Безплатни чадъри и шезлонги за лятото, в заведенията по-нагъсто

За спорта ще гледаме какво правят другите държави
Обновена: 5 май 2020 15:40 | 5 май 2020 13:27, Веселина Йорданова
167
Безплатни чадъри и шезлонги за лятото, в заведенията по-нагъсто
Снимка: БГНЕС

Чадъри и шезлонги да бъдат безплатни това лято. Около това са се обединили коалиционните партньори в подкрепа на туризма, съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов след заседание на Коалиционния съвет.

Заведенията да работят при разстояние на масите навън не от 2.5 метра, а на 1.5 метра, се съгласили още партньорите.

Обслужващият персонал ще работи обаче с шлемове, маски и ръкавици.

Още по темата
Постигнато е съгласие само за тази година да се удължи правото на строителство в курортите от 15 май до 15 юни. Причината е, че в момента там няма туристи.

Обсъждани са активни мерки за борба с кризата и откриване на нови работни места.

Малко над 100 хил. души са излезли на борсата, пресметна Симеонов. По думите му голям потенциал за заетост се вижда именно в строителството и затова държавата ще предприеме действия в тази посока, като ускори инфраструктурни обекти като АМ "Хемус", тунела Шипка, Ботевград - Монтана - Видин и др.

До 2 седмици започва северният обход на Бургас. Работата ще се засили и по отношение на язовирите. Под условие е евентуалното подновяване на действия по саниране, но с поне 30% участие на етажната собственост.

По отношение на спорта, той заяви, че правителството е готово да приложи всички практики за националните първенства, като приложи схемите в други държави. Ще се насърчава обаче индивидуалният спорт.

По отношение на предложението за по-нисък ДДС за туризма, вицепремиерът Томислав Дончев припомни позицията на партията си данъци да не се променят.

Мерките, взети от правителството, бяха адекватни и са доста под средното ниво на строгост в Европа, коментира Красимир Каракачанов. Според него българите са разбрали опасността и са в състояние да прилагат мерки, за да се предпазват, но животът трябва да продължи и икономиката да се възстанови.

Каракачанов коментира, че е записано данъци да не се променят, но коронавирусът не бил предвиден и затова ще се обсъждат ефектите на експертно ниво, за да се направи правилната преценка.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
D преди 3 години
Увеличете данъците и всички работещи ще напуснат страната завинаги. Ще останат само безработните и тогава и политиците ще са гладни, че няма от къде да крадат.
143
0
 
1
 
! Отговори
храброст преди 3 години
Не пейте заупокойни песни над туризма, не бива, защото още нищо не се знае. Нека тръгне сезонът, тогава ще видим какво ще стане. Дано има туризъм, този бранш внася в бюджета около 14 млрд. лева. Ако го утрепем, ще бъде: ПАРИ нема, действайте! Ако искате, ходете на българското море, ако не искате, недейте! Но не плюйте, сред българските хотелиери има и достойни и честни хора.
142
0
 
1
 
! Отговори
ТолупМисирков преди 3 години
А колко ще е такса празен стол????
141
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютна демагогия! Никаква стратегия, след време ще проличи, че няма нищо работещо от всичките дивотии измислени на парче!И защо сте се хванали като удавникк за туризма! Това ще е най-трудно съживения отрасъл, въпреки "мерките" ! Но пък здравеопазването трябва да се превърне в приоритет, което въпреки налагащата го обстановка, дори не се споменава!
140
1
 
7
 
! Отговори
Още повече преди 3 години
Трогателни ми изглеждат грижите на конскоглавата министерка за хотелите,плажовете и баровете на мутрите по морето. Който е луд и шемет да ходи да им пърни гушите. Не ходех преди пандемията,а още повече няма да стъпя в тия вирусни инкубатори сега.
139
1
 
6
 
! Отговори
Никога вече турист преди 3 години
Не мога да си представя че някой трезво мислещ в тази ситуация ще отиде на море или на някакъв туризъм! Та самия "туризъм" допринесе най-много за разпространението на заразата в Европа. Представете си кои "скъпи" туристи от острова ще дойдат на Слънчака?ЗАРАЗЕНИТЕ!!! Те трезни не можеш да ги вкараш в ред.... а като се напият??? Как ще му кажеш да спазва определените мерки.Заради лобито на туризма ни хвърлиха на кучетата.Аз и моето семейство няма да сме "туристи" повече.
138
0
 
6
 
! Отговори
Чета и си мисля преди 3 години
Не считам, че държавата трябва да плаща на концесионерите на плажове за да има безплатни чадъри. Общините да намалят концесиите и в договорите с наемателите да се регулира този въпрос. Но ми е много интересно защо нито един концесионер не е споделил какво формира реалните му разходи!!!!Това важи и за заведенията, и по-точно за тротоарното право - общинарите да намалят таксата и това да стане публично, прозрачно. Интересно искане имат ресторантьорите - ДДС да бъде 5%. Това пък е направо нагло!!!
137
0
 
6
 
! Отговори
симеонов преди 3 години
концесионерите трябва да си плащат таксите , защото имат договор. А пък ние ще си плащаме за чадър и шезлонг, ако посетим плажа, който стопанисват. Ако , ама надали. Да си плащат никакви увъртания. Бюджетът има нужда от сериозни приходи , вкл. и за заплатите и на депутатите лобисти.
136
4
 
7
 
! Отговори
Амиии преди 3 години
Имам апартамент в Бургас и там на градския плаж имаше безплатни чадъри, но не успяваме да се вредим от настъпателни руснаци, които ги окупират от рано. Мога да се досетя какво ще стане ,ако всички станат безплатни- няма да има педя място за нас по плажовете ни- те накупиха имоти и мъкнат гости и туризмът ни нищо не печели. Само строителните предприемачи спечелиха еднократно!
135
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва да не е социялна служба за шезлонги и чадъри бе?Като не моете - у дома, тамо че рипате! Нали и яз требва да зимам по нещо! Плащам ви на сички данъците, то бива ***, ама тва тука го нема никаде!
134
1
 
15
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Да мислеха по рано когато чадърите стигаха до 40 лева аз отдавна се пренасочих в гръцкото море по чисто по евтино и по добро обслужване
133
0
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Безплатни чадъри и шезлонги за лятото, в заведенията по-нагъсто.За Бога,братя,да не би да им повервате?!
132
4
 
4
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Тези оли го френи не разбраха ли, че нямат право да бърникат в свободния пазар, бе? Работата ви е да се занимавате с регулиране в рамките на закона бе, да вие бамайката идьотска? Не разбрахте ли най-после, че основата на държавата е демокрация, частна собственост и права на човека! Къде се надпреварвате един през друг да газите всичко основополагащо, *** !
131
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гацо БацоЦените на Слънчев бряг са нормални,това да не ти е Банско с надутите цени,но работниците им не са добре,трябва да им подобрят условията на работа и живот и да им повишат заплатите!
130
2
 
12
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 години
Плешив даскал от Габрово и доказан доносник на ДС от Русе ,се опитват да бръщолевят несвързани думи за данъците.Какво било в Германия и т.н.Я кажете бе мишоци ,има ли в Германия подобни на вас из.мекяри ,които да са министри?Няма ,и никъде по света няма!Не в Термания ,дори в Нигерия няма да сте нещо повече от пазачи на някоя бариера!
129
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще стане работния ден по 7 часа или 8 часа максимум и кога ще им платите достойни заплати на тези хора за този тежък труд и тичане на крак?Много стиснати робовладелци имаме,българите избягаха,дори украинците,молдовците избягаха от ада,миналия сезон бяха сложили роми да им работят,които не разбират и един чужд език,да видим до кога.
128
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като сложат два стола един срещу друг на два маси между хората няма да има и 30см. Министъра неможе ли да смята? Трябва от стол до стол на съседни маси поне метър да има
127
0
 
20
 
! Отговори
К.Д. преди 3 години
С тези шлемове и маски при тази динамична работа в горещината,май ще има доста колабирали сервитьори,Това лято,малко мислете за хората,като ги пишете тези правила!!!
126
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От нашия капитализъм, основан с пари в куфарчета друго не се очаква.
125
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
1,5 метра? Крайно недостатъчно, за да не се налага принудително да подслушваш разговорите на съседните маси. Поне се радвам, че този сезон няма да има много будали да пълнят хотелите и заведенията на мутрафоните, щото обикновено гледат на българите като на по-ниска категория хора, а милеят за чужденците, а сега ще разчитат на нас да им спасяваме сезона...