори
Д преди 3 години
Дете е до 18, след това си отговаря всеки сам за постъпките. В повечето държави след навършване на пълнолетие ги пращат да учат, работят далеч от дома. Само тук живеят с родителите си и бозаят до 40 г. възраст и не могат да си вземат живота в ръцете и са свикнали друг да им мисли. Та не е виновен само родителя, а общественитените ни порядки, според които това е съвсем в реда на нещата.
36
1
 
22
 
! Отговори
лесно е преди 3 години
не им ПРОДАВАЙТЕ книжки
35
3
 
22
 
! Отговори
До 31, 32, 33 преди 3 години
Виновна е майката, и още как е виновна!Още преди 5 години синчето се е "доказало", летейки в насрещното платно с висока скорост нощем, с мощна кола. Само по чудо тогава се е отървал със счупен крак другият водач, чийто автомобил е бил размазан от синчето.И както пише някой друг по-долу, няма как маминка да не е знаела, че детето й е наркоман.Освен това, момчето живее на нейна издръжка. След като щедро даваш пари някому, редно е да се интересуваш за какво ги харчи и не ги ли ползва за пакости?
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми ще ги късате мамините синчета!Толкова ли е страшно?Нима не можеш да разпознаеш един пр ъдльо? Да гледат книжсата през крив макарон
33
2
 
16
 
! Отговори
@36 преди 3 години
Има разлика между "носи морална вина" и " е виновен". Конкретното същество изобщо не го обсъждам, за мен трябва да му треснат присъда като за умишлено убийство и да изгние в затвора. Но по принцип, човек никога не знае на какви деца ще случи. И ако не дай си Боже се случи наркоман, нещата стават много много трудни. И не винаги могат да бъдат контролирани. Не че случаят е такъв, говоря по принцип. Връзката родител дете трае по закон 18 години, след това е по желание и по възпитание.
32
2
 
20
 
! Отговори
Astarot преди 3 години
@32Всеки родител носи вина на липсата на правилно възпитание в децата си. Има се предвид, че са виновни, а не наказателно отговорни.
31
3
 
22
 
! Отговори
яверт преди 3 години
До Анонимен 32 Имаше една катастрофа преди години , където един уби 6 деца в Симеоновград . Пак по Велкден беше. Братовчед му беше дал да колата му . ШОфорът -убиец получи 12 , братчеда обжалва и му дадоха 7 години така е разписано в закона . Тук нечовекът не е трябвало да има достъп изобщо до колата , камо ли да я кара . И кой му я дава- амииии мама . Е винаги може да е откраднал ключовете . Ама тогава се пита , защо не са били съхранявани далеч от наркоманските му крадливи ръчички ...
30
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да попитам отново, на какво основания майката е в ареста? Че е дала служебна кола на сина си? Че не е направила проверка за алкохол и дрога преди да му я даде? Той може да се е надрусал и след това. За какво е задържана тя? И моля, аз не харесвам тази партия, нито харесвам родителите дето родителстват дистанционно и предимно с портмонето си. Но законите са си закони и ако е задържана, трябва да има законово основание, а не просто ей така, за да се правим на строги. .
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за безмислица родителите да се считат за виновни? Стане ли човек на 18, той или тя отговаря сам за себе си. Значи не са виновни инструктурите, че са го пуснали да вземе книжка кой знае как, не са виновни полицаите, че кой знае колко пъти са го пускали срещу подкуп или пък защото е в списъка на безсмъртните или не знам си защо, не са виновни и че в конкретния ден никой не е спрял кола движеща се абсолютно неадекватно, но е виновна майка му, че му купила кола. Видиш ли. Щото си го знаела.
28
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като цяло, цялата статия е пълна безсмислица. Поддържам мненията за полигона и до сега мисля, че полигона ме направи водач на МПС. И няма да забравя, как ме скъсаха на кормуването на първият изпит за С категория. Групата за изпита беше 30 човека, 28 бяха издържали. Приближих пешеходна пътека, намалих скоростта, нямаше пешеходци да пресичат, и изведнъж спирачки до дупка от изпитващия. Не намали достатъчно, слизай. Скъсаха и другия след мен, явно трябваше % скъсани.
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мамините синчета?Лек срещу глезотията и льохманщината има, но трябва да се възстановят - макар и в актуализиран вид - някои позабравени институции. ТВУ за непълнолетните,за порасналите - казарма.
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 30 години все потъваме.Не че преди това беше цвете, но някои неща бяха добри.Не знам кое от двете е по-лошо, но и не искам да продължава това до безкрай.Време е да си оправим държавата.
25
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Липсата на правосъдие принуждава хората да хванат тоягите и пищовите и да раздават правосъдие на мястоИначе ако чакаш правосъдие от съда, може да не го доживееш.Не казвам, че е правилно, но какво друго ти остава?
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще ги разстрелваме